top of page

Τα must have της παραλίας

Έγινε ενημέρωση: 2 Ιουλ 2020



Μαζέψαμε και σου παρουσιάζουμε τα φετινά πολύτιμα αξεσουάρ της παραλίας! Όλα τα προϊόντα είναι διαθέσιμα στην αγορά Νέας Μάκρης - Μαραθώνα.



Μουσική!




Φέτος πολλοί από εμάς θα προτιμήσουμε για ευνόητους λόγους τις ανοργάνωτες παραλίες και η μουσική είναι από τα μερικά πράγματα που θα μας λείπουν. Ένα φορητό ηχείο (όχι υπερβολές! - μη γινόμαστε και ενοχλητικοί στους δίπλα...) είναι μια λύση πλέον αρκετά διαδεδομένη. Πολλές επιλογές θα βρεις στο κατάστημα TRC στη Νέα Μάκρη.








Πετσέτα θαλάσσης


Με έμπνευση από τις ατελείωτες καλοκαιρινές ημέρες δίπλα στη θάλασσα το ελληνικό brand Sea You Soon παρέχει πανέμορφες πετσέτες, φτιαγμένες με οργανικά νήματα από βαμβάκι και tencel σε όλους εμάς τους νομάδες του καλοκαιριού! Το tencel είναι προϊόν επεξεργασίας ξύλου ευκάλυπτου. Ρυθμίζει την απορρόφηση και απελευθέρωση της υγρασίας αποτρέποντας την ανάπτυξη βακτηρίων και τις ανεπιθύμητες οσμές που προκαλούνται από την επαφή με την άμμο και το νερό. Η προσθήκη του νήματος tencel, τις καθιστά 50% πιο απορροφητικές από το βαμβάκι, πιο μαλακές από το μετάξι και πιο δροσερές από το λινό ενώ ταυτόχρονα είναι ελαφριές (ζυγίζουν μόλις 400 γραμμάρια) παρόλο που είναι oversized (200 x 100 εκ).




Ομπρέλα


Οπωσδήποτε και ειδικά τα Σαββατοκύριακα πρέπει να πάρεις μαζί σου μια ομπρέλα για προστασία από τον ήλιο. Το καπέλο σίγουρα δεν αρκεί ενώ σκιά ακόμα και στο Πευκοδάσος δεν βρίσκεις πάντα. Μεγάλη ποικιλία {από 10€} θα βρεις στο κατάστημα Πανταζόπουλος στη Νέα Μάκρη.


Αντηλιακό


Το αντηλιακό μας είναι η καλύτερη κρέμα αντιγήρανσης μας αναφέρει χαρακτηριστικά η δερματολόγος Σταυρακοπούλου Βασιλική.

Το αντηλιακό μας είναι η καλύτερη κρέμα αντιγήρανσης μας αναφέρει χαρακτηριστικά η δερματολόγος Σταυρακοπούλου Βασιλική. "Δύο είναι οι λόγοι που πρέπει να φοράμε κρέμες προστασίας από τον ήλιο: Υγείας καθώς μας προστατεύουν από σημαντικές παθήσεις όπως καρκίνο του δέρματος και αισθητικής καθώς μας προλαμβάνουν την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Πρέπει να προσέχουμε την ημερομηνία λήξης η οποία αναγράφεται στο προϊόν, καθώς εφόσον έχει λήξει μειώνεται η αντηλιακή προστασία του. Κατά τ'άλλα οι κρέμες αυτές έχουν τέτοια σύνθεση ούτως ώστε να μην αλλοιώνονται στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού". Αντηλιακά θα βρεις σε φαρμακεία, σούπερ-μάρκετ μέχρι και περίπτερα οπότε τέρμα οι δικαιολογίες..! Ένα τέταρτο πριν την παραλία, ανανέωσή του μετά το μπάνιο σου στη θάλασσα και είσαι οκ!



