Η θεατρική παράσταση «Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα» και τις γιορτές στη Νέα Μάκρη


«Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα» (Den Lille Pige med Svovlstikkerne) είναι μία ιστορία του Δανού ποιητή και συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1845 και η ιστορία αφορά τα όνειρα και την ελπίδα ενός ετοιμοθάνατου παιδιού. Η ιστορία έχει προσαρμοστεί σε τηλεοπτικές μουσικές ταινίες, σε θεατρικές παραστάσεις, αλλά και σε κινούμενα σχέδια όπως και σε μορφή animation.

Το διαχρονικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε μια ταινία animation μικρού μήκους από την «True-D Animation»Οι κυριότεροι ήρωες των παραμυθιών του είναι φτωχοί και αδικημένοι άνθρωποι, που όμως έχουν ασυνήθιστα ψυχικά χαρίσματα, ευγένεια, ταλέντο, μεγαλοψυχία. Tα έργα του χαρακτηρίζονται από δράση, χιούμορ και λεπτή σάτιρα. Η δημιουργία του Άντερσεν αποτελεί την κορυφή στις ρεαλιστικές τάσεις της δανικής φιλολογίας του 19ου αιώνα. Διηγήματα, δράματα, αλλά προπάντων παραμύθια, όλα του τα έργα διαπνέονται από γλυκιά μελαγχολία, συγκίνηση και ειλικρίνεια.


Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Πορτραίτο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Οτιδήποτε βλέπεις μπορεί να γίνει ένα παραμύθι και μπορείς να βγάλεις μια ιστορία από οτιδήποτε αγγίξεις.

Hans Christian Andersen


Υπόθεση του έργου :

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν μια οικογένεια φτωχή που έμενε σε μια καλύβα έξω από την πόλη. Η οικογένεια, εκτός από τη γιαγιά είχε και ένα μικρό κοριτσάκι που με το χαμόγελο και την τσαχπινιά της γλύκαινε τη μίζερη ζωή τους… το κακό όμως δεν άργησε να έρθει και το χαμόγελο έσβησε σε αυτή την οικογένεια…


Ο Θεατρικός Σύλλογος Νέας Μάκρης «ΑΞΙΟΘΕΑΤΡΟΝ» και η ερασιτεχνική θεατρική σκηνή των ενηλίκων θα παρουσιάσουν, την χριστουγεννιάτικη αυτήν ιστορία του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα».


Ημερομηνίες:

  • Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00

  • Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00

  • Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00

  • Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00

  • Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00

  • Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 18:00

  • Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 19:00

  • Κυριακή 5 Ιανοαρίου 2019 και ώρα 18:00

Τόπος

Νέα Μάκρη - Λεωφ. Μαραθώνος 174 (έναντι super market Lidl ) 


Πληροφορίες

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6936153069

Ιστοσελίδα: www.axiotheatron.com


Είσοδος: είσοδος 5 ευρώ

«Το Κοριτσάκι με τα σπίρτα», που θα το παρουσιάσει ο Θεατρικός Σύλλογος Νέας Μάκρης «Αξιοθέατρον»

Παίρνουν μέρος : Αφηγητής: Ζεμπεκου Δήμητρα Κοριτσάκι με τα σπίρτα: Λάγγη Χριστιάννα Τυφλή & γιαγιά: Πατσουρίδη Μαριάτζελα Α’ κυρία: Ανέστη Κατερίνα Α’ κυρία & Κυρία: Λάγγη Βιολέττα Άντρας: Γραμμένος Σταμάτης Κουλουρτζής: Σουρλατζή Κυριακή Νύχτα: Θεοδώρου Γεωργία Άγγελος : Καλπάκης Θάνος Κυρία φιλοπτώχου 2: Μπρούστα Πόπη Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία – Κουστούμια: Λάγγης Χρόνης Διασκευή μουσικής: Γραμμένος Σταύρος Χορογραφίες: Λάγγη Σοφία Στο πιάνο: Λάγγη Βιολέττα


Φαίη Παπαλά

Φοιτήτρια Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών


 

Πηγές: el.wikipedia.org | el.wikipedia.org | gnomikologikon.gr | koutipandoras.gr