Αγώνες αντοχής και σκυταλοδρομίας

H Ατρόμητος Εκδηλώσεις και ο Α.Σ. Φειδιππίδης - Σύλλογος Στίβου Μαραθώνα διοργανώνουν αγώνες αντοχής και σκυταλοδρομίας, τον 1ο Atromitos Ultra RUN στις 8-9 Φεβρουαρίου 2020 στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχινιά. Ο αγωνιστικός στίβος έχει επιλεγεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (Ι.Α.U).

Αγώνες / Πρόγραμμα


Οι αγώνες που θα παρακολουθήσουμε δωρεάν στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο Σχοινιά είναι:

 • 24 ώρες,

 • 12 ώρες,

 • 100χλμ,

 • 50χλμ και

 • Σκυταλοδρομία 5Χ10 χιλιόμετρα, όπου συμπεριλαμβάνεται η Εταιρική Σκυταλοδρομία.

Το Πρόγραμμα ξεκινάει το πρωί του Σαββάτου στις 6:00 με το άνοιγμα της γραμματείας, ενώ η πρώτη εκκίνηση των αγώνων (να είμαστε όλοι εκεί!!!) είναι στις 8:00. Απονομές αγώνων θα έχουμε στις 16:30 (50km & σκυτάλη), 20:00 (100km) και 23:00 (12ωρών), ενώ το πρωί της Κυριακής τελειώνει η Atromitos Ultra 2020 με την απονομή για τον αγώνα των 24 ωρών.


Παράλληλα με την διεξαγωγή των αγωνισμάτων, στις 8 Φεβρουαρίου στην εγκατάσταση θα διεξαχθεί μια αθλητική επιστημονική ημερίδα (Σάββατο 12:00-14:30 & 17:00-19:30) όπου επιστήμονες, συνεργάτες και διακεκριμένοι ομιλητές θα αναλύσουν σε παρουσιάσεις και πάνελ συζήτησης θέματα που σχετίζονται με τις υπεραποστάσεις, την διατροφή, την ψυχολογία, την εργοφυσιολογία, την προπονητική, τον αθλητισμό και την διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων.

Ενδεικτικά, παρακάτω αναγράφεται το πρόγραμμα του Α’ Μερους της ημερίδας (12:00 - 14:00). Θα ακολουθήσει και Β’ Μέρος ομιλιών (17:00 - 19:30) με τους Στέλιο Πετρούτσο, Μυοσκελετικός & Αθλητικός Φυσικοθεραπευτής, ειδικευμένος στην Εφαρμοσμένη Εμβιομηχανική στα Κάτω Άκρα, Αμαρυλλίς Ανδρουλιδάκη, Ιδρύτρια ΜΚΟ pi3, Λουκά Πρατίλα, Διοργανωτής Αγώνα ορεινού τρεξίματος Τihio Race, Αλέξανδρο Σέρρο, Φυσικοθεραπευτή με εξειδίκευση ΟΜΤ (δια των χειρών αποκατάσταση ορθοπεδικών περιστατικών - Orthopaedic Manipulative Therapist).


Για τους αθλητές


Τελευταία ημέρα εγγραφών, αύριο Παρασκευή 31/1/2020 και ήδη 250 αθλητές είναι έτοιμοι να δοκιμαστούν σε κάποιο από τα αγωνίσματα του Atromitos Ultra Run!

Σε συνεργασία με τον Πιστοποιημένο Προπονητή Τρίαθλου και αθλημάτων αντοχής, Γιάννη Ψαρέλλη, η διοργάνωση του Atromitos Ultra RUN στις 8 Φεβρουαρίου 2020, θα κάνει μια επιστημονική / προπονητική παρέμβαση στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 5 x 10χλμ. Πιο συγκεκριμένα, όσοι συμμετέχοντες στην σκυταλοδρομία 5x10 χλμ το επιθυμούν, θα λάβουν εκτός από τα αποτελέσματα τους, και μια ολοκληρωμένη προπονητική ανάλυση της επίδοσης τους που θα περιλαμβάνει τα παρακάτω:

 1. Πρόβλεψη Επιδόσεων για Μαραθώνιο & 5χλμ

 2. Εκτίμηση ρυθμού προπόνησης για βελτίωση της vVO2max & vLT2

 3. Εκτίμηση του ρυθμού προπόνησης για τα Long Run

Οικολογία


Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια του αγώνα, σε συνεργασία με την pi3, μη κερδοσκοπικό οικολογικό σωματείο

 • Δεν θα χρησιμοποιηθούν πλαστικά μίας χρήσης για την υδροδοσία και τροφοδοσία των αθλητών κι εθελοντών

 • Το εμφιαλωμένο νερό που θα καταναλώνεται θα είναι σε 18ltrs φιάλες με αντλίες, όπου ο κάθε αθλητής θα μπορεί να χρησιμοποιεί είτε με το δικό του επαναχρησιμοποιούμενο παγούρι είτε με ποτήρια από μπαμπού. Οι φιάλες αυτές είναι επαναχρησιμοποιούμενες και στο τέλος του αγώνα θα επιστραφούν στην εταιρία παραγωγής τους.

 • Οι τσάντες του αγώνα που θα δοθούν στους αθλητές είναι από ειδικά σχεδιασμένο υλικό για την προστασία του περιβάλλοντος.

 • Το ίδιο υλικό θα χρησιμοποιηθεί και για τα πανό των χορηγών.

 • Ο νυχτερινός φωτισμός της διαδρομής των εικοσιτεσσάρων ωρών θα γίνει με Led προβολείς.

 • Όλη η επικοινωνία του αγώνα θα διεξαχθεί με ηλεκτρονικά μέσα για να αποφευχθεί η κατανάλωση χαρτιού.

 • Κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα, θα υπάρχουν κάδοι ανακύκλωσης και γενικών απορριμμάτων για να γίνει σωστός διαχωρισμός των υλικών.


Με την παρούσα διοργάνωση, δίνεται η ευκαιρία σε αθλητές και θεατές να συμβάλλουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος, ειδικότερα με την αποφυγή των πλαστικών μιας χρήσης και με τον σωστό διαχωρισμό των απορριμμάτων τους, διατηρώντας καθαρό των αγωνιστικό και περιβάλλοντα χώρο του κωπηλατοδρομίου και Εθνικού Πάρκου!


Photo: Freepik