• Νέα / Ειδήσεις

Δωρεάν Rapid Test Covid-19 στο Δήμο Μαραθώνος

Όλοι οι πολίτες του Δήμου μας θα μπορούν αυτήν την Τρίτη 12 Ιανουαρίου να κάνουν δωρεάν το τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου για την ύπαρξη κορωναϊού. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να οδηγούν αυτοκίνητο, μηχανή ή ποδήλατο καθώς η εξέταση θα γίνεται μόνο μέσα ή πάνω στο μεταφορικό τους μέσο.


Παραλία Νέας Μάκρης, Λ.Ποσειδώνος & Ν. Πλαστήρα, μπροστά στο ξενοδοχείο «Νηρέας» από τις 10.00 ως τις 15.00.

Επιτρέπονται τα μέλη μιας οικογένειας σε κάθε αυτοκίνητο αλλά και έως δύο άτομα που δεν είναι μέλη της ίδιας οικογένειας, καθώς τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα προστασίας.

Θα πρέπει να έχεις μαζί σου:

  • Αστυνομική ταυτότητα

  • Αριθμό ΑΜΚΑ

  • Αριθμό του κινητού σου τηλεφώνου


Ειδικά αν έχεις συμπτώματα όπως βήχα, πυρετό, αναπνευστική δυσχέρεια και ανησυχείς μήπως νοσείς από COVID-19, είναι μια καλή ευκαιρία να τεσταριστείς και εντός της ημέρας θα έχεις την απάντηση.Rapid TestΤο τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid antigen test) COVID-19 ανιχνεύει, σε 15 λεπτά, τα αντιγόνα (πρωτεΐνες) του ιού SARS-CoV-2, που προκαλεί την ασθένεια COVID-19. Ο νοσηλευτής θα συλλέξει ρινοφαρυγγικό επίχρισμα από τη μύτη σου με μια εντελώς ανώδυνη διαδικασία και στη συνέχεια θα ενημερωθείς αν νοσείς ή όχι.Η διενέργεια των δωρεάν drive through rapid tests γίνεται από τον Δήμο μας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.