top of page

Πώς να χρησιμοποιήσετε το Φενγκ Σούι για να «καλωσορίσετε» τον έρωτα

Γνωρίζατε ότι η διακόσμηση του σπιτιού, από τα χρώματα στους τοίχους μέχρι τη φωτογραφία που έχει η οθόνη του υπολογιστή σας, μπορούν να επηρεάσουν την ερωτική σας ζωή;


Σύμφωνα με τη Σούζαν Ρόϊνον, θεραπεύτρια σχέσεων, ένα μη λειτουργικό σπίτι επηρεάζει κάθε μέρος της ζωής, δημιουργώντας ένταση, άγχος, κακή υγεία, φθίνουσα πορεία στην καριέρα αλλά και στις σχέσεις.

Στο νέο της βιβλίο, «Welcome Home: How Stuff Make or Breaks Your Relationship», η Σούζαν εξηγεί τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να χρησιμοποιήσετε τη διακόσμηση στην τόνωση της ερωτικής σας ζωής και να να προχωρήσετε έτσι σε ένα νέο κεφάλαιο της ζωή σας.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στη DailyMail, η Σούζαν εξηγεί πως το Φενγκ Σούι μπορεί να αλλάξει το σπίτι σας διακριτικά και να το κάνει πιο «ελκυστικό» για ρομαντισμό - αν είστε ελεύθεροι - ή πιο «σεξουαλικό», εάν βρίσκεστε ήδη σε μια σχέση.Διακόσμηση φενγκ σούι για να έρθει η αγάπη στη ζωή σας


Μια από τις πιο διαδεδομένες χρήσεις του φενγκ σούι είναι το να φέρνει στη ζωή μας τον έρωτα.

Για αρχή, είναι βασικό να διατηρείτε όλο το σπίτι και ιδίως την κρεβατοκάμαρα σε καλή κατάσταση, τακτοποιημένο και καθαρό, σαν να περιμένετε να υποδεχθείτε τον σύντροφο των ονείρων σας. Το ίδιο ισχύει και για εσάς, την εμφάνισή σας. Στη συνέχεια εφαρμόζοντας απλά μυστικά του φενγκ σούι στη διακόσμηση του σπιτιού, μπορεί να λειτουργήσουν πολύ αποτελεσματικά:


 • Στη νοτιοδυτική πλευρά του σπιτιού ή οποιουδήποτε δωματίου καλό είναι να τοποθετήσετε διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα σε ζευγάρια, π.χ. δυο πουλιά ή δυο κρυστάλλινες ή κεραμικές καρδιές.

 • Και οι κρύσταλλοι, ιδίως όσοι έχουν ροζ χρώμα, όπως ο ροζ χαλαζίας, ο ροδοχρωσίτης, ο ροδονίτης, ο ροζ τουρμαλίνης, ο ροζ κουνζίτης είναι καλοί μαγνήτες της αγάπης. Ειδικά ο ροζ χαλαζίας (Rose Quartz) είναι ένα ορυκτό πέτρωμα πολύ γνωστό για το χρώμα του μας αναφέρει η Μαρία Καραγεωργίου, ιδιοκτήτρια του κοσμηματοπωλείου Gem. Επειδή είναι σκληρό σαν πέτρωμα μας εξηγεί, χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές τεχνικές ενώ οι χρωματισμοί του ξεκινάνε από σκούρο καφέ και καταλήγουν σε ανοιχτό ροζ! Το χρησιμοποιούμε συχνά στο κοσμηματοπωλείο μας σε κοσμήματα σε πολλές κοπές. Θεωρείται ότι διώχνει την αρνητική ενέργεια από το σώμα μας και γ' αυτό κάποιες φορές αλλάζει και χρώμα όταν το φοράμε.

Πετρώματα με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων θα βρείτε σε μεγάλη ποικιλία στο κοσμηματοπωλείο GEM {Λ.Μαραθώνος 113, Ν.Μάκρη - 2294093357
Κρυστάλλους Quartz σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων θα βρείτε στο κοσμηματοπωλείο GEM {Λ.Μαραθώνος 113, Ν.Μάκρη - 2294093357

 • Ένα κλασικό γούρι για τον έρωτα θεωρείται επίσης το ζευγάρι με τις πάπιες. Τοποθετήστε τις έτσι που να κοιτάζουν η μία την άλλη, για να τραβήξετε την προσοχή ενός προσώπου που σας ενδιαφέρει.

