Σε καραντίνα ο οίκος ευγηρίας στη Νέα Μάκρη

Ανησυχία προκαλεί στις υγειονομικές αρχές ο εντοπισμός επιβεβαιωμένου κρούσματος κορονοϊού μεταξύ των ηλικιωμένων που διαβιούν σε οίκο ευγηρίας στη Νέα Μάκρη.


Για τον λόγο αυτό, κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας μετέβη άμεσα στον οίκο ευγηρίας, ώστε να ελέγξει το σύνολο του προσωπικού και των φιλοξενούμενων. Επί τόπου μετέβησαν τόσο ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, όσο και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μαζί με κλιμάκια ειδικών που έλαβαν δείγματα προς εξέταση από 90 άτομα συνολικά.


Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι κι άλλοι ηλικιωμένοι έχουν προσβληθεί από τον κορoνοϊό, καθώς ορισμένοι φέρονται να έχουν ύποπτα συμπτώματα. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων, αναμένονται το πρωί της Δευτέρας. Επιπλέον, από τον ΕΟΔΥ ελήφθη υλικό για καλλιέργεια από επιφάνειες και κλιματιστικές μονάδες προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν ύπαρξη του ιού σε κοινόχρηστους χώρους. Επίσης δόθησαν αναλυτικές οδηγίες για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου και την ορθή λειτουργία της δομής βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ. Παράλληλα έγινε διανομή υγειονομικού υλικού στους φιλοξενούμενους του γηροκομείου.


Σε καραντίνα τέθηκε το γηροκομείο «Ευ ζην» από το βράδυ της Κυριακής 12/4/2020, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρησης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά. Τουλάχιστον 10 ηλικιωμένοι και 2 εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μετά την εξέταση δειγμάτων που ελήφθησαν από φιλοξενούμενους και εργαζόμενους στον χώρο.


 


Πηγή: thetoc.gr