«Περηφάνια και Προκατάληψη» στο Θέατρο Αλκυονίς

Έγινε ενημέρωση: 19 Φεβ 2020

Η «Περηφάνια και Προκατάληψη» είναι ένα μυθιστόρημα της Τζέιν Όστεν που πρωτοδημοσιεύτηκε στις 28 Ιανουαρίου 1813 και αποτελεί ένα από τα διασημότερα έργα όλων των εποχών. Η Τζέιν Όστεν έγραψε το μυθιστόρημα όταν ήταν μόλις 22 χρονών, το 1797 και αρχικός τίτλος του βιβλίου ήταν «Πρώτες Εντυπώσεις». Την πλοκή του έργου («Περηφάνια και Προκατάληψη») την έχουμε απολαύσει και σε ταινία αλλά και σε σειρά.


Οι Θεατρικές Σκηνές παρουσιάζουν τη διασκευή του κλασικού μυθιστορήματος στο Θέατρο Αλκυονίς σε σκηνοθεσία της Ιόλης Ανδρεάδη. Μία από τις πιο δυνατές ερωτικές ιστορίες όλων των εποχών παίρνει σάρκα και οστά για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή, σε πρωτότυπη διασκευή της Ιόλης Ανδρεάδη και του Άρη Ασπρούλη και με τη συνδρομή της δραματολόγου Μαριλένας Παναγιωτοπούλου.


Η πλοκή


Η ανεξάρτητη Ελίζαμπεθ και η αθώα Τζέιν, οι μεγαλύτερες κόρες της οικογένειας Μπένετ, προσπαθούν να ανακαλύψουν την ευτυχία και τον έρωτα μέσα στους κοσμικούς κύκλους της επαρχιακής Αγγλίας. Όταν στη μικρή τους πόλη φτάνουν για διακοπές δύο νεαροί και πλούσιοι αριστοκράτες, ο υπερόπτης κύριος Ντάρσυ και ο δανδής φίλος του, κύριος Μπίνγκλεϋ, η μικρή κοινωνία της περιοχής αναστατώνεται και ανάμεσα στις οικογένειες που έχουν ανύπαντρες κόρες αναπτύσσεται έντονος ανταγωνισμός για το ποιες θα κερδίσουν τους δυο περιζήτητους γαμπρούς.

Επίσημη πρεμιέρα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου 14 Φεβρουαρίου 2020

Ο περήφανος χαρακτήρας των ηρώων και οι κοινωνικές τους προκαταλήψεις θα προκαλέσουν μια σειρά από παρεξηγήσεις, ματαιώσεις, αστείες και συγκινητικές στιγμές, πείσμα, μίσος, θυμό και απογοήτευση. Μέχρι τη στιγμή που η περηφάνια της μιας πλευράς και η προκατάληψη της άλλης υποχωρήσουν, μπροστά στον αληθινό, τον μεγάλο, τον ατόφιο έρωτα που γεννιέται όταν οι άνθρωποι συμφιλιωθούν με τον εαυτό τους και μπορούν να παραδεχτούν τα αληθινά τους συναισθήματα.


Περηφάνια και Προκατάληψη

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Ευγενία Δημητροπούλου

Δημήτρης Μοθωναίος

Αγησίλαος Μικελάτος

Ελεάνα Καυκαλά

Και ο Κώστας Φαλελάκης.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Μετάφραση - Σκηνοθεσία - Κίνηση: Ιόλη Ανδρεάδη

Πρωτότυπη διασκευή για το θέατρο: Ιόλη Ανδρεάδη & Άρης Ασπρούλης

Δραματολόγος: Μαριλένα Παναγιωτοπούλου

Σκηνογραφία: Δήμητρα Λιάκουρα

Κοστούμια: Νίκος Χαρλαύτης

Πρωτότυπη Μουσική Σύνθεση: Γιάννης Χριστοφίδης

Φωτισμοί: Στέβη Κουτσοθανάση

Βοηθός Σκηνοθέτη: Νατάσα Πετροπούλου

Βοηθός Σκηνογράφου: Έλενα Μπούγου

Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης

Video Trailer: Μιχαήλ Μαυρομούστακος

Παραγωγή: Θεατρικές Σκηνές
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Θέατρο Αλκυονίς

Ιουλιανού 42, Τηλ.: 2169003309.

Κάθε Πέμπτη 21.00, Παρασκευή 21.00, Σάββατο 18.00 & 21.00, Κυριακή 19.00

Διάρκεια παράστασης : 90’(χωρίς διάλειμμα)

Τιμές εισιτηρίων: 20€ - 15€

Για ομαδικές κρατήσεις επικοινωνήστε στο 210-3639343 (εσωτ. 2)


Φαίη Παπαλά