top of page

Αυτό το Σαββατοκύριακο θα κάνεις διαλογισμό!

Έγινε ενημέρωση: 14 Οκτ 2019

Οι Έλληνες πάντοτε είχαν τους δικούς τους ρυθμούς καθημερινότητας. Το τελευταίο διάστημα, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι, αναζητούν διέξοδο στον αθλητισμό, σε ασχολίες που τους αποσπούν από τα καθημερινά προβλήματα, ενώ έχουν στραφεί και στην αναζήτηση του «εαυτού» τους.


Παραλία Σχινιά (αρχείο)

Φόρεσε άνετα ρούχα, πάρε μαζί ένα στρώμα yoga και κάνε ένα δώρο στον εαυτό σου. Διαλογισμό! Αν πας νωρίς το πρωί, δεν θα νιώθεις αμήχανα, καθώς δεν θα υπάρχουν άλλοι που θα σε κοιτούν περίεργα όσο έχεις τα μάτια σου ...κλειστά!

Ευτυχώς η "γειτονιά μας", ο Μαραθώνας, ενδείκνυται για γυμναστική, γιόγκα και διαλογισμό! Δίπλα από το απέραντο γαλάζιο της αλλά και τη γαλήνια αίσθηση που μεταφέρει η φύση, μπορείς να απολαύσεις ένα ταξίδι ευεξίας και ανανέωσης σε ένα από τα παρακάτω σημεία για yoga και διαλογισμό.


Παραλία Σχινιά


Πευκοδάσος (αρχείο)

Ο συνδυασμός θάλασσας και φυσικού περιβάλλοντος ίσως είναι σπάνιος αλλά είναι σίγουρα υπαρκτός. Η παραλία του Σχινιά είναι ιδανική για γιόγκα και διαλογισμό γιατί συνδυάζει πράσινο με γαλάζιο! Εάν περάσει κανείς τα σαμαράκια του κεντρικού παραλιακού δρόμου (Λ. Σχινιά, προς Δικαστικά) πίσω από το δάσος της περιοχής και πάει προς την παραλία θα δει κάτι εντελώς διαφορετικό. Σε πολλά σημεία του Σχινιά η παραλία είναι οργανωμένη και έχει κόσμο, αλλά το καλύτερο μέρος για ησυχία και χαλάρωση είναι εκεί, βόρεια προς το τέλος της, όπου το τοπίο εντυπωσιάζει και προσφέρεται για κάθε είδος γυμναστικής.

Λίμνη του Μαραθώνα


Λίμνη Μαραθώνα (photo: newsbeast)

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Αττικής αποτελεί το φράγμα της τεχνητής λίμνης του Μαραθώνα. Τώρα το καλοκαίρι ιδανική ώρα είναι αργά το απόγευμα, για να χαζέψεις τα ακίνητα νερά της λίμνης και τα πανέμορφα χρώματα του ηλιοβασιλέματος κάνοντας διαλογισμό. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλεις περισσότερη επαφή με την φύση, ή λίγη δράση, η λίμνη μπορεί να σου τη διαθέσει και μάλιστα σε γενναίες ποσότητες.

Νιώσε τον αέρα στο πρόσωπό σου, αφουγκράσου τα πουλιά που κελαηδούν, μύρισε τον αέρα! Στην ευρύτερη περιοχή μάλιστα, έχουν παρατηρηθεί περισσότερα από 240 είδη πουλιών!


Η ατμόσφαιρα ηρεμίας που δημιουργεί το περιβάλλον βοηθάει να νιώσεις πιο άνετα και πιο ελεύθερα. Κάντο έστω μια φορά και θα δεις πως η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει πιο γλυκά!

Δημοσιογράφος: Βιολέττα Αθανασιάδου


 

Ευχαριστούμε τη Μάρθα Βούλγαρη, ιδιοκτήτρια του "Body Analysis pilates, yoga & wellness center " για την μοναδική εμπειρία "Sunrise Yoga" και το φωτογραφικό υλικό.

bottom of page