top of page

Καλοκαιρινή Ποδηλατοβόλτα | Πέμπτη 16 Ιουνίου

Η βόλτα μας αυτή την Πέμπτη 16/6, θα έχει προορισμό το κάτω Σούλι, σε μια διαδρομή που θα περνά από τη Μακαρία Πηγή και το κτήμα Μπενάκη.


Το κτήμα Μπενάκη ήταν σημείο αναφοράς για τους παλιούς κατοίκους. Σημαντική η συμβολή του στην επιβίωση μεγάλου μέρους του πληθυσμού της περιοχής σε τραγικές για τη χώρα μας εποχές. Ήταν μια ανάσα ζωής για τους ντόπιους αφού εκεί δούλευαν σαν βοσκοί, εργάτες, οδηγοί μηχανημάτων, οικονόμοι, μάγειροι και επιστάτες.


Ακριβώς απέναντι βρίσκεται η Μακαρία Πηγή, γνωστή από την αρχαιότητα. Υπάρχουν αναφορές από τον Παυσανία, αλλά και σαφείς ιστορικές διατυπώσεις ότι η διαθεσιμότητα και η ποσότητα νερού που ακόμη και σήμερα αναβλύζει, επηρέασαν την επιλογή της περιοχής εκ μέρους των Περσών για την ιστορική μάχη του Μαραθώνα, ώστε ο τεράστιος σε αριθμό στρατός τους, να έχει πρόσβαση στο ανεξάντλητο νερό της…

Ελάτε μαζί μας να ποδηλατίσουμε, να γυμναστούμε, να γελάσουμε και να γνωρίσουμε κάθε σπιθαμή του Δήμου μας!


Παραλία Μαραθώνα με τα ποδήλατα |
Παραλία Μαραθώνα με τα ποδήλατα | Φωτ.: Χρήστος Μαλέτσικας
Δεύτερη Πέμπτη του Ιουνίου στις 7:15μ.μ. στο Bicyclon, μαζευόμαστε για μια χαλαρή βόλτα παραλιακά από Νέα Μάκρη προς Κάτω Σούλι

Επισημαίνεται ότι:


  • Τηρούμε τους κανόνες του ΚΟΚ και σεβόμαστε όλα τα οχήματα και τους πεζούς. Ο σεβασμός στην ζωή και τον συνάνθρωπο είναι αυτονόητος.

  • Η βόλτα αφορά ενήλικες και μόνο, όπου ο καθένας είναι απόλυτα υπεύθυνος για τον εαυτό του, τον εξοπλισμό του (κράνος, φωτάκια, κτλ) αλλά και τη φυσική του κατάσταση. Η βόλτα δεν θα είναι αθλητικών απαιτήσεων αλλά θα γίνει σε χαλαρούς ρυθμούς (10-20χλμ./ώρα).

  • Συμμετέχουμε όλοι ισότιμα, χωρίς ανταγωνιστική διάθεση αλλά ως παρέα που βγήκε να χαρεί μια βόλτα με ποδήλατα.

  • Η ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του ποδηλάτου του αλλά και η ορθή χρήση του ή ενδεχόμενη επισκευή (π.χ. έσκασε μια σαμπρέλα) ανήκει αποκλειστικά σε κάθε συμμετέχοντα. Το Bicyclon δεν έχει τον ρόλο του μηχανικού ποδηλάτων. Κι εμείς βγαίνουμε για βόλτα και θέλουμε να χαρούμε ανέμελα τη διαδρομή!

  • Κατά την διάρκεια της βόλτας υπάρχει ενδεχόμενο φωτογράφισης ή βιντεοσκόπησης των συμμετεχόντων και ανεβάσματος του υλικού στο διαδίκτυο. Εάν δεν συναινειτε σε αυτό, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε άμεσα, ειδάλλως η συμμετοχή στην βόλτα εκλαμβάνεται ως ρητή συναίνεση.

Εκτιμάται ότι η διαδρομή θα έχει συνολική διάρκεια είναι 1,5 -2 ώρες και απόσταση περίπου 25χλμ.

ποδήλατο

H Bicyclon και το We Love Marathon σας περιμένουμε να γίνουμε μια μεγάλη παρέα που χαίρεται μια βόλτα με ποδήλατα!



 

Σημείο συνάντησης κατάστημα Bicyclon - Ελ. Βενιζέλου 34, Νέα Μάκρη στις 7:15μμ.

Σημείο συνάντησης για κατοίκους Μαραθώνα, η είσοδος από το Beach Bar Delfini στις 6:30μμ.

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 6972244897

bottom of page