top of page

Οι ανατολικοί rocky Woodpeckers!

Η μουσική ιστορία των WOODPECKERS Band ξεκινάει το 2015, με τη σύσταση της μπάντας. Είναι ένα συγκρότημα με ευρύ μουσικό φάσμα στις επιλογές των τραγουδιών, από blues, classic rock, rock n roll μέχρι country blues και funk αλλά με πιο σύγχρονούς ήχους και μια πιο vintage ματιά.


Η μουσική μελέτη σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο με τις πολύωρες πρόβες στο δικό τους studio, συμβάλλουν στην εξέλιξή τους ως συγκρότημα, έχοντας ήδη στο ενεργητικό εμφανίσεις σε πολλά μαγαζιά της Αττικής και σε μεγάλες μουσικές σκηνές. Ενδεικτικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε ότι έχουν εμφανιστεί με το Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, τα Κίτρινα Ποδήλατα, τον Διονύση Τσακνή, τους 1550 ενώ συμμετείχαν μεταξύ άλλων και στο Blues Festival. Πιο πρόσφατη εμφάνισή τους αποτελεί η διάκρισή τους στο διαγωνισμό του RED FM 96,3 για την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων, όπου και προκρίθηκαν στην τελική τετράδα.

Βασική μας αρχή είναι πρώτα η μεταξύ μας σχέση ως μέλη των WOODPECKERS και έπειτα η μουσική μας συνύπαρξη στο συγκρότημα. Η συνταγή μας αποζημιώνει αφού έχουμε γίνει μία ακομπλεξάριστη παρέα και αυτό περνάει στη μουσική μας και σε κάθε μας εμφάνιση.

Σας ακούσαμε live στο YoYo Music Lab το περασμένο Σάββατο. Θα σας ξαναδούμε σύντομα στον Μαραθώνα; Καταρχήν σας ευχαριστούμε που ήρθατε στο live μας και ελπίζουμε να περάσατε όμορφα!

Το YOYO Music Lab ήταν και είναι ένα στέκι μας και σίγουρα θέλουμε να συνεχίσουμε τις

εμφανίσεις μας εκεί. Παράλληλα έχουμε προγραμματίσει lives και στη Ν. Μάκρη και στο

Μαραθώνα τα οποία θα ανακοινώσουμε σύντομα στην ιστοσελίδα μας.

Έχουμε περάσει μεγάλο μέρος της ζωής μας και συγκεκριμένα τα παιδικά μας χρόνια, σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής οπότε και για συναισθηματικούς λόγους επιδιώκουμε της

εμφανίσεις μας στη περιοχή!


Από ότι γνωρίζουμε είστε κάτοικοι Ανατολικής Αττικής. Έρχεστε συχνά στα μέρη μας; Γιατί αγαπάτε Μαραθώνα;

Το studio του συγκροτήματός μας βρίσκεται στη Ραφήνα όπου και οι περισσότεροι από μας έχουμε περάσει τα παιδικά μας χρόνια. Ερχόμαστε συχνά στη περιοχή του Μαραθώνα και είναι ένας τόπος με πολλές ευχάριστες αναμνήσεις για όλους μας! Παιδικές ιστορίες, καλοκαίρια, μουσικές εμφανίσεις καθώς και τα στέκια των εφηβικών και ενήλικων μας χρόνων είναι μερικοί από τους λόγους που η περιοχή του Μαραθώνα είναι ξεχωριστή για μας! Πριν από κάποιο καιρό κιόλας στα πλαίσια και της συλλογική ευαισθητοποίησης, συμμετείχαμε στη συναυλία διαμαρτυρίας για τη δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό μαζί με τα "Κίτρινα Ποδήλατα",στη προσπάθεια μας να βοηθήσουμε και εμείς με το δικό μας τρόπο! Είναι ιδιαίτερα όμορφη εμπειρία η ανοιχτή επικοινωνία με τον κόσμο εδώ και θα θέλαμε σίγουρα να συνεχίσουμε τις εμφανίσεις μας και στη περιοχή!


Ποια τα σχέδια για το 2020 και ποιες οι must εμφανίσεις σας;

Καταρχήν βασικός μας στόχος είναι η συνεχής βελτίωση μας σε ατομικό και μουσικό επίπεδο. Σίγουρα το 2020 θα θέλαμε να ασχοληθούμε με τη δημιουργία του δικού μας μουσικού υλικού που θα μας εκφράζει σαν συγκρότημα και σαν άτομα. Θα ήταν ιδανικό για μας,να δείχνει τη δική μας οπτική για το κόσμο, τη μουσική, τα συναισθήματα αφήνοντας, αν είναι εφικτό, το δικό μας μουσικό αποτύπωμα.

Στο πλαίσιο αυτό και κλείνοντας (είναι η πρώτη φόρα που το λένε δημόσια) πριν αρκετό καιρό

ζητήσαμε άδεια διασκευής πολύ γνωστού ελληνικού τραγουδιού από τον μουσικοσυνθέτη κ. Γιώργο Ζήκα ο οποίος με χαρά μας την έδωσε και δεν αποκλείεται να παρουσιάσουμε με το νέο έτος μία άκρως ριζοσπαστική εκδοχή του στη μνήμη του.





Line up:

Φωνητικά - Κιθάρα: Νίκος Κελαϊδίτης

Κιθάρα: Γιώργος Αργυρόπουλος

Κιθάρα: Βασίλης Χατζόπουλος

Μπάσο: Γιάννης Μπέλμπας

Τύμπανα: Άγγελος Αργυρόπουλος


bottom of page