Εθελοντική Αιμοδοσία αυτήν την Κυριακή στη Νέα Μάκρη

Έγινε ενημέρωση: 6 Φεβ 2020

Θα ρωτήσει κάποιος, γιατί χρειάζεται να γίνω εθελοντής αιμοδότης; Για πολλούς και σημαντικούς λόγους.


Ένας από αυτούς είναι τα τροχαία ατυχήματα. Παγκοσμίως, κάθε χρόνο σε τροχαία σκοτώνονται 1.2 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ έως και 50 εκατομμύρια τραυματίζονται. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών χρειάζονται αίμα μέσα στις πρώτες 24 ώρες για ν’ αντιμετωπίσουν την κατάσταση οι γιατροί τους. Έτσι, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχουν διαθέσιμα αποθέματα αίματος καθώς ο χρόνος είναι ο κρισιμότερος παράγοντας για την επιβίωση των τραυματιών. Στην Ελλάδα, το πρόβλημα των τροχαίων είναι ακόμη μεγαλύτερο. Είναι σαν να έχουμε πόλεμο σε καιρό ειρήνης.


Και δεν είναι μόνο τα τροχαία. Στις αναπτυγμένες χώρες, όπως η δική μας, μεγάλο ποσοστό των αναγκών για αίμα αφορά την θεραπεία μακροχρόνιων αιματολογικών ασθενειών, τις καρδιαγγειακές εγχειρήσεις και τις μεταμοσχεύσεις. Υψηλή είναι η ανάγκη για αίμα και στην περίπτωση της παιδικής λευχαιμίας, καθώς η μετάγγιση αίματος και μυελού των οστών είναι απαραίτητη για την επιβίωση των παιδιών.


Γίνε κι εσύ εθελοντής αιμοδότης αυτήν την Κυριακή 9/2/2020 στο Πολιτιστικό Κέντρο Βασίλης Ρώτας, στη Νέα Μάκρη (ώρες 9:30-13:30)


Περισσότερες πληροφορίες στο fb page και στο τηλέφωνο 6936264660

 


Πηγή | www.kathimerini.gr

Φωτό | Freepik, cover