top of page

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Νέας Μάκρης

Έγινε ενημέρωση: 4 Ιαν 2021

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο της Νέας Μάκρης λειτουργεί για 11η συνεχή χρονιά φέτος με συντονιστή τον Φιλόλογο, κο Πασχάλη Πούλο.

Το πρώτο κοινωνικό φροντιστήριο σε όλη την Ελλάδα - από τους κόλπους του έχουν περάσει 1.200 μαθητές έως σήμερα

Δικαίωμα φοίτησης έχουν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που αδυνατούν να φοιτήσουν στα ιδιωτικά φροντιστήρια. Τα μαθήματα προσφέρονται εθελοντικά από τους καθηγητές κι ως εκ τούτου είναι δωρεάν.



Στους μαθητές γυμνασίου προσφέρονται τα βασικά μαθήματα (Νεοελληνική Γλώσσα, Αρχαία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία) και στους μαθητές Λυκείου προσφέρονται επιπλέον τα μαθήματα κατεύθυνσης. Φέτος τα μαθήματα ξεκινάνε τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 και θα διεξάγονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή και Σάββατο πρωί στο 1ο Γυμνάσιο Νέας Μάκρης. Το πρόγραμμα θα αναρτηθεί στη σελίδα του κοινωνικoύ φροντιστήριου στο facebook “Κοινωνικό Φροντιστήριο Νέας Μάκρης” λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων.


Επιτυχίες


Φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο κατέγραψε μια σπουδαία πρωτιά. Η κυρία Φλώρα Κώστα – Νάτση, μαθήτρια του κοινωνικού φροντιστηρίου, πέτυχε πρώτη στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Η κυρία Νάτση είναι 46 ετών, εργαζόμενη, σύζυγος και μητέρα δύο παιδιών, ηλικίας 24 και 19 ετών. Η πρωτιά αυτή, καθώς και κάθε άλλη επιτυχία μαθητών του κοινωνικού φροντιστηρίου, επιβεβαιώνει τη σοβαρή δουλειά που πραγματοποιείται από αμφότερους μαθητές και καθηγητές.



Δηλώσεις συμμετοχής


Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στο δημοτικό κατάστημα Νέας Μάκρης (Λ. Μαραθώνος 104), Γραφείο Πρωτοκόλλου (ισόγειο) τις ώρες λειτουργίας του Δήμου. Με την αίτησή του, ο υποψήφιος θα πρέπει να προσκομίσει το εκκαθαριστικό της εφορίας και όποιο άλλο δικαιολογητικό κρίνει αναγκαίο, ώστε να δικαιολογείται η φοίτησή του στο κοινωνικό φροντιστήριο.



Εθελοντισμός


Η ομάδα εθελοντών αποτελούν τον κινητήριο μοχλό του φροντιστηρίου. Αυτή τη στιγμή το Κοινωνικό Φροντιστήριο αναζητά προσωπικό για 2ωρη εβδομαδιαία απασχόληση στις ακόλουθες ειδικότητες:


  • Φιλόλογο για διδασκαλία Νέων Ελληνικών στη Γ’ Λυκείου

  • Φιλόλογο για διδασκαλία Αρχαίων Ελληνικών στη Γ’ Λυκείου

  • Μαθηματικό για διδασκαλία σε τάξεις Γυμνασίου

  • Χημικό για διδασκαλία σε τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου

  • Γραμματείς


Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα στο facebook “Κοινωνικό Φροντιστήριο Νέας Μάκρης” ή επικοινωνήστε με τον συντονιστή κo Πασχάλη Πούλο (κιν 6944452024).



Βίκυ Λιάππη



 

Cover pic: Freepik

bottom of page