top of page

Moss Art: Ο πιο μοντέρνος τρόπος να βάλετε φυτά στο σπίτι σας -Και δεν χρειάζονται περιποίηση!

Σας αρέσει η πράσινη πινελιά στο σπίτι σας αλλά όσες φορές κι αν πήρατε φυτά ή τα ποτίζατε πολύ ή τα ποτίζατε λίγο ή τα αφήνατε εκτεθειμένα στον ήλιο με αποτέλεσμα να μαραίνονται; H τελευταία λέξη της μόδας στην εσωτερική διακόσμηση λέγεται Moss Art και απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να πρασινίσουν το χώρο τους και να ηρεμήσουν το πνεύμα τους!


Αν λοιπόν ψάχνετε νέες εσωτερικές σχεδιαστικές ιδέες που φαίνονται φρέσκες και πρωτοποριακές, που ενεργοποιούν τις αισθήσεις και δεν απαιτούν συντήρηση, ήρθε η ώρα να δώσετε στον εαυτό σας και στον χώρο σας ένα κομμάτι πράσινης τέχνης, ένα κομμάτι «Moss Art»!


Τι είναι το Moss Art


Πρόκειται για την πιο σύγχρονη τάση διακόσμησης εσωτερικών χώρων. Αποτελείται από φυσικές λειχήνες και βρύα με τα οποία δημιουργούνται κάτι σαν «ζωντανοί πίνακες» και μας έρχεται από τη μακρινή Σκανδιναβία.

καλλιτέχνης: Floe


Το «Moss Art» μπορεί πραγματικά να μεταμορφώσει το εσωτερικό ενός σπιτιού ή επιχείρησης και να δημιουργήσει μια γωνία ή επιφάνεια που θα ενεργεί ως ένα έργο τέχνης. Με τη μοναδική του υφή, τη βελουδένια απαλότητα, η τοποθέτηση του «Moss Art» είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να δώσετε μια νέα εμφάνιση στο περιβάλλον σας.



Που μπορώ να εφαρμόσω το Moss Art στο σπίτι μου


Από την δημιουργία «μικρών τοπίων» σε έναν τοίχο μέχρι και και την κάλυψη ενός ολόκληρου τοίχου, οι δημιουργικές δυνατότητες του «Μoss Αrt» είναι ατελείωτες.



Πώς θα διατηρήσω ζωντανό το Moss Art στο σπίτι μου


Το συγκεκριμένο είδος είναι από τα ανθεκτικότερα σε βακτήρια και σε αντοχή στη καύση, καθώς επίσης και σε διάρκεια ζωής, η οποία εκτιμάται για πάνω από 10 χρόνια.


Σε κάθε περίπτωση, το Moss Art, μετά την τοποθέτησή του σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να επιβιώσει με υγρασία τουλάχιστον 50%. Η έκθεση του στο φως - αν ας πούμε επιλέξετε να το εφαρμόζετε σε ένα τοίχο που το χτυπάει ο ήλιος - οδηγεί στη σκλήρυνση του. Σε περίπτωση σκλήρυνσης όμως επανέρχεται στη φυσική του κατάσταση με λίγο νερό.


Στη φύση εμφανίζονται σε ουδέτερο χρώμα αλλά με την προσθήκη φυσικών χρωστικών μπορούν να διατίθενται σε διάφορα χρώματα. Λόγω της ευελιξίας και της αντοχής τους, τα Moss μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μοναδικών και εκλεπτυσμένων χώρων.



Πώς κοστολογείται και πού μπορώ να απευθυνθώ


Επισκεφτείτε το ανθοπωλείο της Κατερίνα Μίχα, στη Νέα Μάκρη για να πάρετε μερικές ιδέες!/ moss art

Κοστολογείται με το μέτρο αλλά και την πολυπλοκότητα της σύνθεσης (~20€/τμ) καθώς συνδυάζεται και με άλλα φυτά, κυρίως αερόφυτα.


Επισκεφτείτε το ανθοπωλείο της Κατερίνα Μίχα, στη Νέα Μάκρη για να πάρετε μερικές ιδέες!


Στη διπλανή φωτογραφία απεικονίζεται μια δημιουργία του ανθοπωλείου για την ημέρα του Βαλεντίνου, 14 Φεβρουαρίου!



Γιατί πράσινο στο σπίτι;


Το πράσινο είναι το χρώμα της ζωής, της φύσης, της χαλάρωσης, της ηρεμίας, της φιλικότητας. Προωθεί τη δημιουργικότητα και προκαλεί αισθήματα χαράς και ευεξίας. Θεωρείται επίσης πως έχει μεγάλες θεραπευτικές δυνάμεις και την ικανότητα να απαλύνει και να αναζωογονεί. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οι τοίχοι πολλών νοσοκομείων είναι πράσινοι. Μην ξεχνάτε επίσης τα λεγόμενα green rooms στα παρασκήνια των θεάτρων και των τηλεοπτικών θεαμάτων.

Σκοπός τους είναι να μετριάζουν το άγχος των συμμετεχόντων πριν από την παράσταση. Let's go green λοιπόν!



Βιολέττα Αθανασιάδου

Δημοσιογράφος


bottom of page