top of page

Δράση καθαριότητας στη Νέα Μάκρη από το We Love Marathon | Κυριακή 15 Οκτωβρίου (εικόνες)

Έγινε ενημέρωση: 22 Οκτ 2023

Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε άλλη μία περιβαλλοντική δράση στην περιοχή μας, με πρωτοβουλία του We Love Marathon.


Οι εθελοντές και φίλοι του We Love Marathon
Οι εθελοντές και φίλοι του We Love Marathon | Drone Γιώργος Μητρόπουλος

Κατόπιν πρότασης για καθαρισμό οικοπέδου στην περιοχή της Νέας Μάκρης από την εθελόντρια και υπεύθυνη οικολογίας του WLM, Κασσάνδρα Κουσούλη, δρομολογήθηκε η δράση για την Κυριακή που μας πέρασε στις 15 Οκτωβρίου 2023.


Δράση καθαριότητας στη Νέα Μάκρη από το We Love Marathon | Κυριακή 15 Οκτωβρίου

Το οικόπεδο που επιλέχθηκε βρίσκεται στην περιοχή «Βάλτος», από την κάτω πλευρά της Λ.Μαραθώνος και εφάπτεται στην κεντρική οδό Κεφαλληνίας από την οποία διέρχονται και πολλοί πεζοί που κατευθύνονται από και προς παραλία Νέας Μάκρης.


Δράση καθαριότητας στη Νέα Μάκρη από το We Love Marathon | Κυριακή 15 Οκτωβρίου

Στη δράση καθαρισμού συμμετείχαν περίπου 20 άτομα - εθελοντές, φίλοι και WLMarathonites που ενημερώθηκαν από τα social media, και μαζεύανε σκουπίδια κάποιοι για 1 ώρα και άλλοι έως και 3 ώρες!


Δράση καθαριότητας στη Νέα Μάκρη από το We Love Marathon | Κυριακή 15 Οκτωβρίου

Ξεκινήσαμε στις 11:00 και τελειώσαμε στις 14:00 καταφέρνοντας να μαζέψουμε πάνω από 20 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, 2 σακούλες κηπουρού με πλαστικά για ανακύκλωση καθώς και πολλά μεγάλα αντικείμενα που "ξεθάψαμε" από το οικόπεδο, όπως λεκάνη τουαλέτας ή ψυγείο! Μία εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι σε εμφανές σημείο (εδώ και μήνες) βρίσκονται παρατημένα μεγάλα αντικείμενα από αμίαντο.


ζαχαροπλαστείο το πλε΄στι

Οι σακούλες απορριμμάτων τοποθετήθηκαν στους γύρω κάδους σκουπιδιών, τα πλαστικά τοποθετήθηκαν σε κάδους ανακύκλωσης στο Γήπεδο Ερυθρού ενώ τα μεγάλα αντικείμενα συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό σημείο του οικοπέδου. Ο Δήμος Μαραθώνος ενημερώθηκε σχετικά την επόμενη μέρα και ο αντιδήμαρχος πρασίνου κ. Βασίλης Τσακιργιάννης φρόντισε να συλλεχθούν την επόμενη εβδομάδα (updated), ενώ για τον αμίαντο θα ενημερωθεί σχετικά η περιφέρεια που είναι αρμόδια (μέχρι και την Κυριακή 22/10 δεν είχαν συλλεχθεί - αναμένουμε). Ευχαριστούμε πολύ για άλλη μία φορά το ζαχαροπλαστείο «Το Πλέστι» για τα γλυκά κεράσματα που δόθηκαν στους συμμετέχοντες.



Ελπίζουμε ότι οι κάτοικοι της γύρω περιοχής θα φροντίσουν το οικόπεδο να παραμείνει καθαρό και οι ιδιοκτήτες θα φροντίσουν για τον καθαρισμό του από χόρτα το ερχόμενο καλοκαίρι.


we love marathon app

bottom of page