Σαγιονάρες



Γυναικείες παντόφλες Elin στα Admiral με 14€
Γυναικείες παντόφλες Elin στα Admiral με 14€

Είναι σχεδόν μονόδρομος για τις ατελείωτες ώρες στην άμμο! Εκτός από άνετες, οι πλαστικές σαγιονάρες δεν κινδυνεύουν να καταστραφούν από το θαλασσινό νερό όπως τα δερμάτινα σανδάλια. Για τους λάτρεις του είδους, βρήκαμε δύο προτάσεις, γυναικεία και ανδρική.


Ανδρικές σαγιονάρες Maui (Bask) στα Admiral στα 15€
Ανδρικές σαγιονάρες Maui (Bask) στα Admiral στα 15€



Βυθιστείτε» στα αγαπημένα σας βιβλία!


Το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη περίοδος για διάβασμα και η παραλία ο αγαπημένος τόπος για να ξεφυλλίσεις το βιβλίο σου. Το βιβλιοπωλείο "Βαρδάκης" στον Μαραθώνα μας προτείνει το "Ο άνδρας που δεν τηλεφώνησε" από τις εκδόσεις Πατάκη.


Φανταστείτε ότι συναντάτε έναν άνδρα, ερωτεύεστε µε την πρώτη µατιά και περνάτε µαζί του επτά αξέχαστες ηµέρες. Είναι αµοιβαίο, είστε σίγουρη. Ποτέ άλλοτε δεν έχετε νιώσει τέτοια βεβαιότητα για κάτι. Όταν λοιπόν εκείνος φεύγει για τις κανονισµένες από καιρό διακοπές και σας υπόσχεται ότι θα σας τηλεφωνήσει, εσείς δεν έχετε καµία αµφιβολία ότι θα το κάνει. Κι όµως...





Γυαλιά ηλίου


Πρωταρχικός σκοπός των γυαλιών ηλίου είναι η προστασία των ματιών σου από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου που μπορούν να επιδεινώσουν την όραση των ματιών σου. Όπως μας αναφέρει και ο οφθαλμίατρος κ. Μαρκέτος Γεώργιος "η έκθεση των ματιών μας στο ηλιακό φως, οδηγεί στην ανάπτυξη ΠΑΘΗΣΗΣ της ωχράς κηλίδας η οποία μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια της όρασης, τύφλωση ουσιαστικά, μια νόσος μη αναστρέψιμη"...


Λίστα οπτικών καταστημάτων Νέας Μάκρης & Μαραθώνα θα βρεις εδώ

Λίστα οπτικών καταστημάτων Νέας Μάκρης & Μαραθώνα θα βρεις εδώ


Μαγιό... εννοείται, εκτός και αν πάτε Δικαστικά ;)


Εσύ που μένεις Μαραθώνα ή τον επισκέπτεσαι συχνά για τις καλοκαιρινές σου βουτιές σίγουρα έχεις έναν παραπάνω λόγο για να επενδύσεις σε ένα καινούριο μαγιό για το 2020... Επέλεξε τη γοητεία των one-piece για αξιοζήλευτο look παραλίας!


Φυσικά, δεν πρέπει να πας για βουτιές αν δεν έχεις μαζί σου ένα δεύτερο μαγιό, ειδικά αν είσαι γυναίκα. Τα μικρόβια και οι μύκητες καραδοκούν στην καυτή άμμο, ενώ το υγρό περιβάλλον ευνοεί την ανάπτυξή τους. Μετά το κολύμπι, λοιπόν, σκουπίσου καλά και φόρεσε το στεγνό μαγιό σου.





Να έχουμε ένα υπέροχο καλοκαίρι!


Θυμίζουμε ότι πλέον στην παραλία του Πευκοδάσους στο Σχινιά απαγορεύεται η στάθμευση των αυτοκινήτων, οπότε θα χρειαστεί να παρκάρεις στο πάρκινγκ του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου και να συνεχίσεις ποδαράτο..! Τέλος όταν ο δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι υψηλός (4 ή 5) υπάρχει ολική απαγόρευση εισόδου στο Πευκοδάσος! Σίγουρα όμως θα βρεις πολλές εναλλακτικές, όπως οι οργανωμένες παραλίες του Σχινιά λίγο πιο δίπλα ή κάποιες από τις υπόλοιπες παραλίες του Μαραθώνα μας!





 

Cover Pic: Freepik.com


bottom of page