top of page

Karate Fudokan στη Νέα Μάκρη


Το καράτε είναι ένα πολύ γνωστό άθλημα με ρίζες από τα αρχαία χρόνια της Ιαπωνίας. Το σύστημα καράτε Shotokan (σότοκαν, Ιαπ:松濤館) είναι η πιο διαδεδομένη μορφή του και ιδρύθηκε το 1935. Χαρακτηριστικό για το σύστημα αυτό είναι η βαθιά και σταθερή στάση, που δίνει ευστάθεια και δυναμισμό στις κινήσεις. Το Fudokan είναι μια βελτιωμένη εκδοχή του παραδοσιακού Shotokan, το οποίο λόγω διαφοροποίησης της τεχνικής, προστατεύει από τους συχνούς τραυματισμούς.

Karate Fudokan στη Νέα Μάκρη



Γιατί να ξεκινήσεις καράτε;


Το καράτε είναι από τα λίγα αθλήματα που γυμνάζει σώμα και νου. Είναι ιδιαίτερα αγαπητό από τα παιδιά και ταυτόχρονα τα βοηθάει μέσω των κανόνων που εφαρμόζονται κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης να έχουν τον έλεγχο του εαυτού τους, καθιστώντας το ιδανικό επίσης για παιδιά αυτιστικά ή με διάσπαση προσοχής.


Το καράτε βοηθά το παιδί να διαχειριστεί το bullying που μπορεί να συναντήσει στο σχολείο

Για όποιον δεν πρόλαβε να πραγματοποιήσει το "παιδικό του όνειρο", ποτέ δεν είναι αργά. Μπορείς να ξεκινήσεις καράτε σε οποιαδήποτε ηλικία (φυσικά όχι σε επίπεδο πρωταθλητισμού) βελτιώνοντας τη φυσική σου κατάσταση και αποκτώντας παράλληλα γνώσης αυτοάμυνας.


Karate Fudokan στη Νέα Μάκρη


Ο Δάσκαλος


Στη Νέα Μάκρη το Karate Fudokan διδάσκεται στον Επιμορφωτικό Σύλλογο Νέας Μάκρης από τον προπονητή Δημήτρη Αποστολάτο πάνω από 10 χρόνια. Με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου η ομάδα του WLM συναντήθηκε με τον κο. Αποστολάτο και μιλήσαμε σχετικά. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά "το καράτε είναι για κορίτσια - αγόρια, παιδιά - ενήλικες ανεξαρτήτου ηλικίας αρκεί να το αγαπάς και να το σέβεσαι".


Karate Fudokan στη Νέα Μάκρη

Ο Δημήτρης Αποστολάτος έχει ένα πλούσιο βιογραφικό με 40 χρόνια ενασχόλησης με το καράτε, 4 χρόνια μέλος της Εθνικής μας ομάδας και δύο φορές Χρυσός σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.


Κάτοικος τα τελευταία 10 χρόνια Νέας Μάκρης με πάθος διδάσκει το Fudokan στην περιοχή μας, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά συμμετοχής και σε πρωταθλήματα Fudokan που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα.




Προπονήσεις - Πρόγραμμα


Οι προπονήσεις γίνονται σε μικτά τμήματα παιδιών - ενηλίκων - εκμεταλλεύσου το για να γραφτείς με το παιδί σου στο μάθημα και να περάσεις παραγωγικά το χρόνο σου.



Οι προπονήσεις γίνονται σε αίθουσα του Αθλητικού Πάρκου Νέας Μάκρης, 120τμ. με ξύλινο δάπεδο και καλά αεριζόμενη. Η διάρκεια του μαθήματος είναι 45' , το κάθε τμήμα έχει έως 8 άτομα και η ηλικία που μπορεί να ξεκινήσει το παιδί καράτε είναι τα 5 έτη. Η πρώτη εβδομάδα είναι δωρεάν και μετά η χρέωση είναι στα 35€/μήνα.


Η διδασκαλία για την περίοδο των περιοριστικών μέτρων θα γίνεται χωρίς σωματική επαφή εξασκώντας την τεχνική του καράτε.

Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή

  • 18:00-19:00 (αρχάριοι)

  • 19:00-20:00 (ημιπροχωρημένοι)

  • 20:00-21:00 (προχωρημένοι)




ΤΕΦΑΑ

 

Πηγή: Wikipedia

bottom of page