top of page

Εγκαυματίας από το Μάτι μας κάνει εικόνα γιατί να μείνουμε σπίτι...

Έγινε ενημέρωση: 18 Μαρ 2020


Η ανάρτηση της Κάλλη Αναγνώστου στο facebook, εγκαυματία από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018.


«Τόσες μέρες σκέφτομαι αν πρέπει να το σχολιάσω ή όχι.. Με τη φωτιά περάσαμε εβδομάδες/μήνες σε εντατικές/ ΜΕΘ/ΜΑΦ/νοσοκομεία και πολλούς ακόμη μήνες "κατ' οίκον περιορισμό".. Δεν θα πω ότι ήταν εύκολο μα ήταν αναγκαίο.. Τόσα τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε που κάθε μετακίνηση ήταν απαγορευτική..

Σας θερμοπαρακαλώ!!! Ας σοβαρευτούμε επιτέλους.. Μιλάμε για λίγες εβδομάδες.. Στα σπίτια μας είμαστε όχι στα κάτεργα..



Αν ενοχλούν οι τοίχοι του σπιτιού σας φανταστείτε λίγο πόσο πολύ θα ενοχλούν οι τοίχοι θαλάμου εντατικής!

Αν θεωρεί κανείς ότι τον πνίγει η "κλεισούρα" και οι ψευτοπεριορισμοί του σπιτιού ας αναλογιστεί τι πραγματικά σημαίνει να περιορίζεσαι σε ένα boxaki ή και να πνίγεσαι στο ίδιο σου το αίμα!! Πονάνε κυριολεκτικά τόσο πολύ τα σωθικά σου με κάθε προσπάθεια να ανασάνεις!! Και κάθε προσπάθεια είναι τόσο εξαντλητική που δεν έχεις το κουράγιο να κάνεις ούτε τις πιο απλές κινήσεις. Η καρδιά εξουθενώνεται εφόσον δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, το σωληνάκι οξυγόνου από τη μύτη δεν αρκεί και νιώθεις το στήθος σου να βράζει. Αν είσαι τυχερός και αντιδρά καλά ο οργανισμός σου στα παυσίπονα ίσως να μειώνουν λίγο τον πόνο όπως και να έχει όμως είναι αφόρητη η πίεση που νιώθεις, τα αγγεία και τα πνευμόνια σου διαστέλλονται, οι σφιγμοί γίνονται ακανόνιστοι, νιώθεις τις φλέβες στο λαιμό να χτυπούν σαν τρελές, νιώθεις την πίεση ακόμη και στα μάτια, ο βήχας όλο και πιο έντονος και το αίμα και τα υγρά όλο και πιο πυκνά.. όλο και πιο πολύ.. ξεκινά από σταγονίδια που καταλήγει σε ελάχιστες ώρες να μη μπορείς να συγκρατήσεις και κάνεις συνεχώς αιμόπτυση. Πνίγεσαι κυριολεκτικά..


<a href="https://www.freepik.com/free-photos-vectors/business">Business photo created by lifeforstock - www.freepik.com</a>

Και κάπως έτσι χάνεις σταδιακά τις αισθήσεις σου.. και τότε πια όπου δεν υπάρχει καμία άλλη επιλογή αναλαμβάνουν οι ιατροί να σε διασωληνώσουν που αυτόματα σημαίνει ότι σε βάζουν σε κώμα!!!! Με τεράστιους άλλους σωλήνες από το στόμα, σωληνάκια σίτισης, καθετήρες, παροχετεύσεις.. για όσο χρειαστεί το σώμα να παλέψει την λοίμωξη και τα προβλήματα.. για όσο πάρει.. και αν μπορέσεις να επανέλθεις.. που μπορεί και να μην επανέλθεις.. Και όχι.. αυτά δεν είναι ακραία σενάρια που δεν θα συμβούν σε εσάς.. δεν είναι ακραία μέτρα που είναι απίθανο να χρειαστεί να εφαρμοστούν στους δικούς σας..

Είναι τα επιβεβλημένα μέτρα που θα παρθούν για τους γονείς σας, τη μητέρα και τον πατέρα σας, τη γιαγιά και τον παππού σας.. τους αγαπημένους σας..

Όσο κι αν θεωρείτε εαυτούς ασφαλείς σκεφτείτε σας παρακαλώ τους υπόλοιπους!!!! Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό.. Μην την στερείτε από τους άλλους!! Μην εξαναγκάσετε τους οικείους σας να ζήσουν το βάσανο αυτό!!!! Μη τους οδηγείτε εκεί..ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ!! ΛΑΒΕΤΕ τα λίγα απλά ΜΕΤΡΑ που απαιτούνται τώρα ώστε να προστατέψετε εσάς και τους άλλους για να μη χρειαστεί να λάβετε αργότερα άλλα χειρότερα!! ΧΩΡΙΣ ΠΑΝΙΚΟ ΜΑ ΜΕ ΣΥΝΕΣΗ!!»






 

Φωτογραφίες: Wix & Freepik


bottom of page