top of page

Συνέντευξη από το φαβορί Χρήστο Χαντζαρά


Με πάνω από 10 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας σε αγώνες drift και της τελευταίας σημαντικής διάκρισης - 3η θέση στο Gymkhana Grid, ο Χρήστος Χαντζαράς και η ομάδα του αποτελούν το φαβορί για τον αγώνα του Μαραθώνα.


Ο αγώνας του Μαραθώνα, είναι ο πρώτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift και θα πραγματοποιηθεί στη γνωστή πλέον πίστα Marathon Valley, αρχές Ιουλίου (4-5/7/2020)



Ποια η άποψή σου για την επιλογή του "Marathon Valley" ως αγωνιστικό drift χώρο; Λίγα λόγια για την πίστα!


Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχουμε έλλειψη από πίστες και ο Μαραθώνας είναι μια επιλογή που ευτυχώς υπάρχει, καθώς είναι ο μοναδικός διαθέσιμος χώρος για Drift κοντά στην Αθήνα (άλλες 2 πίστες στην Ελλάδα υπάρχουν στις Σέρρες και τα Μέγαρα). Έχει διαφορετικές διαδρομές και σαν πίστα είναι αρκετά μεγάλη. Μπορεί το αυτοκίνητο να κάνει μια γρήγορη διαδρομή και αυτό είναι που αναζητάει ο κόσμος: παραπάνω χλμ και καλύτερο θέαμα! Δεν ξεχνάει κανείς και το εντυπωσιακό event με τον Ken Block όπου εκεί αξιοποιήθηκε ο χώρος στο μέγιστο.




Η πίστα θα μπορούσε να λειτουργεί σε μόνιμη βάση ως επισκέψιμη για τους ενδιαφερόμενους με κάποιο αντίτιμο ούτως ώστε ειδικά οι νέοι να επιλέγουν ασφαλείς χώρους για να εκτονώνονται και όχι με "κόντρες" στους δρόμους της πόλης. Φαντάσου ότι σε ολόκληρη την χώρα η μόνη πίστα ανοιχτή για το κοινό - αυτοκίνητα & μηχανές για drift & dragster - είναι η Σέρρες, η μεγαλύτερη πίστα στο Βαλκάνια, το στολίδι της Ελλάδας.



Η συμμετοχή σου στους αγώνες είναι ομαδική δουλειά όπως λες συχνά. Μέλος της ομάδας σου είναι το δικό μας παιδί Σπύρος Φλωράτος. Τι είναι αυτό που του εμπιστεύεσαι;


Ο Σπύρος είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και ένας από τους κορυφαίους έλληνες προγραμματιστές - κατά την άποψή μου ο καλύτερος. Με την τεχνική κατάρτιση και τις γνώσεις του προσφέρει πολλά στο σύνολο της παρουσίας μας εντός και εκτός Ελλάδας. Την πρώτη φορά που γνωρίστηκα με τον Σπύρο ήταν στην "κρυφή" πάνω από μια 10ετία πριν - κρατούσε τότε μια κάμερα και κατέγραφε τα περάσματα των αντιπάλων (γέλια). Πλέον πέρα από μέλος της ομάδας είναι και φίλος.


Σε λίγες μέρες είναι ο αγώνας και όλα αβέβαια. Τι θα γίνει τελικά;

Ακόμη δεν το έχουμε αποφασίσει αν θα πάμε ή όχι γιατί θέλουμε να ξέρουμε αν θα είναι ανοιχτή η πρόσβαση τελικά για το κοινό (λόγω των περιοριστικών μέτρων ενδέχεται να μην επιτραπεί η είσοδος σε θεατές αλλά να γίνει μόνο αναμετάδοση live). Τελευταία στιγμή θα παρθεί η απόφαση για να ζυγίσουμε τα πράγματα, να δούμε αν αξίζει τον κόπο. Ο κόσμος περιμένει να σε δει από κοντά, να έρθει στην τέντα μας, να μιλήσουμε, να δει τ' αμάξι και γενικά όλη η δράση είναι διαφορετική. Είχαμε επιλέξει να κάνουμε μόνο 2-3 αγώνες στην Ελλάδα για τους φιλάθλους μας καθαρά και σαν ένα τεστ τελικό πριν φύγουμε για έξω για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.




Μετά τον Μαραθώνα τι; Ποιες οι επόμενες αγωνιστικές σου κινήσεις;


Έχει βγει το πρόγραμμα του Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος Drift Kings. Σεπτέμβριο για Γερμανία, Ουγγαρία μετά και τέλος 3 σερί αγώνες στις Σέρρες. Πέρυσι κάναμε 2 αγώνες στο Ευρωπαϊκό και στους 2 είχαμε την πρώτη θέση, οπότε βάση στατιστικών πιστεύω να έχουμε μια πολύ καλή πορεία. Στο motor sport όμως δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος για το τίποτα...


Το αμάξι αρχικά ήταν μπλέ. Το 2011 έγινε το redesign  | BMW M3 Turbo της Chantzaras Team 22
Το αμάξι αρχικά ήταν μπλε χρώματος. Το 2011 έγινε το redesign | BMW M3 Turbo της Chantzaras Team 22

Αγαπάς Μαραθώνα;

Και πριν τους αγώνες και τώρα και αύριο θα ερχόμαστε για μπάνιο στο Σχινιά! (γέλια) Νέα Μάκρη επίσης πηγαίναμε για αρκετά χρόνια κάθε καλοκαίρι. Αγαπάμε πολύ και τον κόσμο του Μαραθώνα που μας στηρίζει σε κάθε αγώνα που διοργανώνεται στην πόλη σας.


Χορηγοί ομάδας Chantzaras Team 22: B16A Workshop, Zestino Motor Sport, Monster Energy, Garrett Motion, Turbo Hellas, Dynamics Motorsport, Sokratis Speed, HB Body, Lamda Leventis, AXO Techniki, SS Electronics, Service Park Tires, ML Cars, Protection.gr, RTMG Performance, TGWorkz Fabrications, Auto Refenish



Ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία!





 

bottom of page