«Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα», η συγκινητική χριστουγεννιάτικη ιστορία...

Έγινε ενημέρωση: 24 Νοε 2019


«Το Κοριτσάκι με τα Σπίρτα» (Den Lille Pige med Svovlstikkerne) είναι μία ιστορία του Δανού ποιητή και συγγραφέα Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1845 και η ιστορία αφορά τα όνειρα και την ελπίδα ενός ετοιμοθάνατου παιδιού. Η ιστορία έχει προσαρμοστεί σε τηλεοπτικές μουσικές ταινίες, σε θεατρικές παραστάσεις, αλλά και σε κινούμενα σχέδια όπως και σε μορφή animation.

Το διαχρονικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε μια ταινία animation μικρού μήκους από την «True-D Animation»Οι κυριότεροι ήρωες των παραμυθιών του είναι φτωχοί και αδικημένοι άνθρωποι, που όμως έχουν ασυνήθιστα ψυχικά χαρίσματα, ευγένεια, ταλέντο, μεγαλοψυχία. Tα έργα του χαρακτηρίζονται από δράση, χιούμορ και λεπτή σάτιρα. Η δημιουργία του Άντερσεν αποτελεί την κορυφή στις ρεαλιστικές τάσεις της δανικής φιλολογίας του 19ου αιώνα. Διηγήματα, δράματα, αλλά προπάντων παραμύθια, όλα του τα έργα διαπνέονται από γλυκιά μελαγχολία, συγκίνηση και ειλικρίνεια.


Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Πορτραίτο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Οτιδήποτε βλέπεις μπορεί να γίνει ένα παραμύθι και μπορείς να βγάλεις μια ιστορία από οτιδήποτε αγγίξεις.

Hans Christian Andersen

Υπόθεση του έργου :

Μια φορά και έναν καιρό, ήταν μια οικογένεια φτωχή που έμενε σε μια καλύβα έξω από την πόλη. Η οικογένεια, εκτός από τη γιαγιά είχε και ένα μικρό κοριτσάκι που με το χαμόγελο και την τσαχπινιά της γλύκαινε τη μίζερη ζωή τους… το κακό όμως δεν άργησε να έρθει και το χαμόγελο έσβησε σε αυτή την οικογένεια…


Την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019, θα έχεις τη δυνατότητα να δεις το έργο «Το Κοριτσάκι με τα σπίρτα», που θα το παρουσιάσει ο Θεατρικός Σύλλογος Νέας Μάκρης «Αξιοθέατρον», στο αμφιθέατρο του ξενοδοχείου Golden Coast και ώρα 8.30μμ.

«Το Κοριτσάκι με τα σπίρτα», που θα το παρουσιάσει ο Θεατρικός Σύλλογος Νέας Μάκρης «Αξιοθέατρον»

Παίρνουν μέρος : Αφηγητής: Ζεμπεκου Δήμητρα Κοριτσάκι με τα σπίρτα: Λάγγη Χριστιάννα Τυφλή & γιαγιά: Πατσουρίδη Μαριάτζελα Α’ κυρία: Ανέστη Κατερίνα Α’ κυρία & Κυρία: Λάγγη Βιολέττα Άντρας: Γραμμένος Σταμάτης Κουλουρτζής: Σουρλατζή Κυριακή Νύχτα: Θεοδώρου Γεωργία Άγγελος : Καλπάκης Θάνος Κυρία φιλοπτώχου 2: Μπρούστα Πόπη Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία – Κουστούμια: Λάγγης Χρόνης Διασκευή μουσικής: Γραμμένος Σταύρος Χορογραφίες: Λάγγη Σοφία Στο πιάνο: Λάγγη Βιολέττα

Είσοδος Ελεύθερη


Φαίη Παπαλά

Φοιτήτρια Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών


 

Πηγές: el.wikipedia.org | el.wikipedia.org | gnomikologikon.gr | koutipandoras.gr