«Ανθισμένες Μανόλιες»

Το 1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων Δήμου Μαραθώνα τελειώνει την Κυριακή!

Η ομάδα 4action παρουσιάζει το έργο «Ανθισμένες Mανόλιες» στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου Golden Coast, την καθιερωμένη ώρα, 8:30μ.μ. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικών Θιάσων Δήμου Μαραθώνα, παρουσιάστηκαν 8 θίασοι, 8 έργα και 85 ηθοποιοί. Ο κόσμος με αγάπη αγκάλιασε αυτή την όμορφη καλλιτεχνική δράση κι εμείς ευχόμαστε να πραγματοποιούνται συχνά τέτοιες εκδηλώσεις στον δήμο μας.

Η υπόθεση του θεατρικού έργου «Ανθισμένες Mανόλιες»:


Ένα κομμωτήριο σε μια κωμόπολη του αμερικανικού Νότου έχει γίνει το στέκι τεσσάρων γυναικών. Εκεί μοιράζονται τις χαρές και τις λύπες της καθημερινότητας μέσα σ' ένα κλίμα οικειότητας. Οι κωμικές καταστάσεις μπλέκονται με δραματικές εξάρσεις και η τρυφερότητα αγκαλιάζει τη δυστυχία ως το τέλος. Έτσι καταφέρνουν να συνεχίζουν έχοντας κερδίσει μια ουσιαστικότερη επικοινωνία και μια δυνατή φιλία μεταξύ τους, τέτοια, που κατακτούν την ισορροπία της αυτογνωσίας για την αποδοχή ακόμα και των τραγικότερων γεγονότων της ζωής.Διασκευή-σκηνοθεσία: Τίνα Βασιλοπούλου.

Μουσική: Γιάννης Ψειμάδας Σκηνικά-κουστούμια: 4action

Παίζουν αλφαβητικά: Βασιλοπούλου Τίνα Κωσταρέλου Στεφανία Σκόρδη-Τσούρα Κατερίνα Φραγκουδάκη Πόπη


Το θεατρικό έργο «Ανθισμένες Mανόλιες» του Ρόμπερτ Χάρλινγκ βασίστηκε στην εμπειρία του συγγραφέα από τον θάνατο της αδελφής του. Ο αγγλικός τίτλος «Steel Magnolias» υποδηλώνει ότι οι γυναικείοι χαρακτήρες του έργου είναι ευαίσθητοι σαν μανόλιες (magnolias) αλλά και σκληροί σαν ατσάλι (steel). Το έργο πρωτοπαίχτηκε το 1987. Το 1989 γυρίστηκε η ταινία «Ανθισμένες Mανόλιες» (Steel Magnolias) βασισμένη στο ίδιο έργο. Τη σκηνοθέτησε ο Χέρμπερτ Ρος και το σενάριο έγραψε ο ίδιος o Ρόμπερτ Χάρλινγκ. Πρωταγωνιστούσαν οι Σάλι Φιλντ, Ντόλι Πάρτον, Σίρλεϊ ΜακΛέιν, Ντάριλ Χάνα, Ολυμπία Δουκάκη και Τζούλια Ρόμπερτς. Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 15 Νοεμβρίου 1989. Έλαβε θετικά σχόλια από τους κριτικούς ενώ έγινε και μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με συνολικές εισπράξεις 95,9 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Η Τζούλια Ρόμπερτς έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου και βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία της.


Φαίη Παπαλά

Φοιτήτρια Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών


 

Πηγές: el.wikipedia.org