Διάλεξη με θέμα τα "graffiti" των αρχαίων!

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου οι Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα διοργανώνουν διάλεξη με τον Διευθυντή του Επιγραφικού Μουσείου κ. Νάσο Θέμο.

Το θέμα της διάλεξης είναι οι επιγραφές ερωτικού, σεξουαλικού και υβριστικού περιεχομένου.


Η διάλεξη θα λάβει χώρα στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου που βρίσκεται επι της Λεωφόρου Μαραθώνος και 25ης Μαρτίου (Μαραθώνας) και ώρα 10.30 πμ.


Διάλεξη με θέμα επιγραφές ερωτικού, σεξουαλικού και υβριστικού περιεχομένου στον Μαραθώνα

Οι επιγραφές καλύπτουν όλες τις όψεις του αρχαίου βίου. Τα τελευταία χρόνια, την προσοχή της έρευνας έχουν τραβήξει και τα απλά χαράγματα ή graffiti των αρχαίων. Ανάμεσά τους είναι τα ερωτικά χαράγματα, τα οποία άλλοτε εκφράζουν τρυφερά συναισθήματα, και άλλοτε έχουν υβριστικό περιεχόμενο. Παρέχουν πληροφορίες για τη χρήση της λαϊκής γλώσσας και για τα ήθη της αρχαιότητας με πολύτιμα στοιχεία σχετικά με ερωτικά και σεξουαλικά θέματα. Στην ομιλία θα παρουσιασθούν παραδείγματα επιγραφών σεξουαλικού και ερωτικού περιεχομένου και θα γίνει προσπάθεια να βρεθούν παραλληλίες με τη σημερινή εποχή.

Μετά τη διάλεξη θα ακολουθήσει η τακτική γενική συνέλευση του συλλόγου. Μπορείς να γίνεις μέλος με μία αίτηση και με μία καταβολή εγγραφής (15 ευρώ) και ετήσιας δόσης (15 ευρώ) και μεταξύ άλλων θα έχεις δωρεάν είσοδο σε όλα τα μουσεία της Ελλάδος. Από τη σελίδα Facebook (Φίλοι του Αρχαιολογικού Μουσείου Μαραθώνα) μπορείς να μάθεις περαιτέρω πληροφορίες, καθώς και τις δράσεις που διοργανώνονται.Αρχαιολογικό μουσείο Μαραθώνα

 

Φαίη Παπαλά

Φοιτήτρια Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών