top of page

Τρεις λόγοι που μας πάνε παραλία!

Έγινε ενημέρωση: 28 Νοε 2019

Που θα θέλατε να βρίσκεστε τώρα; Να κάθεστε στο γραφείο σας μέχρι να τελειώσετε την δουλειά ή να χαλαρώνετε στο ζεστό ήλιο σε μια παραλία; Τίποτα δεν συγκρίνεται με τον ήχο των κυμάτων, την μυρωδιά του θαλασσινού αέρα και την αίσθηση του ήλιου πάνω στην άμμο.


Μια μέρα χαλάρωσης στον ήλιο και στη θάλασσα είναι καλή για την υγεία μας.

Μελέτες έχουν δείξει πως φυσικά περιβάλλοντα όπως παραλίες και παραθαλάσσια πάρκα προσφέρουν περισσότερα αναζωογονητικά οφέλη από τα γυμναστήρια, εσώκλειστους χώρους διασκέδασης και άλλα κτίρια.

Παραλία Σχινιά / Εθνικό Πάρκο , Μαραθώνας
Παραλία Σχινιά / Εθνικό Πάρκο

Ωστόσο, δεν είναι όλα τα ταξίδια στην παραλία ίδια. Οι διαφορετικές συνθήκες επηρεάζουν με διαφορετικό τρόπο τους ανθρώπους. Οι ημέρες με ήπια θερμοκρασία παρέχουν το πιο αναζωογονητικό περιβάλλον για μια επίσκεψη στην παραλία. Όσοι επισκέπτονταν την παραλία σε μια πιο ζεστή μέρα ήταν κατά 30% λιγότερο πιθανό να απολαύσουν την παραλία ως αναζωογονητική από εκείνους που την επισκέφθηκαν σε μια κανονική ή λίγο πιο ψυχρή μέρα.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που κάνουν την επίσκεψη στην παραλία μια τόσο θετική εμπειρία. Το πιο προφανές είναι ο χρόνος που περνάμε στον ήλιο. Όταν βρισκόμαστε σε άμεση επαφή με τον ήλιο, το σώμα μας αρχίζει να παράγει βιταμίνη D , που είναι ζωτική για την υγεία μας.


Μια άλλη ωφέλιμη πτυχή της παραλίας είναι η θάλασσα. Το θαλασσινό νερό περιέχει πολλά σημαντικά στοιχεία όπως μαγνήσιο, κάλιο και ιώδιο. Αυτά, μας βοηθάει να πολεμήσουμε διάφορες ασθένειες και να θεραπεύσουμε το σώμα σας. Επιπλέον, το κολύμπι στην θάλασσα είναι σπουδαία γυμναστική ανακουφίζοντας ταυτόχρονα τα συμπτώματα της κατάθλιψης και του άγχους.


Τέλος, η άμμος της παραλίας παίζει επίσης ένα σημαντικό ρόλο στην βελτίωση της υγείας σας. Το να περπατάμε ξυπόλυτοι είναι πολύ πιο υγιές, όμως είναι κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε στο δρόμο. Το περπάτημα στην άμμο ενδυναμώνει τους μύες των ποδιών και σίγουρα βελτιώνει τη διάθεση μας.



Μια μέρα στην παραλία είναι ένα από τα πιο όμορφα, χαλαρωτικά και υγιή πράγματα που μπορούμε να κάνουμε και είναι δίπλα μας!


 

Φωτογραφία εξωφύλλου: Peter Comninellis

bottom of page