top of page

Inteview «Νεκροτσουλήθρα» | New Long Fest, Κυριακή 14 Ιουλίου

Έγινε ενημέρωση: 11 Ιουλ


Αυτό το Σαββατοκύριακο (13 & 14/07) στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης θα φιλοξενηθεί για άλλη μια χρονιά το New Long Fest, με 22 μουσικά σχήματα και φέτος ειδικά 2 stages!


Νεκροτσουλήθρα
Οι «Νεκροτσουλήθρα» σε συναυλία τους

Στο φετινό line-up βρίσκονται και οι διαρκώς ανερχόμενοι «Νεκροτσουλήθρα», ένα αθηναϊκό electro punk project. Το συγκρότημα αποτελείται από τον Leo, ο οποίος κάνει τις παραγωγές, και το Γιώργο, ο οποίος γράφει τη μουσική και τους στίχου, όπως το διάσημο «χτες το βράδυ μπήκα goal / freddo espresso – Panadol» και «γιατί να ‘σαι τόσο σέξυ / προκαλείς μοιραία έλξη / σε κοιτάω και λέω δεν παίζει / 666».


Εμένα προσωπικά πάντα μου άρεσαν τα τραγούδια με ιδιαίτερους στίχους. Η μουσική των Νεκροτσουλήθρα είναι ένα θλιμμένο trash 90ς σαρκαστικό συνονθύλευμα. Σε μια συναυλία των Νεκροτσουλήθρα βρίσκεις τον εαυτό σου να χοροπηδάει ξέφρενα πάνω κάτω, ακόμα και αν δεν έχεις ακούσει ούτε ένα τραγούδι τους πιο πριν - είσαι περιτριγυρισμένος κυρίως από gen Z, αλλά δεν έχει καμία σημασία, γιατί ο ενθουσιασμός είναι κολλητικός! Μιλάω από προσωπική εμπειρία.


νεκροτσουλήθρα συγκρότημα

Το όνομα «Νεκροτσουλήθρα» ακούγεται όλο και περισσότερο κάθε μέρα. Πόσο καιρό ασχολείστε με αυτό το προτζεκτ; Πως έχετε χτίσει το κοινό σας;

Ασχολούμαστε και οι δύο με τη μουσική πολλά χρόνια. Τα πρώτα κομμάτια Νεκροτσουλήθρα άρχισαν να γράφονται το 2016. Το κοινό μας δεν χτίστηκε συνειδητά, προέκυψε στην πορεία - και γουστάρουμε τέρμα που υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι που τους αρέσει αυτό που κάνουμε.


Για όσους αναγνώστες μας δεν γνωρίζουν, τι είδους θα έλεγες ότι είναι η μουσική σας και σε ποιον απευθύνεται;

Η μουσική μας ουσιαστικά είναι ένα μοντέρνο take πάνω στο ελληνόφωνο trash pop των 90s και των 00s, συνδυασμένο με ευρωπαϊκα χορευτικά είδη όπως το eurodance ή το happy hardcore. Απευθύνεται σε όποιον το πιάνει και δεν είναι βαρετός.


Είναι το «φρέντο εσπρέσσο -παναντολ» η συνταγή ενός απλού Γιώργου της διπλανής πόρτας;

Δεν ξέρω αν είναι μόνο δικιά μου συνταγή, φαντάζομαι πολύς κόσμος έχει καταφύγει σε αυτήν. Η ορίτζιναλ συνταγή προϋποθέτει το παναντόλ να ρίχνεται στις τελευταίες γουλιές του καφέ, πάντως.


Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που πιστεύεις ότι θα ήταν ενδιαφέρον να συνεργαστείτε;

Ο Φοίβος, ο DJ Paul Elstak και η Elettra Lamborghini.


Ποιο είναι το ταβάνι για τους Νεκροτσουλήθρα; Έχετε κάποιο μελλοντικό στόχο που θέλετε να φτάσετε;

Δεν νομίζω πως έχουμε συγκεκριμένους στόχους. Να βγάζουμε μουσική που κουνάει τον κόσμο και να γίνεται χαμός στα live, αν πρέπει να ορίσουμε κάποιους.


Έχω και άλλη μια απορία: ξεματιάσατε ποτέ την Βασίλισσα Σοφία;

Η Βασίλισσα Σοφία θα ξεματιαστεί όταν φύγουν από τον δρόμο της αυτοί που την ματιάζουν.


Τέλος, πες μας για ποιο λόγο Αγαπάτε Μαραθώνα;

NEW LONG FEST!


Οι «Νεκροτσουλήθρα» θα εμφανιστούν 14 Ιουλίου στις 23:30 στο Stage 1, του Αθλητικού & Πολιτιστικού Πάρκου Νέας Μάκρης.

Κατερίνα Ζυγουράκη*

Δημοσιογράφος We Love Marathon & We Love Theater


*Ευχαριστώ για τη βοήθεια τους απίθανους φαν Αλέξανδρο Νικολόπουλο, Έλενα Νικολοπούλου, Φαίδρα Αρβανιτάκη και Παναγιώτη Γκαραβέλα.


Comments


bottom of page