top of page

Διαφορετική βόλτα: 2 επισκέψιμα αγροκτήματα στη φύση

Farma Moo


Σε μια από τις πιο εύφορες κοιλάδες της Ανατολικής Αττικής, στην κοιλάδα της Ντάριζας, λίγο πριν από τη Νέα Μάκρη, δίπλα στο ποτάμι κι ανάμεσα στα βουνά, σε μια έκταση 40 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων απλώνεται η Farma Moo. Σε αυτό το αγρόκτημα θα χαλαρώσετε, θα παίξετε παρέα με τα παιδιά, θα φυτέψετε λαχανικά και θα περιηγηθείτε σε ένα πανέμορφο χώρο παρέα με κατσικάκια, άλογα, κότες, χήνες και πάπιες. Υπάρχει και καφέ-εστιατόριο με υπέροχες επιλογές. Το εστιατόριο λειτουργεί μόνο τα Σαββατοκύριακα.



Φωτογραφίες: Facebook @farmamoo


Το καλύτερο; Θα επιλέξετε το δικό σας περιβόλι και να διαλέξετε ποια προϊόντα θα φυτέψετε σε αυτό και αν το επιθυμείτε μπορείτε εσείς οι ίδιοι να συμμετέχετε στη συγκομιδή. Διαφορετικά θα σας στέλνουν τα προϊόντα στο σπίτι.




Το Διαμάντι


Στην παραλία Μαραθώνα και δίπλα από τον αρχαιολογικό χώρο του Τύμβου Μαραθωνομάχων βρίσκεται το αγρόκτημα Διαμάντι.


Φωτογραφίες: Facebook @Oikologiko.Agroktima.Diamanti


Θα μάθετε πώς καλλιεργούνται τα βιολογικά προϊόντα, θα γνωρίσετε κάποια ζώα, θα ανακαλύψετε βότανα και μυρωδικά της ελληνικής γης και θα προμηθευτείτε και για το σπίτι προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας. Αν έχετε παιδιά, μπορούν να παίξουν στα υπέροχα δεντρόσπιτα και να συμμετέχουν εθελοντικά στις εργασίες. Ανοιχτά μόνο τα Σαββατοκύριακα.


Δες πως τα κατάφερε η Φουρέιρα στο challenge του Ρουβά στο αγρόκτημα Διαμάντι!




Βιολέττα Αθανασιάδου

Δημοσιογράφος

bottom of page