Άνοιγμα σχολείων...ξανά με covid περιορισμούς

Από σήμερα θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή των μαθητών παιδικών – βρεφονηπιακών σταθμών, του νηπιαγωγείου, του δημοτικού και των μαθητών ειδικής αγωγής μετά το πράσινο φως των λοιμοξιολόγων. Οι μαθητές προετοιμάζονται για την μεγάλη επιστροφή στις τάξεις και την προσπάθεια επανένταξης τους στην δια ζώσης λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών.Σίγουρα γονείς και παιδιά προετοιμάζονται για την μεγάλη επιστροφή αλλά η ανησυχία σίγουρα συνεχίζει να υπάρχει για την λήψη των μέτρων προστασίας από τον ιό COVID-19. Οι μαθητές θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα που ίσχυαν όταν άνοιξαν τα σχολεία τον περασμένο Σεπτέμβριο με σκοπό η δια ζώσης λειτουργία των δομών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να λειτουργήσει λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα προστασίας.Τα απαραίτητα μέτρα κατά του κορωνοίου για σωστή λειτουργία μιλούν:

  • Για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

  • Για συχνή χρήση αντισηπτικών που θα παρέχονται από το σχολείο

  • Για σχολαστικό καθαρισμό και αερισμό των σχολικών αιθουσών και ειδικότερα των αντικειμένων που πιάνουν τα παιδιά όπως είναι για παράδειγμα τα μουσικά όργανα.

  • Για αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών στο σχολείο. Προβλέπεται η έλευση και η αποχώρηση ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό κρίνεται εφικτό και αναγκαίο, με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών.

  • Για χρήση περισσότερων εισόδων από μία της εκάστοτε σχολικής μονάδας εάν είναι εφικτό με σκοπό την αποφυγή συνωστισμού.

  • Μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία των κυλικείωνΟ ΕΟΔΥ έχει γνωστοποιήσει πως θα κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία αλλά θα πραγματοποιεί και εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών με σκοπό να δημιουργηθεί μια επιδημιολογική εικόνα για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να υποβληθούν σε δωρεάν έλεγχο Covid-19 κατόπιν αίτηση τους στην ειδική πλατφόρμα https://edu.testing.gov.gr/#/. Τέλος έχει επισημανθεί ότι οι εκπαιδευτικοί θα εμβολιαστούν πριν τον γενικό πληθυσμό, ενώ προτεραιότητα θα έχουν οι καθηγητές με υποκείμενα νοσήματα.


Ένα χρήσιμο βιντεάκι με οδηγίες για την τήρηση των απαραίτητων κανόνων για την αποφυγή του ιού:Ελπίζω τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση να εφαρμοστούν κατάλληλα από μικρούς και μεγάλους και να αποδώσουν το καλύτερο δυνατό ώστε όλοι με χαμόγελα και αισιοδοξία να συμμετέχουμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες σε πιο μόνιμη πλέον βάση...Κατερίνα Μαυροειδή


Παιδαγωγός

 

Πηγές: tanea.gr | ethnos.gr