Η έφιππη πυρασφάλεια είναι γεγονός

Μια πρωτοποριακή ενέργεια σε πανελλαδικό επίπεδο ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Σχινιά Μαραθώνα, με την παρουσία έφιππων εθελοντών πυροπροστασίας στην περιοχή του Πευκοδάσους.

Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου η πρώτη μέρα καθαρισμού του Πευκοδάσους από το "Όλοι Μαζί Μπορούμε". Μια ευχάριστη έκπληξη όμως περίμενε τους συμμετέχοντες καθώς σήμερα ήταν και η πρώτη μέρα των έφιππων εθελοντών προστασίας του δήμου Μαραθώνα.


Πιο συγκεκριμένα, ο ιππικός όμιλος Μαραθώνα "Marathon Endurance Club" προσφέρει πλέον εθελοντικά τις υπηρεσίες του ως επιτηρητής των δασικών περιοχών της περιοχής μας που χρίζουν προσοχής όπως είναι το Πευκοδάσος και οι πλαγιές της Πεντέλης. Ο ιδιοκτήτης του ιππικού ομίλου κος. Στέλλας Πέτρος ήρθε σχετικά σε επαφή με την πολιτική προστασία του δήμου Μαραθώνα όπου ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Κυπαρίσσης ενεργοποίησε άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίησή του.


Το σώμα των έφιππων εθελοντών Marathon Endurance Club AIOM, έχει εκπαιδευτεί από την πυροσβεστική και υπάγεται πλέον στην πολιτική προστασία του Δήμου Μαραθώνα. Ρόλος του είναι η επιτήρηση των περιοχών καθώς και υπόδειξη σωστής συμπεριφοράς στους παραβάτες. Εφόσον ο παραβάτης δεν συμμορφώνεται (σκουπίδια, άναμμα φωτιάς κλπ) θα ενημερώνονται οι αντίστοιχες αρμόδιες αρχές (αστυνομία, πυροσβεστική κλπ).


Το Marathon Endurance Club είναι ιππικός όμιλος με έδρα τη Νέα Μάκρη, με πολλά χρόνια δυναμικής παρουσίας στο χώρο της ιππασίας αντοχής και σημαντικές νίκες. Τα αραβικά άλογά του διακρίνονται για τον ήρεμο χαρακτήρα τους και οι εθελοντές αναβάτες είναι επαγγελματίες αθλητές.

Συμπληρωματικά τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν μπάρες οι οποίες θα απαγορεύουν την είσοδο με αυτοκίνητο στο πευκοδάσος ενώ όταν ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς είναι 4 ή 5 απαγορεύεται βάση της δασικής διάταξης, όπως και σε όλους τους εθνικούς δρυμούς και η κυκλοφορία πεζών στην περιοχή αυτή.


Συγχαρητήρια στην Marathon Endurance Club, τους εθελοντές και τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας κ. Ευάγγελο Κυπαρίσση για την σημαντικότατη αυτή πρωτοβουλία.+30 6972244897

Μαραθώνας

©2019 by We Love Marathon. Proudly created with Wix.com

  • Black Pinterest Icon