top of page

Ιστιοπλοΐα στο Μάτι

Έγινε ενημέρωση: 27 Αυγ 2020

Ο Ναυτικός Αθλητικός Όμιλος Μάτι Αττικής ιδρύθηκε το 1962 αλλά είναι τα τελευταία χρόνια που έχει ταράξει για τα καλά τα νερά της ιστιοπλοΐας!

Το Μάτι


Η έδρα του Ναυτικού Ομίλου βρίσκεται στο Μάτι, το «Μάτι του Καιρού»! Ο Ευβοϊκός και ειδικά ο συγκεκριμένος κολπίσκος έχουν σχεδόν πάντα τον ιδανικό καιρό, δηλαδή έναν βοριά που εξασφαλίζει ιδανικές προπονήσεις.


Ναυτικός αθλητικός όμιλος στο Μάτι
Προπονήσεις ΝΑΟΜΑ στο Μάτι | Φωτ. Χρήστος Μαλέτσικας


Μας κάνουν περήφανους


Η ανοδική πορεία του ομίλου τα τελευταία χρόνια είναι γεγονός, διαφημίζοντας το Μάτι με τον καλύτερο τρόπο σε πανελλήνιο επίπεδο!

  • Το 2018 ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος καταλαμβάνει τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (Laser 4,7)

  • ενώ το 2019 ο όμιλος κερδίζει το κύπελλο του Ευβοϊκού σε δυο κατηγορίες (Laser & Optimist)

  • Ο ΝΑΟΜΑ συνεχίζει δυναμικά και το καλοκαίρι του 2020, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στο περιφερειακό πρωτάθλημα Ευβοϊκού, με τον Παπαδόπουλο Αλέξανδρο στην κατηγορία Laser 4.7 και τον Πετριανό Διαμαντή στη κατηγορία Optimist.

  • Ο 17χρονος αθλητής του ομίλου Αλ. Παπαδόπουλος θα αγωνιστεί τον Οκτώβριο στους Πανευρωπαικούς αγώνες Laser “Hyères” στη Γαλλία και του ευχόμαστε από καρδιάς καλή επιτυχία!

Το άθλημα είναι ερασιτεχνικό, που σημαίνει ότι ο αθλητής δεν πληρώνεται. Η συμβολή των χορηγών είναι απαραίτητη για την προώθηση του αθλητισμού στον τόπο μας...

Τρεις αθλητές του ΝΑΟΜΑ, ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος, η Βασιλική Φλώρου και η Ανδριάννα Χίλιου, είναι μέλη της Εθνικής Ομάδας.


Ο άνθρωπος κλειδί


Δίπλα από έναν πετυχημένο αθλητή, υπάρχει ένας αφοσιωμένος προπονητής που έχει στόχο να αναδείξει τις μέγιστες δυνατότητες του μαθητή του. Ο Αλέξης Κάτσιος με πάθος και αγάπη στηρίζει και αναδεικνύει τα ταλέντα της ιστιοπλοΐας.



Ο ίδιος ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το άθλημα από μόλις 5 ετών, στον ίδιο όμιλο που σήμερα είναι προπονητής. Έχει πολλές σημαντικές διακρίσεις και νίκες όπως 2 πρώτα Ευρωπαϊκά (2007, 2009) , 6η θέση στο Παγκόσμιο Laser Rdl 2009 (!), τρεις φορές πρωταθλητής στα βαλκανικά (2008, 2012, 2014) ενώ ήταν και μέλος της Eθνικής μας για 10 χρόνια.


Ο προπονητής Αλέξης Κάτσιος στο φουσκωτό εν ώρα προπόνησης με τους νεαρούς αθλητές του ΝΑΟΜΑ | Φωτ.: Χρήστος Μαλέτσικας
Ο προπονητής Αλέξης Κάτσιος στο φουσκωτό εν ώρα προπόνησης με τους νεαρούς αθλητές του ΝΑΟΜΑ | Φωτ.: Χρήστος Μαλέτσικας

Ως γέννημα θρέμμα της περιοχής, με αίσθημα «χρέους και ευθύνης» ανέλαβε πριν 3 χρόνια τις προπονήσεις του ομίλου και οι επιτυχίες δεν έχουν σταματημό! Όλη αυτή η προσπάθεια είναι ομαδική και στηρίζεται από τον ΝΑΟΜΑ, πρόεδρος του οποίου σήμερα είναι ο Μιχάλης Σχοινάς.


Ιστιοπλοΐα, το ιδανικό άθλημα της εποχής μας


Η Ελλάδα και ειδικά το Μάτι όπως προαναφέραμε έχει τον σωστό αέρα τις περισσότερες μέρες του χρόνου, δίνοντας τη δυνατότητα για προπονήσεις σχεδόν όλο το χρόνο. Μαθήματα μπορούν να κάνουν κορίτσια - αγόρια από 7 ετών χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις όσων αφορά το σωματότυπό τους και με μηδαμινούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Πέρα από τα γνωστά οφέλη της ενασχόλησης με τον αθλητισμό ή πρωταθλητισμό, στο συγκεκριμένο άθλημα το παιδί μαθαίνει να σέβεται και να αγαπάει τη θάλασσα.


Ναυτικός αθλητικός όμιλος στο Μάτι
Οι ιδανικότερες καιρικές συνθήκες για προπονήσεις ιστιοπλοΐας στην Ελλάδα είναι στο Μάτι! | Φωτ. Χρήστος Μαλέτσικας

Η ιστιοπλοΐα είναι ένα ατομικό άθλημα ενώ ακόμα και οι ομαδικές προπονήσεις γίνονται με τις απαιτούμενες για την εποχή μας αποστάσεις ασφαλείας


Ναυτικός αθλητικός όμιλος στο Μάτι
Φωτ.: Χρήστος Μαλέτσικας

Προπονήσεις - Πρόγραμμα

Οι εγγραφές και οι προπονήσεις ξεκίνησαν!

  • Ακαδημίες για παιδιά από 7-11 ετών Σάββατο & Κυριακή 9:00-11:00 ή 11:00-13:00

  • Αγωνιστικό τμήμα για παιδιά από 7-20 ετών Σάββατο & Κυριακή 11:00-18:00


Τηλ επικοινωνίας: 22940 34512 | Fb page NAOMA


Όποιος χορηγός ενδιαφέρεται παρακαλούμε να επικοινωνήσει με τον όμιλο. Κάθε συμβολή είναι σημαντική για να διατηρηθούν οι τιμές προπονήσεων σε χαμηλά επίπεδα καθώς πρόκειται για ένα ακριβό σπορ.


 

Σόνια Γεροδήμου

ΤΕΦΑΑ


Ευχαριστούμε τον φωτογράφο μας Χρήστο Μαλέτσικα για το εντυπωσιακό υλικό. Δες παρακάτω το εναέριο βίντεο από την προπόνηση των παιδιών του ΝΑΟΜΑ.




bottom of page