Εθελοντική αιμοδοσία στον Μαραθώνα

Το αίμα δεν είναι εμπορεύσιμο αγαθό, κι αυτό κατοχυρώνεται απ’ τον νόμο. Η παρασκευή του στο εργαστήριο είναι αδύνατη, οπότε η μόνη λύση είναι η εθελοντική αιμοδοσία.


Γιατί χρειάζεται να γίνω εθελοντής αιμοδότης;


Τροχαία ατυχήματα. Παγκοσμίως, κάθε χρόνο σε τροχαία σκοτώνονται 1.2 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ έως και 50 εκατομμύρια τραυματίζονται. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών χρειάζονται αίμα μέσα στις πρώτες 24 ώρες για ν’ αντιμετωπίσουν την κατάσταση οι γιατροί τους. Έτσι, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να υπάρχουν διαθέσιμα αποθέματα αίματος καθώς ο χρόνος είναι ο κρισιμότερος παράγοντας για την επιβίωση των τραυματιών. Στην Ελλάδα, το πρόβλημα των τροχαίων είναι ακόμη μεγαλύτερο. Είναι σαν να έχουμε πόλεμο σε καιρό ειρήνης.


Εθελοντική αιμοδοσία στον Μαραθώνα

Θεραπεία μακροχρόνιων αιματολογικών ασθενειών, καρδιαγγειακές εγχειρήσεις και μεταμοσχεύσεις. Υψηλή είναι η ανάγκη για αίμα και στην περίπτωση της παιδικής λευχαιμίας, καθώς η μετάγγιση αίματος και μυελού των οστών είναι απαραίτητη για την επιβίωση των παιδιών.


Εγκυμοσύνη. Παγκοσμίως, κάθε χρόνο πεθαίνουν περίπου 600.000 γυναίκες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το 25% αυτών των θανάτων, οφείλεται στην απώλεια αίματος.


Εθελοντική αιμοδοσία θα γίνει αυτό το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στο κλειστό γήπεδο Αφετηρίας Μαραθωνίου Δρόμου, από τις 10:00-14:00

Τηλέφωνα για ραντεβού: 6976576877, 213 2146716

Διοργάνωση: ΜΕΣΜΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στον Μαραθώνα

 

Cover pic: Freepik