top of page

Ιστορικός αγώνας δρόμου | Ο Δρόμος Μάχης Μαραθώνα

Για να τιμήσει την ιστορία του τόπου μας, τους ήρωές μας και την ιστορική Μάχη του Μαραθώνα, ο σύλλογος Μαραθωνοδρόμων του Ιστορικού Δήμου Μαραθώνος, ο «Τελμησσός Μαραθώνος», την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 θα αναβιώσει την ιστορία διοργανώνοντας το Δρόμο Μάχης Μαραθώνα, μια διαδρομή 35 χλμ. στα ιστορικά και αρχαιολογικά σημεία της περιοχής μας και ουσιαστικά στο ευρύτερο πεδίο της Μάχης του Μαραθώνα!


Ιστορικός αγώνας δρόμου | Ο Δρόμος Μάχης Μαραθώνα

Οι δρομείς θα διανύσουν μια διαδρομή μη αγωνιστικού χαρακτήρα από το Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα στην περιοχή Βρανά, με κατεύθυνση πρός Τσέπι- Πρωτοελλαδικό Νεκροταφείο, προς τον Αρχαιολογικό Χώρο του Τύμβου Μαραθώνα, προς τον Αρχαιολογικό χώρο Πλάσι στην Παραλία Μαραθώνα, προς το Τρόπαιο της Μάχης Μαραθώνα, προς τη Μακάρια Πηγή, προς Μαραθώνα, προς Σπήλαιο Πανός- έπαυλη Ηρώδη Αττικού και ο τερματισμός θα γίνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα, στον Τύμβο Πλαταιών Μαραθώνα στην περιοχή Βρανά.


Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα θα περιμένει όλους τους δρομείς ομάδα εθελοντών και θα τους υποδεχθεί για να συμμετάσχουν όλοι μαζί σε ένα τελετουργικό εντός του αρχαιολογικού χώρου.


Όλοι οι ενδιαφερόμενοι, λάτρεις της ιστορίας και του αθλητισμού, θα παραβρεθούν την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 το μεσημέρι κατά προσέγγιση στις 12:30μμ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Μαραθώνα στον Βρανά, και θα υποδεχθούν τους αθλητές με μια λιτή τελετή Μνήμης και Τιμής στους Ήρωες μας και την Μάχη του Μαραθώνα.


Η συγκεκριμένη ημερομηνία προσδιορίζεται χρονικά κοντά στη σημαντικότερη Μάχη της Ιστορίας, τη Μάχη του Μαραθώνα.


Το Δρόμο Μάχης Μαραθώνα θα τιμήσει με την παρουσία του και με τη φλόγα του ΕΥΧΙΔΑ ο Διεθνής Όμιλος Υπεραποστάσεων "ΕΥΧΙΔΑΣ".


Όποιος δρομέας θα ήθελε να συμμετάσχει στο ΔΡΟΜΟ ΜΑΧΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ θα πρέπει να καλέσει τον πρόεδρο Βλάση Καραβασίλη, στο τηλ: 6942633465.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: WE LOVE MARATHON

bottom of page