Κάλεσμα σε κινητοποιήσεις κατά της χωματερής στο Γραμματικό

Η Συντονιστική  Επιτροπή  Σωματείων,  Συλλόγων   και φορέων του δήμου Μαραθώνα  (Βαρνάβα,  Γραμματικού,  Μαραθώνα, Νέας Μάκρης) καλεί: τα  Σωματεία,  τους  Συλλόγους,  τους  Φορείς  και  τους  κατοίκους  του  Δήμου  Μαραθώνα  να  συμμετέχουν  στον  αγώνα  ενάντια στο  έγκλημα  της  χωματερής  στο  Γραμματικό!


Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους  και  τους  κατοίκους  της  Δυτικής  Αθήνας  και  της  Δυτικής  Αττικής,  που βιώνουν όλα αυτά τα χρόνια «αυτή» τη διαχείριση των απορριμμάτων σε βάρος της υγείας τους, την υποβάθμιση  της  πόλης  τους, για τα κέρδη των εργολάβων. Τα αντισταθμιστικά οφέλη που αρχίζει και βάζει στο τραπέζι ο κύριος Πατούλης, είναι στην ουσία εξαγορά συνειδήσεων και ψυχών. Θέλουν να μας παραπλανήσουν να δεχτούμε την λειτουργία του ΧΥΤΑ. Θέλουν να δεχτούμε να γεμίσει καρκίνο όλη η Βορειοανατολική Αττική και να πούμε και ευχαριστώ για τα "καθρεφτάκια" που θα μας δώσουν.

Επιπλέον, η θέση που ακούγεται από διάφορους κύκλους, για τοπική δημοτική ή διαδημοτική διαχείριση δίνει άλλοθι στις κυβερνήσεις, να πετούν το μπαλάκι στους δήμους, συνηγορεί στο παραπέρα χαράτσωμα των λαϊκών νοικοκυριών και ανοίγει ορθάνοιχτα την πόρτα της ιδιωτικοποίησης.


Διεκδικούμε:

  • Να μην λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Γραμματικού του  Δήμου  Μαραθώνα ούτε "δοκιμαστικά" ούτε κανονικά.

  • Ο χώρος του ΧΥΤΑ να μετατραπεί σε χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας.

  • Όχι στην καύση των απορριμμάτων που παράγει ρύπους οι οποίοι προκαλούν καρκινογενέσεις και άλλες σοβαρές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό.

  • Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας με μεγάλο συλλαλητήριο την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, στις 6.30 μ.μ., στο υπουργείο Εσωτερικών (πλατεία Κλαυθμώνος) και με πορεία στα γραφεία της περιφέρειας Αττικής μαζί με τους φορείς της Δυτικής Αττικής  και  της  Δυτικής  Αθήνας  που αντιστέκονται στο  έγκλημα  της  χωματερής της  Φυλή.

Πούλμαν θα ξεκινήσουν στις 5:00μ.μ. από

  • ΒΑΡΝΑΒΑ (Δημοτικό σχολείο)

  • ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ( Πλατεία)

  • ΜΑΡΑΘΩΝΑ  (Λύκειο)

  • ΝΕΑ ΜΑΚΡΗ (Πλατεία)Τηλέφωνα  Επικοινωνίας: 6932218175 - 6977120661