top of page

Γυναικεία αυτοάμυνα


Ήξερες ότι...Το 25% των γυναικών παγκοσμίως γίνεται θύμα βιασμού;Το 100% των γυναικών δέχονται σεξουαλικές παρενοχλήσεις;Το 85% των θυμάτων αναγνώρισαν από 1 ως 4 λεπτά πριν το περιστατικό ότι κάτι κακό πρόκειται να συμβεί αλλά το 90% αυτών δεν έκαναν τίποτε γι' αυτό; Το κακό μπορεί να συμβεί στην καθεμία, οποιαδήποτε στιγμή.


Το Stay Away αποτελεί ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό πρόγραμμα της International Krav Maga Federation (IKMF) ενάντια στη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση των γυναικών. Μαθαίνεις να εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου, να αναγνωρίζεις τους οιωνούς των επικίνδυνων περιστατικών, και τελικά να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου.

Το Κραβ Μαγκά για Γυναίκες, επικεντρώνεται σε σενάρια σεξουαλικού τύπου επιθέσεων, αφού πρόκειται για τις πλέον συνηθισμένες επιθέσεις τις οποίες είναι πιθανό να δεχτεί μία γυναίκα.

Λόγω του ότι οι επιθέσεις αυτές είναι ένα θέμα το οποίο προκαλεί υψηλή συναισθηματική φόρτιση και ανησυχία στις γυναίκες, οι ειδικές τεχνικές περιλαμβάνουν ουσιαστική συναισθηματική εκπαίδευση, ώστε να εξασφαλιστεί ότι αυτές πράγματι θα αποκτήσουν την ικανότητα να προστατεύουν τους εαυτούς τους, δίνοντάς τους την αυτοπεποίθηση αλλά και την απαιτούμενη επιθετικότητα γι' αυτό. Λαμβάνεται υπ' όψιν ο ψυχολογικός κόσμος της γυναίκας, το γεγονός ότι υστερεί σε μυϊκή δύναμη ενάντια στους άνδρες, αλλά και τον τρόπο που εκείνη σκέφτεται.

Επιπρόσθετα θέματα τα οποία συμπεριλαμβάνονται στην αυτοάμυνα γυναικών έχουν να κάνουν με την εισβολή κακοποιών στο σπίτι, την προστασία τρίτου προσώπου (προστασία δηλαδή του παιδιού της) και τη χρήση καθημερινών αντικειμένων (κλειδιά, τσάντα, κ.λ.π.) για να αποσοβήσει την επίθεση και να αντεπιτεθεί.



Μάθε να υπερασπίζεσαι τον εαυτό σου, αποκτώντας ταυτόχρονα ένα σώμα γυμνασμένο και δυνατό! Ευκαιρία να το δοκιμάσεις στο σεμινάριο "Stay Away" που θα γίνει με ελεύθερη συμμετοχή την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 και ώρα 18:00-20:00, ημέρα της γυναίκας. Εκπαιδευτής θα είναι ο Χριστόφορος Βουλούκος και η συνάντηση θα γίνει στο International Krav Maga Federation Self Defence"Π.Σ Λακεδαίμων" Νέας Μάκρης.



ΤΕΦΑΑ Αθηνών


 

Πηγή: kravmaga.gr

Φωτ.: freepik.com

bottom of page