top of page

15 πρωτότυπα δώρα | στηρίζουμε τοπική αγορά!

Έγινε ενημέρωση: 27 Δεκ 2022



Έρχονται οι γιορτές και ως συνήθως αφήνουμε τα δώρα για τελευταία στιγμή! Αντί να τρέχεις στις Αθήνες όμως και να εκνευρίζεσαι με την κίνηση και το αιώνιο πρόβλημα του πάρκινγκ, προτίμησε την αγορά της Νέα Μάκρης και του Μαραθώνα για να πάρεις τα εορταστικά δώρα στους αγαπημένους σου!


Γούρια / Ημερολόγια


Τι πιο επίκαιρο από ένα γούρι και ένα ημερολόγιο για ένα εορταστικό δώρο; Η ζωγράφος Βαρβάρα Γεροδήμου, έχει το ατελιέ της στο Σχινιά όπου δημιουργεί μεταξύ άλλων μικρές ελαιογραφίες πάνω σε ξεχωριστές μαρμάρινες πλάκες.

πλάκα ρόδι γούρι δώρο

Τα ρόδια είναι ιδανική επιλογή για γούρι (από 50€) και με κάθε αγορά έχεις δώρο ένα συλλεκτικό ημερολόγιο τοίχου της καλλιτέχνιδος για το 2023 (Graphic Designer: Oliver Riedel).



Χριστουγεννιάτικα λουλούδια | Αλεξανδρινό


  Αλεξανδρινά στο φυτώριο Marathon Plants στον Μαραθώνα | Φωτ.: Ewelina Glen Photography
Εορταστική φωτογράφιση με Αλεξανδρινά στο φυτώριο Marathon Plants στον Μαραθώνα | Φωτ.: Ewelina Glen Photography

Το Αλεξανδρινό ή Ποϊνσέτια ή Αστέρι της Βηθλεέμ προέρχεται από τα τροπικά δάση του Μεξικού! Το όνομά του το πήρε από τον Joel Poinsett, πρώτο πρέσβη της Αμερικής στο Μεξικό, ο οποίος πριν 200 περίπου χρόνια έφερε το φυτό αυτό μαζί του από τη νότια Αμερική στις ΗΠΑ κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια, το Αλεξανδρινό διαδόθηκε στον υπόλοιπο κόσμο κι έγινε πλέον το λουλούδι των Χριστουγέννων.


Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό το γεγονός ότι στο δήμο μας παράγεται το συγκεκριμένο φυτό! Στην περιοχή Άγιοι Σαράντα, εδρεύει η ελληνική επιχείρηση Marathon Plants (μόνο χονδρική), η οποία καλλιεργεί και προμηθεύει ολόκληρη την ελληνική αγορά με Αλεξανδρινά. Εσύ μπορείς να τα αγοράσεις αντίστοιχα από τον συνεργάτη τους, το ανθοπωλείο «Άνοιξη» στην πλατεία Μαραθώνα.



Προϊόντα προσωπικής υγιεινής / κεριά


Η Elaia Spa είναι μια ελληνική εταιρία με 100% χειροποίητα φυτικά προϊόντα με πάνω από 40 χρόνια εμπειρίας στον χώρο του skin care και των καλλυντικών. To κατάστημά τους βρίσκεται επί της Λ. Μαραθώνος, δίπλα από το 2ο Λύκειο Νέας Μάκρης και είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9:00-15:00.



Μια σειρά προϊόντων προσωπικής υγιεινής, όπως θαλασσινά σφουγγάρια, φυτικά λάδια (από 4€) και σαπούνια (από 3€) αλλά και υπέροχα αρωματικά κεριά (από 6€) θα αποτελέσουν μοναδικά δώρα για τις γιορτές!


Ένα εορταστικό γεύμα


Το Vietnam Restaurant, στη Λ. Μαραθώνος λίγο έξω από το κέντρο της Νέας Μάκρης, αποτελεί μία value for money πρόταση για μία εορταστική έξοδο. Ειδικά όταν δοθεί με τη μορφή δώρου, εκεί δεν σηκώνει αντιρρήσεις και απλά πρέπει να πας! Αν θες λοιπόν να ξεσηκώσεις τη μητέρα σου, τον φίλο σου, τον παππού σου να κάνετε κάτι διαφορετικό, να βγείτε από το σπίτι, να βάλετε τα καλά σας και να δοκιμάσετε γεύσεις ασιατικές τότε κάνε μία κράτηση και απόλαυσε μία όμορφη βραδιά με το αγαπημένο σου πρόσωπο.


Η Julia Nova στο Vietnam Restaurant
Η Julia Nova στο Vietnam Restaurant | Φωτ.: Στέλιος Μανταλέρος


Κρασί από Μαραθώνα


Αν είσαι καλεσμένος σε εορταστικό τραπέζι, αγόρασε ιδανικά το ακόλουθο σετ κρασιών από το Οινοποιείο Ζεγγίνης στον Μαραθώνα.


κρασί κόκκινο λευκό ζεγγίνης

Το Σαββατιανό είναι η γηγενής ποικιλία του αττικού αμπελώνα και η ποικιλία που καλλιεργείται στους αμπελώνες του Οινοποιείου Ζεγγίνης, με αρώματα λεμονιού, νότες ακτινιδίου και λευκών ανθών.


Οι αμπελώνες Αγιοργίτικο και Merlot του Οινοποιείου Ζεγγίνης βρίσκονται στο Ραμνούντα και σε συνδυασμό με το θερμό μεσογειακό κλίμα, επιτυγχάνεται η βέλτιστη ωρίμανση του σταφυλιού. Το Agiorgitiko - Merlot Zeginis παλαιώνει για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια προτού εμφιαλωθεί. Ένα κρασί με πλούσιο χαρακτήρα και μέτριες βελούδινες τανίνες, πλούσιο σε αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών και με ένα δυναμικό παλαίωσης 4-6 ετών.


Πέρα από το οινοποιείο μπορείς να προμηθευτείς τα κρασιά (από 6€) από διάφορα σημεία εντός Aττικής - κατέβασε την εφαρμογή της Zeginis Winery για να δεις που!




νύχια νέα μάκρη

Προϊόντα ομορφιάς


Τα προϊόντα για μακιγιάζ αποτελούν ένα δώρο που θα αρέσει σίγουρα στις γυναίκες. Στο κατάστημα Christies, στη Λ. Μαραθώνος στο κέντρο της Νέας Μάκρης θα βρεις μάσκαρα με καστορέλαιο από 10€ και κραγιόν σε πολλές αποχρώσεις με κερί μέλισσας και καστορέλαιο στην ίδια τιμή.

Εορταστικές γλυκές δημιουργίες


Προορισμός για όλους τους... γλυκατζήδες της ευρύτερης περιοχής από το 1983, είναι τα αγαπημένο ζαχαροπλαστείο Πλέστι, επί της Λ. Μαραθώνος, λίγο πριν φτάσεις στη Νέα Μάκρη.

Αξιόλογη γκάμα γλυκών - δοκίμασε την καρυδόπιτα με την panacotta και θα μας θυμηθείς, με πολλές εορταστικές αφίξεις όπως βλέπεις και στις φωτογραφίες αλλά και τα αγαπημένα μας μελομακάρονα και κουραμπιέδες.


Βιβλίο


Το βιβλιοπωλείο Μύθος στη Νέα Μάκρη, μας προτείνει βιβλία για μικρούς και μεγάλους.


Επαναστάτριες - Ηγέτιδες:

βιβλίο παιδικό δώρο Επαναστάτριες - Ηγέτιδες

Η συλλογή αυτή περιλαμβάνει κάποιες από τις πιο αγαπημένες ηγέτιδες των πρώτων τριών τόμων της ευπώλητης σειράς των New York Times «Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτιδες», καθώς και έντεκα ολοκαίνουριες ιστορίες που φέρνουν στο φως γυναίκες με θάρρος και όραμα. Ανοιχτείτε σε νέους ορίζοντες με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις, διαδώστε μηνύματα καλοσύνης με τη Λέιντι Γκάγκα και οδηγήστε στο χρυσό μετάλλιο μια ολυμπιακή ομάδα γυμναστικής με την Άλι Ράισμαν.

Οι «Επαναστάτριες - Ηγέτιδες» τιμούν τη δύναμη των γυναικών, από τη Μισέλ Ομπάμα μέχρι τη Μαλάλα Γιουσαφζάι, μέσα από όμορφα κείμενα και υπέροχες ζωγραφιές που έχουν φιλοτεχνήσει γυναίκες εικονογράφοι από όλο τον κόσμο.

