top of page

Hellenic Drift Championship στο Marathon Valley | συνέντευξη από τον οδηγό Νίκο Κασαμπά

Έγινε ενημέρωση: 5 Ιουλ

Ο 5ος αγώνας του Hellenic Drift Championship - Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πλαγιολίσθησης, έρχεται στον Μαραθώνα στις αρχές του Ιουλίου!

To Corfu Racing Club ( C.R.C ) με την έγκριση της ΟΜΑΕ-ΕΠΑ, τη στήριξη του Δήμου Μαραθώνα και του Γραφείου Αθλητισμού και την υποστήριξη από Drift Dynasty και Sportal TV, ετοιμάζει έναν αγώνα που θα ανεβάσει την αδρεναλίνη στα ύψη! O αγώνας θα πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου στο τριήμερο 5 με 7 του μήνα, δηλαδή από Παρασκευή έως και Κυριακή. Η θρυλική «αλάνα» του Μαραθώνα θα μεταμορφωθεί σε μια αρένα μάχης όπου θα πρέπει να κυριαρχήσει ο καλύτερος μονομάχος!


Πίστα Marathon Valley
Πίστα Marathon Valley | Φωτ. αρχείου Χρήστος Μαλέτσικας

Ως ομάδα του WLM όχι μόνο θα δώσουμε το παρών σε αυτόν τον θεαματικό αγώνα, αλλά καταφέραμε να έχουμε και μια αποκλειστική συνέντευξη από τον Νίκο Κασαμπά, έναν επίδοξο νέο διαγωνιζόμενο που θα τρέξει για πρώτη φορά στην διαδρομή του Μαραθώνα.  Ο Νίκος Κασαμπάς, είναι 25 χρονών από την Χίο και με το drift ασχολείται ενεργά από το 2019.


Ο οδηγός Νίκος Κασαμπάς
Ο οδηγός Νίκος Κασαμπάς

WLM: Ασχολείσαι ενεργά εδώ και μία πενταετία. Ποια η διαδρομή σου; Ποιος ο φετινός στόχος;

Νίκος: Το 2019 αγόρασα το αυτοκίνητο μου ακολουθώντας τον δάσκαλο μου, τον Θοδωρή Γιόμελο σε αγώνες. Το 2020, συμμετείχα  στον πρώτο μου αγώνα στο Πανελλήνιο, εδώ στη Χίο. Όμως, μετά λόγω Covid δεν υπήρξε κάποιος αγώνας αλλά τη χρονιά 2022-23 συμμετείχα σε τέσσερις αγώνες του Πανελληνίου. Φέτος κυνηγάμε όλο το πρωτάθλημα, στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μέχρι αυτό το σημείο του πρωταθλήματος βρισκόμαστε στην πρώτη θέση και θέλουμε αυτό να συνεχιστεί.


Νίκος Κασάμπας αγωνίζεται με ένα BMW ατμοσφαιρικό E36, 2800 κυβικά

Ποιες οι ικανότητες που θα κάνουν έναν οδηγό μέσα στον αγώνα να ξεχωρίσει;

- Πέρα από το πως έχει στήσει το αυτοκίνητο του, κάτι που είναι ξεχωριστό για τον κάθε οδηγό καθώς ο καθένας φέρνει το αυτοκίνητο στα μέτρα του, θεωρώ πως το σημαντικότερο είναι η πνευματική διαύγεια και η διαχείριση του άγχους. Εάν μπορεί ο οδηγός να έχει αυτά τα δύο μπορεί και να οδηγεί πολύ καλά.


 BMW ατμοσφαιρικό E36
Νίκος Κασάμπας αγωνίζεται με ένα BMW ατμοσφαιρικό E36, 2800 κυβικά

Ποιο το κίνητρο για να έρθει κάποιος σε αγώνες επίδειξης ικανοτήτων πλαγιολίσθησης, είτε ως θεατής ή διαγωνιζόμενος;

- Λοιπόν, σε πρώτη φάση, όσο έχει να κάνει με την συμμετοχή σε αγώνες, το πρώτο και αυτό που τράβηξε εμένα προσωπικά έχει να κάνει με την ασφάλεια. Ο ελεγχόμενος χώρος σου προσδίδει ασφάλεια και άνεση για να τεστάρεις τις ικανότητες σου και να δοκιμαστείς ως προς τα όρια τους, να δεις δηλαδή μέχρι που μπορείς να φθάσεις.

Όσον αφορά το κίνητρο του θεατή που θα έρθει να δει, το θέαμα είναι μοναδικό ειδικά στις δυο κατηγορίες Drift 2 και 1. Στην Drift 3 που συμμετέχω εγώ όχι και τόσο γιατί τα περάσματα είναι μονά…αλλά για  τις άλλες δυο κατηγορίες θεωρώ ότι το θέαμα είναι απερίγραπτο.


Έχεις βρεθεί ποτέ στον Μαραθώνα στο παρελθόν, και αν ναι πως σου φάνηκε;

- Ναι! Ήταν ο πρώτος αγώνας πλαγιολίσθησης που παρακολούθησα το 2017. Είχα εντυπωσιαστεί με την έκταση σαν χώρο. Θεωρώ ότι είναι ένας από τους καλύτερους χώρους που έχουμε στην Ελλάδα. Τώρα για τις δυσκολίες της πίστας από ότι έχω δει από το  σχέδιο θεωρώ ότι είναι μια χιλιομετράτη διαδρομή με αρκετά τεχνικά σημεία και οι συνθήκες που θα επικρατούν θα επηρεάσουν πολύ την οδήγηση, αλλά το ελληνικό επίπεδο πλέον στο Drift έχει ανέβει και η πλειοψηφία των αγωνιζομένων θα μπορεί να αντεπεξέλθει.


Γενικά στον Μαραθώνα δεν είχα ξανά πάει ποτέ και ήταν ταυτόχρονα και μία ευκαιρία να δω την περιοχή,  ήμουν τότε πρώτο έτος και σπούδαζα στην Αθήνα.


Πως βλέπεις τον εαυτό στην επόμενη πενταετία, τι βλέψεις έχεις για το μέλλον;

- Αρχικά, ήδη με την ομάδα μου ετοιμάζουμε ένα νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο και πάλι BMW E36. Στόχος είναι να προλάβουμε έναν αγώνα μέσα στο 2025 και αν όχι σίγουρα το 2026 στην μεγάλη κατηγορία, με το καλό θα ανέβουμε δύο κατηγορίες στην Drift 1 για να παλέψουμε με τα θηρία, να δουμε τι φτιάξαμε και πόσο μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα διπλά περάσματα.


Ο οδηγός Νίκος Κασαμπάς και η ομάδα του
Ο οδηγός Νίκος Κασαμπάς και η ομάδα του

Ένα μήνυμα που θα ήθελα να περάσω είναι ότι οδηγούμε με αυτόν τον extreme τρόπο στις πίστες και όχι στους δρόμους. Το Drift είναι ασφαλές σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους  και όχι στο δρόμο που μπορεί να προκληθούν ανεπανόρθωτα αποτελέσματα.

 

Η ομάδα του WLM εύχεται στον Νίκο και σε όλους του διαγωνιζόμενους καλή επιτυχία και σε όλους όσους παρευρεθούν αυτό το τριήμερο στο πρωτάθλημα, διαγωνιζόμενους ή θεατές να απολαύσουν την κάθε στιγμή!

Ας κερδίσει ο καλύτερος!!!


Λάμπρος Μπουμπούλης


ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Hellenic Drift Championship WELOVEMARATHON.GR


Hellenic Drift Championship στο Marathon Valley

Σχόλια


bottom of page