top of page

Η έφιππη πυρασφάλεια είναι γεγονός

Έγινε ενημέρωση: 11 Ιουλ 2020

Μια πρωτοποριακή ενέργεια σε πανελλαδικό επίπεδο ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Σχινιά Μαραθώνα, με την παρουσία έφιππων εθελοντών πυροπροστασίας στην περιοχή του Πευκοδάσους.

Η έφιππη πυρασφάλεια  είναι γεγονός

Ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου η πρώτη μέρα καθαρισμού του Πευκοδάσους από το "Όλοι Μαζί Μπορούμε". Μια ευχάριστη έκπληξη όμως περίμενε τους συμμετέχοντες καθώς σήμερα ήταν και η πρώτη μέρα των έφιππων εθελοντών πυροπροστασίας του δήμου Μαραθώνα.


Πιο συγκεκριμένα, ο ιππικός όμιλος Μαραθώνα "Marathon Endurance Club" προσφέρει πλέον εθελοντικά τις υπηρεσίες του ως επιτηρητής των δασικών περιοχών της περιοχής μας που χρήζουν προσοχής, όπως είναι το Πευκοδάσος και οι πλαγιές της Πεντέλης. Ο ιδιοκτήτης του ιππικού ομίλου κος Πέτρος Στέλλας ήρθε σε επαφή με την υπηρεσία πολιτικής προστασίας του δήμου Μαραθώνα για να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του. Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Κυπαρίσσης πραγματοποίησε άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έτσι φτάσαμε στην υλοποίηση του αυτού του καινοτόμου σχεδίου.


Το σώμα των έφιππων εθελοντών Marathon Endurance Club AIOM έχει εκπαιδευτεί από την πυροσβεστική και υπάγεται πλέον στην πολιτική προστασία του Δήμου Μαραθώνα. Ρόλος του είναι η επιτήρηση των περιοχών, καθώς και η υπόδειξη σωστής συμπεριφοράς στους παραβάτες. Εφόσον ο παραβάτης δεν συμμορφώνεται (σκουπίδια, άναμμα φωτιάς κ.λπ.) θα ενημερώνονται οι αντίστοιχες αρμόδιες αρχές (αστυνομία, πυροσβεστική κ.λπ.)


Το Marathon Endurance Club είναι ένας ιππικός όμιλος με έδρα τη Νέα Μάκρη, με πολλά χρόνια δυναμικής παρουσίας στο χώρο της ιππασίας αντοχής και σημαντικές νίκες. Τα αραβικά άλογά του διακρίνονται για τον ήρεμο χαρακτήρα τους και οι εθελοντές αναβάτες είναι επαγγελματίες αθλητές.

Συμπληρωματικά τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν μπάρες, οι οποίες θα απαγορεύουν την είσοδο με αυτοκίνητο στο πευκοδάσος, ενώ όταν ο Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς είναι 4 ή 5 απαγορεύεται βάσει δασικής διάταξης - όπως και σε όλους τους εθνικούς δρυμούς - και η κυκλοφορία πεζών στην περιοχή αυτή.


Συγχαρητήρια στην Marathon Endurance Club, τους εθελοντές και τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας κο Ευάγγελο Κυπαρίσση για την σημαντικότατη αυτή πρωτοβουλία.



bottom of page