top of page

Μαραθώνας άνωθεν!

Έγινε ενημέρωση: 3 Φεβ 2020

Ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, ανακαλύπτει μοναδικά τοπία και τα καταγράφει στο φακό του δημιουργώντας εκπληκτικά βίντεο! Ο λόγος για τον John Haanity (ψευδώνυμο), ο οποίος δηλώνει λάτρης του Μαραθώνα και «tropical chaser»!


Πιθανώς έχετε πετύχει κάποιο από τα εντυπωσιακά του βίντεο στο διαδίκτυο, τα οποία διανθίζουν συχνά παρουσιάσεις για κρυμμένους φυσικούς θησαυρούς και υπέροχα τοπία που δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι βρίσκονται στην Ελλάδα. Χρησιμοποιώντας τελευταίας τεχνολογίας drones έχει καταφέρει να καταγράψει ονειρικές εικόνες, οι οποίες μας ταξιδεύουν από άκρη σε άκρη της χώρας.


Η δουλειά του χαρακτηρίζεται από το μεράκι που τον διακρίνει. Αφιερώνει αρκετό χρόνο στην προεργασία των βίντεο, και χρησιμοποιεί την εφαρμογή Google Earth για να εντοπίσει τα σημεία που θέλει να κινηματογραφήσει με το drone του. Πραγματοποιεί τις λήψεις του πρωινές ώρες, όταν τα σημεία που έχει επιλέξει δεν έχουν κόσμο, ώστε να αναδείξει τα θεσπέσια χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι τίτλοι που δίνει στα βίντεο συνήθως δεν αποκαλύπτουν το όνομα του σημείου που απεικονίζουν. Αυτό γίνεται συνειδητά, σε μια προσπάθεια να παρακινήσει τον θεατή να γίνει ο ίδιος εξερευνητής και να ανακαλύψει τα κρυφά κάλλη αυτού του προικισμένου τόπου.






Ένα από τα μέρη τα οποία τράβηξαν το ιδιαίτερο βλέμμα του Haanity είναι το πευκοδάσος και η παραλία του Σχινιά. Τα βίντεο που απεικονίζουν την περιοχή του Εθνικού Πάρκου Σχινιά-Μαραθώνα από ψηλά, δίνουν στον θεατή την αίσθηση ότι πετάει πάνω από το καταπράσινο δάσος, το οποίο ξεχύνεται μέχρι τη σιμιγδαλένια παραλία, σχεδόν αγγίζοντας το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας!



Social Media του John Haanity: YouTube Instagram Facebook

 

Γιώργος Μπαρμπάκης

Δημοσιογράφος

bottom of page