 • Αν έχετε ήδη έναν σύντροφο, ενισχύστε την ενέργεια στην κρεβατοκάμαρά σας τοποθετώντας μια όμορφη, χαρούμενη φωτογραφία των δύο σας σε κορνίζα. Χωρίς παιδιά, χωρίς γονείς ή φίλους, μόνο εσείς οι δύο.

Κορνίζα με αναμνηστική φωτογραφία νεόνυμφων στο Πευκοδάσος Σχινιά | Manthos Photography
Κορνίζα με αναμνηστική φωτογραφία νεόνυμφων στο Πευκοδάσος Σχινιά | Manthos Photography {Λ.Μαραθώνος 88, Ν.Μάκρη - 2294099177}

 • Επίσης αν στη νοτιοδυτική πλευρά του σπιτιού είναι το καθιστικό ή η τραπεζαρία, μπορείτε να βάλετε για φωτιστικό έναν πολυέλαιο. Τα κρυσταλλάκια προσελκύουν θετική ενέργεια και πολλαπλασιάζουν το φως.

 • Μην έχετε στην κρεβατοκάμαρα πίνακες ή φωτογραφίες με μελαγχολικό ύφος ή που να απεικονίζουν μοναχικά πρόσωπα. Ούτε καν το υπέροχο δικό σας πορτρέτο. Βάλτε το σε κάποιο άλλο σημείο του σπιτιού. Προτιμήστε εικόνες που να αποπνέουν χαρά, αισιοδοξία καθώς και πίνακες με ζευγάρια ή με ζωάκια (αλλά όχι σε στάσεις του σώματος που ο ένας ή και οι δύο να έχουν γυρισμένη πλάτη).


 • Αποφύγετε οτιδήποτε περιέχει νερό. Το νερό είναι γνωστό ότι προκαλεί συναισθηματικές εκρήξεις και σε δωμάτια του σπιτιού που έχουν να κάνουν με αγάπη και έρωτα - όπως είναι δηλαδή η κρεβατοκάμαρα - πρέπει να είστε προσεκτικοί και να αποφεύγετε οτιδήποτε παραπέμπει σε δάκρυα.


Η κρεβατοκάμαρα


Όπως υπογραμμίζει η Σούζαν Ρόϊνον, η κρεβατοκάμαρα είναι πολύ σημαντική για τη δημιουργία της ενέργειας που προσελκύει τον έρωτα. Μπορείτε λοιπόν να κάνετε τα εξής: • Βανίλια παντού! Αυτό γιατί βάση της κινέζικης φιλοσοφίας του φενγκ σούι, η βανίλια θεωρείται η μυρωδιά που ηρεμεί τις αισθήσεις. Μπορεί να μειώσει το στρες, και να ξυπνήσει την ερωτική σας διάθεση, ενώ η μυρωδιά αυτή μπορεί να προσελκύσει θετική ενέργεια και να απομακρύνει τους προβληματισμούς, οι οποίοι ευθύνονται για την μειωμένη λίμπιντο. Αιθέριο έλαιο βανίλιας υπάρχει διαθέσιμο στο κατάστημα της Biodiet στη Λ.Μαραθώνος στη Νέα Μάκρη.


 • Ο ρομαντικός φωτισμός είναι επίσης must. Το υπερβολικό και επιθετικό φως είναι ικανό να προκαλέσει ανησυχία και άγχος. Τοποθετήστε λοιπόν ένα φωτιστικό με χαμηλό φωτισμό ή πολλά κεριά. Τα διπλά φωτιστικά επίσης είναι μια πολύ καλή επιλογή, αν βρίσκεστε σε σχέση, γιατί φέρνουν ισορροπία. • Αν κοιμάστε σε διπλό κρεβάτι, παραχωρήστε τη μία πλευρά του κρεβατιού στον σύντροφό σας… ακόμα κι αν δεν έχετε! Είναι σαν σαν να κάνετε χώρο στον μελλοντικό εραστή ή σύντροφο της ζωής σας. Προετοιμάστε επίσης το κομοδίνο πλάι στο κρεβάτι, ώστε να είναι έτοιμο για χρήση. Γενικά ακόμη κι αν είστε μόνοι, τα δύο κομοδίνα δίνουν ένα πολύ ωραίο μήνυμα στο σύμπαν ότι είστε έτοιμοι για σχέση. Αν πάλι βρίσκεστε σε σχέση βοηθάει στο να αισθάνεστε και οι δυο ισότιμοι.

