top of page

Η ζωή του που έγινε ταινία.

Περίπου 40 χρόνια μετά «Τα Μπαράκια» και με περιστασιακές βουτιές στον κινηματογράφο και την τηλεόραση, ο Βαγγέλης Γερμανός επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη χάρη σε μία ομάδα νέων κινηματογραφιστών που τον συνάντησε για να μας παρασύρει σε μία καλοκαιρινή περιπέτεια γεμάτη χρώματα, θάλασσα και ήχους!

ταινία "Μέσα μου βλέπω μονάχα θάλασσα"

Οι «Απόκληροι» οι οποίοι εμπνεύστηκαν τον όνομά τους από το τραγούδι του αγαπημένου μουσικού, δημιούργησαν το ντοκιμαντέρ, με αφορμή μία εργασία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Πολιτισμός και παραγωγή ταινιών ντοκιμαντέρ». Η ταινία τους μάλιστα έχει επιλεχθεί από τις Νύχτες Πρεμιέρας και παρουσιάζεται στις 24 Σεπτεμβρίου.

Τους απόκληρους αποτελούν οι σκηνοθέτες, Γιώργος Κυβερνήτης, Νεφέλη Οικονόμου Πάντζου, Μαρία Σιδηροπούλου και Αλέξης Χατζηγιάννης. Πέρα από τα προσωπικά τους πρότζεκτ, δίνουν τα καλύτερα δείγματα, και στην πρώτη τους συλλογική δουλειά.

Λίγο πριν το κοινό απολαύσει το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Μέσα μου βλέπω μονάχα θάλασσα», είχα μία μικρή συνομιλία με τον Βαγγέλη Γερμανό, ο οποίος πιστεύει ότι η θάλασσα είναι θεραπευτική.

Ήταν πολύ ωραία έκπληξη. Τα παιδιά με πήραν τηλέφωνο. Μου είπαν ότι η ομάδα λέγεται "Οι Απόκληροι" από το τραγούδι μου, οπότε αυτό ήταν τιμητικό πολύ. Τα παιδιά είναι ενθουσιώδη και πολύ καλά σε αυτό που κάνουν. Το διαπίστωσα από την πρώτη στιγμή. Επειδή έχω μία εμπειρία κινηματογραφική γενικότερα δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, γιατί έπαιζα τον εαυτό μου.

Ζω κοντά στη θάλασσα. Στη Νέα Μάκρη. Εσκεμμένα. Το διάλεξα, για να είμαι κοντά στη θάλασσα. Οπότε όπως καταλαβαίνεις η καθημερινότητά μου έχει σχέση με τη θάλασσα.

Το φιλμ είναι γύρω στα 20 λεπτά και σταχυολογεί διάφορα πραγματικά γεγονότα της ζωής του καλλιτέχνη, κυρίως τη μουσική του δραστηριότητα, στιχουργική και τραγουδιστική αλλά και στην καθημερινότητά του.



Πηγή: www.vice.com


Απόψε Τρίτη 24/9 θα προβληθεί στις «Νύχτες Πρεμιέρας», στο πλαίσιο του τμήματος «Ελληνικές μικρές ιστορίες», στην αίθουσα Odeon Οπερα, στις 5.30 μ.μ.

bottom of page