Μια παγκόσμια πλατφόρμα ενδυνάμωσης που έχει στόχο να συμβάλει στην ανάπτυξη της πιο εμπνευσμένης και γεμάτης αυτοπεποίθηση παγκόσμιας γενιάς κοριτσιών από 5 ετών.


βιβλίο δώρο Ιστορίες του κυρίου Κόινερ

Ιστορίες του κυρίου Κόινερ: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημοσιεύεται η πλήρης σειρά των Ιστοριών του κυρίου Κόινερ, τις οποίες ο Μπρεχτ έγραφε από το 1927 έως το τέλος της ζωής του. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει ιστορίες που ανακάλυψε ο Ελβετός ιδιοκτήτης του σπιτιού σε ένα μπαούλο στην αποθήκη με τα κατάλοιπα του Μπρεχτ. Τα κατάλοιπα αυτά ανήκουν στο Αρχείο Bertolt Brecht, γνωστό ως Χειρόγραφο της Ζυρίχης. Όπως έχει σημειώσει ο μεταφραστής (και εισηγητής του Μπρεχτ στο ελληνικό κοινό) Πέτρος Μάρκαρης, «Οι Ιστορίες του κυρίου Κόινερ έχουν έναν κοινό άξονα: δείχνουν τη συμπεριφορά του ατόμου, του κυρίου Κόινερ εν προκειμένω, σε φαινόμενα της καθημερινής ζωής, και τις αντιδράσεις του απέναντι σε καθιερωμένες αντιλήψεις και καταστάσεις. […] Ο κύριος Κόινερ απαλλάσσει το άτομο από την αλλοτριωμένη ματιά του και το βοηθάει να δει το γεγονός, όχι σαν φυσικό, καθημερινό γεγονός, μα σαν κάτι αφύσικο, σαν αποτέλεσμα διαδικασιών που πηγάζουν από μια ταξική κοινωνία, προκαθορίζουν το γεγονός και το κατευθύνουν». Σελίδες: 168, Διαστάσεις:12x20εκ.


Κάλτσες


Οι κάλτσες με ένα πρωτότυπο print σίγουρα θα κάνουν ευχάριστη εντύπωση. Διάλεξε ένα αστείο ή χριστουγεννιάτικο print και θα τους φτιάξεις σίγουρα τη διάθεση. Ένα πρακτικό δώρο με μπόλικη θετική ενέργεια που θα βρεις σε πολλά σχέδια γυναικεία, αντρικά και unisex από 4€ στο κατάστημα Fabrick, στην άνοδο της Νέας Μάκρης.




Ο πιο εντυπωσιακός χρυσός - το μέλι


Στο eshop του gaidarakos.gr υπάρχει μία τεράστια ποικιλία μελιών αλλά και σχετικών προϊόντων! Μονοποικιλιακά μέλια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλείμματα με ελληνικό μέλι και αλεσμένους ξηρούς καρπούς και μέλι εμπλουτισμένο με αιθέρια έλαια ελληνικής παραγωγής και όλα αυτά σε ένα πολύ όμορφο προσεγμένο packaging.

Μέλι
Μέλι Gaidarakos | Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς

Το κατάστημα είναι στη Νέα Μάκρη, οπότε το μόνο σίγουρο είναι αν είσαι κάτοικος της περιοχής, ότι η παραγγελία σου θα έρθει πολύ γρήγορα! Χωρίς συντηρητικά, πρόσθετα, χρωστικές και θερμική επεξεργασία.


Γλυκά, γλυκά και πάλι γλυκά!


Οι επισκέψεις δεν έχουν τελειωμό στις γιορτές και μια εύκολη και εγγυημένη λύση είναι φυσικά τα γλυκά. Στο φούρνο Δ. Κασίμης στη Λ. Μαραθώνος, θα βρεις κουλουράκια, απίστευτα φρεσκοψημένα τσουρέκια, panettone και φυσικά χριστουγεννιάτικες πίτες - διαλέγεις και παίρνεις!

χριστουγεννιάτικα γλυκά
Φούρνος Δ. Κασίμης | Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς

Διακόσμηση σπιτιού


Ένα όμορφο δώρο για ένα ζευγάρι, για το σπίτι τους είναι ένας πίνακας για το σαλόνι τους ή για το υπνοδωμάτιό τους. Επειδή είναι δύσκολο να αποφασίσεις ποιο πίνακα θα διαλέξεις, μπορείς να αγοράσεις κουπόνια από τις Bizart Galleries - κάθε κουπόνι έχει αξία 25€, και στη συνέχεια μπορούν εκείνοι να διαλέξουν μόνοι τους από το site το έργο και τις διαστάσεις που επιθυμούν. Στη Νέα Μάκρη, το κατάστημα Σύνθεση στη Λ. Μαραθώνος είναι Bizart corner.


