top of page

Πεζοπορία στο Γραμματικό, αυτήν την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου

Υπέροχη ημέρα υπόσχεται να είναι η Κυριακή για πεζοπορία! Τα Μαραθώνια Μονοπάτια θα πεζοπορήσουν στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού του Γραμματικού, παράλληλα με τον 6ο Αγώνα Δρόμου Ραμνούς που διοργανώνει ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Τελμησσός. Εκκίνηση και τερματισμός της διαδρομής θα είναι η Πλατεία Ηρώων του Γραμματικού.


Θα ξεκινήσουμε 08:30 π.μ. από το Μνημείο των Ηρώων και θα πεζοπορήσουμε σε ασφάλτινη διαδρομή (4,2χλμ) προς Σέσι και Ραμνούντα.

Από εκεί θα ακολουθήσουμε τη χωμάτινη διαδρομή (4,6χλμ) προς το εξωκλήσι του Αγίου Ιωάννη και την άριστα διατηρημένη πέτρινη γέφυρα του μηχανικού Haton, έτους κατασκευής 1892 η οποία εξυπηρετούσε την γραμμή του τραίνου των μεταλλείων του Γραμματικού για τη μεταφορά του μεταλλεύματος από τα μεταλλεία στο Λιμνιώνα. Θα καταλήξουμε στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, πριν ξαναβγούμε πάλι στον ασφάλτινο δρόμο για την επιστροφή (2,1χλμ).


Όλοι οι συμμετέχοντες συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Η χωμάτινη διαδρομή είναι άνετη, ανηφορική στα πρώτα 2,5 χλμ και κατηφορική στα υπόλοιπα, μέσα σε ελαιόδεντρα, πεύκα, θάμνους και φρύγανα. Μόλις ξεπεράσουμε την πρώτη κορυφή μπροστά στα μάτια μας απλώνεται η θέα της Εύβοιας, του Ευβοϊκού και των μικρονησίδων του, του όρμου του Μαραθώνα, της Πεντέλης, Πάρνηθας και της Δίρφυς.


Διαδρομή κατάλληλη και για αρχάριους πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση.

Θα περπατήσουμε περίπου 11 χλμ. σε περίπου τρεις ώρες με τις στάσεις. Θα πιούμε το καφεδάκι μας στην Πλατεία του Γραμματικού και θα γυρίσουμε σπίτια μας γεμάτοι εικόνες και εμπειρίες!

Καλό θα είναι να φοράτε ορειβατικό-πεζοπορικό μποτάκι, ισοθερμικό μακρυμάνικο μπλουζάκι, Fleece, μπουφάν (αδιάβροχο & διαπνέον) και να έχετε μαζί σας , αδιάβροχο Poncho, σκούφο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, γάντια, μπατόν, σακίδιο πλάτης, ατομικό φαρμακείο.

Προτείνουμε να έχετε μαζί σας, 1 ½ λίτρο νερό και κάποιο ελαφρύ σνακ (ενεργειακές μπάρες, φρούτα, ξηρούς καρπούς).


ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ



(Φωτό: Xaralampos Aidinis, Florentia Papadakou, Periklis Vyltaniwtis)

bottom of page