top of page

Οινογευσία στο Μαραθώνα

Έγινε ενημέρωση: 18 Νοε 2019


Το Οινοποιείο Ζεγγίνης βρίσκεται στο Μαραθώνα, μόλις 42 χλμ από την Αθήνα και παράγει κρασιά από ελληνικές γηγενείς ποικιλίες, αλλά και διεθνείς. Οι πιο αντιπροσωπευτικές είναι το Σαββατιανό και το Αγιωργίτικο, φρέσκο ή παλαιωμένο σε βαρέλι.


Οι αμπελώνες του εκτείνονται γύρω από τον αρχαίο οικισμό του Ραμνούντα, όπου υπάρχει το ιερό της θεάς Νεμέσεως από τον 6ο αι. π.Χ.

Ένα ποτήρι κρασί αποτελεί το έναυσμα για να γνωρίσουμε το τόπο και την ιστορία του, μέσω των αρωμάτων και των γεύσεών του.

Μην χάσετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τα κρασιά του Οινοποιείου Ζεγγίνης, το terroir και την ιστορία του μέσα από μια γευσιγνωσία υπό την καθοδήγηση της οινολόγου, Χρυσάνθη Ζεγγίνη.


Κατά τη διάρκεια της περιήγησής σας θα έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε τα κρασιά του οινοποιείου, να γνωρίσετε τα χαρακτηριστικά τους και τις ποικιλίες του αττικού αμπελώνα και να ξεναγηθείτε στους χώρους όπου οινοποιείται, παλαιώνεται και εμφιαλώνεται το κρασί.

Η επίσκεψη στο Οινοποιείο Ζεγγίνης μπορεί να συνδυαστεί με μια εκδρομή στους αμπελώνες και στον αρχαιολογικό χώρο του Ραμνούντα, μετά από συνεννόηση.


Ακολουθούν στιγμιότυπα από την ξενάγησή μας στο οινοποιείο.

Διάρκεια ξενάγησης: 1 ώρα

Κόστος: 5€/άτομο

Γλώσσες ξενάγησης: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά

Ελεύθερος Χώρος Στάθμευσης


Τηλέφωνα επικοινωνίας: 22940 67495 / 6982 081914

Email: dzeginis@yahoo.gr

https://www.zegginiswines.gr/

bottom of page