Γυαλιά μυωπίας / ηλίου... ηλεκτρικά!


Αν θες να εντυπωσιάσεις λίγο παραπάνω, ένα δώρο που θα ξαφνιάσει είναι τα ηλεκτρικά γυαλιά που θα βρεις στο γωνιακό κατάστημα TRC, στην πλατεία Νέας Μάκρης. Υπάρχει διαθεσιμότητα σε διάφορα σχέδια, για άντρες και γυναίκες, μυωπίας ή ηλίου. Μόλις παρέλαβαν και τα 2 παρακάτω νέα σχέδια.


Ο βραχίονας τους είναι από Ιταλικό οξικό άλας για άνεση και με ρυθμιζόμενο μήκος ενώ οι αντιηλιακοί φακοί είναι παραγωγής Carl Zeiss Vision®. Υπάρχει αισθητήρας αφής στους δύο κροτάφους και δύο μικρόφωνα με αλγόριθμο διαμόρφωσης δέσμης, ενώ είναι ανθεκτικά στο νερό και τη σκόνη (IP52) και δίνονται με θήκη φόρτισης ως power bank.




Τα γυαλιά συνδέονται με το κινητό σου και σου λύνουν κυριολεκτικά τα χέρια στην καθημερινότητά σου, για να μιλάς στο τηλέφωνο ή για να ακούς τη μουσική σου.

Χουχουλιάρικες προτάσεις με δόσεις glamour


Ρούχα και αξεσουάρ είναι η πιο εύκολη λύση για ένα πετυχημένο δώρο! Πολλές γυναικείες επιλογές υπάρχουν στο κατάστημα Elegance στο κέντρο της Νέας Μάκρης.

ρούχα και αξεσουάρ γυναικεία δώρα

Ξεχωρίσαμε τα ακόλουθα: βραδινό τσαντάκι (32€), πουλόβερ (44€), γούνινα αυτάκια (12€), γυαλιά ηλίου σε σχήμα καρδιάς (12€), βελούδινη στέκα μαλλιών (12€), πράσινο σκουφάκι (17€), μπρελόκ αρκουδάκι (15€), ελαστική ζώνη με στρας (22€), γκρι γάντια με πέρλες (22€), κασκόλ (22€).



Ηλεκτρικό πατίνι!


Ηλεκτρικό πατίνι Urbanglide Ride 100 XS, με τροχούς 10'' και λειτουργίες ταχύτητας στο κατάστημα Bicyclon στην άνοδο της Νέας Μάκρης - ένα περιζήτητο δώρο για μικρούς και μεγάλους!

Ηλεκτρικό πατίνι

Ενναλακτικά ένα old time classic δώρο είναι το ποδήλατο. Αν είναι όμως ήδη ποδηλάτης (οπότε έχει και το δικό του ποδήλατο) υπάρχουν άπειρα σχετικά αξεσουάρ που μπορείς να αγοράσεις, όπως κράνος, θήκη για κινητό, θήκη για το μπουκάλι νερού, αντιανεμικό μπουφάν κοκ.


ποδήλατο ηλεκτρικό ποδήλατο πατίνι

Pet grooming


Αν το αγαπημένο σου πρόσωπο έχει ένα γλυκύτατο τετράποδο, μπορείς να κάνεις δώρο στο φίλο του φίλου σου - σε μπέρδεψα; Χάρισε ως δώρο, ένα καλλωπισμό για το σκυλάκι του αγαπημένου σου προσώπου - έχει ανοίξει εδώ και ένα χρόνο το Wash Me στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης και οι υπηρεσίες τους είναι εξαιρετικές.

καλλωπισμός σκυλί pet grooming

Ευχαριστούμε πολύ την εθελόντριά μας φωτογράφο Σάντρα Μεταξάς για τις φωτογραφίες και τον καλλιτέχνη John Antóno για τον σχεδιασμό του εξωφύλλου του εορταστικού άρθρου - της χριστουγεννιάτικης αγοράς του Μαραθώνα!



seacret φαγητο νεα μακρη

bottom of page