top of page

Ιστιοπλοΐα στη Νέα Μάκρη

Η ιστιοπλοΐα είναι ένα πολύ συναρπαστικό άθλημα που «κερδίζει» συνέχεια περισσότερους φίλους στη χώρα μας. Περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα των σύγχρονων Ολυμπιακών αγώνων και κυριαρχεί μαζί με την κολύμβηση και την κωπηλασία στον λεγόμενο ναυταθλητισμό. Αθλητές που μας έκανε περήφανους όντας Ολυμπιονίκες είναι μεταξύ άλλων ο Αιμίλιος Παπαθανασίου και ο Τάσος Μπουντούρης.


Η ιστιοπλοΐα, εκτός του ότι γυμνάζει όλο το σώμα, αποτελεί μοναδική ευκαιρία ώστε τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στη φύση και στη θάλασσα. Το πρώτο άγγιγμα του θαλασσινού αέρα θα χαρίσει στα παιδιά μια ανεπανάληπτη αίσθηση ανεξαρτησίας και φυγής από την πραγματικότητα που τόσο πολύ αναζητούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα κλεισμένα στο σπίτι, στο σχολείο ή στα κάθε λογής φροντιστήρια.


Είναι ένα άθλημα που δεν χρειάζεται υπεραθλητές ή σωματική διάπλαση, ενώ η φυσική ικανότητα δεν είναι το ζητούμενο για να ξεκινήσει κάποιος να ασχολείται με αυτή. Κι αυτό διότι οι γνώσεις που αποκτούνται σε συνδυασμό με τη συνεχή μάθηση και τη θέληση του αθλούμενου είναι τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ιστιοπλόου. 

Συμμετέχουμε όλοι, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία και τη σωματική διάπλαση. Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει ιστιοπλοΐα από την ηλικία των 6 ετών.

Το εν λόγω άθλημα διδάσκει σημαντικά μαθήματα ζωής για τον σεβασμό και τη συνεργασία και προωθεί την ισότητα για όλους γεφυρώνοντας τις διαφορές μεταξύ των ανθρώπων.


Ο Ναυτικός Όμιλος Νέας Μάκρης (Ν.Ο.Ν.ΜA) με έτος ιδρύσεως το 1964 από λάτρεις της θάλασσας, δραστηριοποιείται στο χώρο της ιστιοπλοΐας τα τελευταία 30 χρόνια!

Βρίσκεται στην παραλία της Νέας Μάκρης με Σχολές Ιστιοπλοΐας Τριγώνου για σκάφη Optimist και Laser αρχαρίων και προχωρημένων.



Από παλαιοτέρων ετών το Αθλητικό Τμήμα είχε αναπτύξει πρωταθλητική δραστηριότητα, λαμβάνοντας μέρος σε Πανελλήνιους και Πανευρωπαϊκούς αγώνες με αθλητές του,

αποκομίζοντας μετάλλια και κύπελλα. Στόχος είναι η προώθηση νέων αθλητών με διάθεση και δυναμική να πρωταγωνιστήσουν στο άθλημα.


Τα μαθήματα-προπονήσεις γίνονται κάθε Σάββατο & Κυριακή 10:00 - 15:00 στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στο λιμανάκι της Νέας Μάκρης. Τα πρώτα μαθήματα θεωρούνται δοκιμαστικά και είναι δωρεάν και στη συνέχεια το μηνιαίο κόστος είναι στα 50€. Ο όμιλος διαθέτει στους μαθητές τα σκάφη και όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό για τις προπονήσεις.


Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22940-99712 & στο fb page.



Σόνια Γεροδήμου

ΤΕΦΑΑ Αθηνών

 


Πηγές: Wikipedia | protothema | novasports.gr

Φωτογραφία εξωφύλλου: Chronis

bottom of page