top of page

Πεζοπορία Άγιος Στέφανος - Μαραθώνας!


Παράλληλα με τις γραμμές του προαστιακού στα βόρεια της Αθήνας τρέχει ένα ρέμα που λέγεται Βρυσάκι. Αφού περάσει μέσα από τον αστικό ιστό και ποτίσει το πυκνό πευκοδάσος του Αγίου Στεφάνου, αφήνει τα νερά του στη Λίμνη Μαραθώνα. Ένα ρέμα μία λίμνη ένα δάσος σε μία περιοχή που αποτελεί ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα δείγματα του Αττικού τοπίου.

Πεζοπορία Άγιος Στέφανος - Μαραθώνας!

Αφού περάσουμε το λοφάκι με το εκκλησάκι της Αγια Τριάδας η θέα γίνεται εκπληκτική... πράσινο παντού και τα νερά της λίμνης στο βάθος ζωγραφίζουν σκηνικό ονειρικό!

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 11:30 το πρωί, σημείο συνάντησης Σιδηροδρομικός Σταθμός Αγίου Στεφάνου

​Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ: μονοπάτι και δασικοί με "στόχο" τη λίμνη Μαραθώνα και διαφορετικό μονοπάτι επιστροφής με προορισμό πάλι τον Άγιο Στέφανο. Διάρκεια 4 ώρες - Απόσταση 12 χιλιόμετρα - μικρές υψομετρικές εναλλαγές στην ισοϋψή των 300 μέτρων - Δυσκολία 1 (εύκολη)

​ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Απλής πεζοπορίας, μποτάκια πεζοπορικά ή αθλητικά trail running, κολάν ή ελαφρύ παντελόνι, ισοθερμικό μπλουζάκι και fleece-άκι από πάνω, αντιανεμικό αδιάβροχο, σνακς, νερό, και σακίδιο ημερήσιας πεζοπορίας για ότι περισσεύει. Σνακς και νερό.

ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: Combo Ride Bicycle Adventures


Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής https://www.comboride.com/limnimarathonaonfoot


bottom of page