 • Ενώ φτιάχνετε χώρο για τον μελλοντικό σύντροφό σας, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένα άδειο συρτάρι και χώρος στην ντουλάπα για τα ρούχα του. Αφήστε μερικές κενές κρεμάστρες για να τις χρησιμοποιήσει όταν έρθει στη ζωή σας.

 • Οι καθρέφτες είναι επίσης υπέροχοι, αλλά πρέπει να τοποθετηθούν προσεκτικά. Αν καθρεφτίζεστε καθώς κοιμάστε, αυτό σας εμποδίζει να ξεκουραστείτε και ξυπνάτε νιώθοντας κόπωση και εκνευρισμό. Αν λοιπόν υπάρχει κάποιος καθρέφτης στο δωμάτιο, πρέπει να βρίσκεται σε σημείο που να μην βλέπετε το είδωλό σας, όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι. Και είναι προτιμότερο να έχει σχήμα οβάλ ή στρογγυλό, για περισσότερη αρμονία στη σχέση.


 • Σκεφτείτε επίσης τα χρώματα που χρησιμοποιείτε. Αν είστε μονογαμικοί τύποι και η πίστη είναι ζητούμενο στη σχέση, επιλέξτε ουδέτερα και παστέλ χρώματα σε έπιπλα, κλινοσκεπάσματα και διακοσμητικά. Το ροζ, το λευκό και το κρεμ είναι καλές επιλογές. Αντιθέτως το κόκκινο ναι μεν προκαλεί πάθος αλλά μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο, οπότε αν δυσκολεύεστε να ξεκουραστείτε, μην το επιλέγετε στην κρεβατοκάμαρα.


Κουβέρτα fleece υπέρδιπλη με επένδυση γούνας sherpa, σε ιβουάρ χρώμα. Διάσταση 220x240. Ιδιαίτερο καπιτονάρισμα με σχέδιο τύπου δέρμα ζώου. Σεταρισμένο με 2 μαξιλαροθήκες oxford διάστασης 50x70+5cm
Κουβέρτα fleece υπέρδιπλη με επένδυση γούνας sherpa, σε ιβουάρ χρώμα. Διάσταση 220x240. Ιδιαίτερο καπιτονάρισμα με σχέδιο τύπου δέρμα ζώου. Σεταρισμένο με 2 μαξιλαροθήκες oxford διάστασης 50x70+5cm | Best USA Home {Λ. Διονύσου & Αβέρωφ - 2294096048}

 • Τέλος, αν έχετε μπάνιο στην κρεβατοκάμαρα, κρατήστε πάντα την πόρτα κλειστή και το καπάκι της τουαλέτας κάτω. Βεβαιωθείτε επίσης ότι δεν αφήνετε τις βρύσες να τρέχουν, ενώ σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να είναι το κρεβάτι κοντά σε τοίχο που συνορεύει με το μπάνιο.


Πώς να εφαρμόσετε το φενγκ σούι και στην καρδιά σας


Υπάρχουν πολλές ιδέες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αφού είναι βασικό να εφαρμόζετε τις αρχές του φενγκ σούι σε ολόκληρο το σπίτι.


Τούτου λεχθέντος, η τεχνική του φενγκ σούι είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, δεν αρκεί όμως να την εφαρμόζετε μόνο στον χώρο σας, αλλά πρέπει και μέσα σας, στην καρδιά σας. Κι αυτό γιατί το όμοιο ελκύει το όμοιο. Όση περισσότερη θετική ενέργεια έχετε μέσα σας, τόσο περισσότερη ευτυχία θα προσελκύετε.


Τέλος, να θυμάστε πως όλες οι επεμβάσεις του φενγκ σούι πρέπει να γίνονται με αισιοδοξία και πίστη. Την ώρα που κάνετε κάτι, πρέπει να το πιστεύετε και όχι να το υποτιμάτε ή να έχετε ηττοπάθεια. Είναι επίσης σημαντικό να μην τα κάνετε όλα μαζί, αλλά σταδιακά, ώστε να μπορεί να σταθεροποιείται η ενέργεια. Και φυσικά για όλα αυτά χρειάζεται υπομονή, γιατί θέλουν χρόνο για να λειτουργήσουν.Βιολέττα Αθανασιάδου 

Πηγή: iefimerida.gr

Comments


bottom of page