top of page

Το χρώμα που θα κυριαρχήσει το 2022 στη διακόσμηση | October Mist {εικόνες}

Κάθε νέο έτος, ένα χρώμα ξεχωρίζει στη διακόσμηση και ανακηρύσσεται το χρώμα της χρόνιας.


October Mist αποχρώσεις και στο φόντο πίνακας "Η Περσεφόνη" της ζωγράφου Βαρβάρας Γεροδήμου
October Mist αποχρώσεις και στο φόντο πίνακας "Η Περσεφόνη" της ζωγράφου Βαρβάρας Γεροδήμου

Από το γαλαζοπράσινο-γκρι του Αιγαίου για το 2021, το λεγόμενο «Aegean Teal», ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε ποιο θα είναι το χρώμα για το 2022.


Σύμφωνα με το Benjamin Moore & Co., τη μεγάλη αμερικανική εταιρία χρωμάτων, τη νέα χρονιά θα πρωταγωνιστήσει ένα χρώμα που ενθαρρύνει τη δημιουργική έκφραση. Δεν είναι άλλο από το «October Mist» που θα είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής του 2022 στο interior design.


October Mist, το χρώμα του 2022
October Mist, το χρώμα του 2022

Το October Mist είναι μια υπέροχη απαλή και γήινη απόχρωση του πράσινου. Αυτή η σκονισμένη απόχρωση σημαίνει αποκατάσταση, χαλάρωση και ειρήνη και συνδέεται με την ανάπτυξη. Επίσης, συμβολίζει την ισορροπία και την αρμονία. Επιπλέον, το πράσινο αντιπροσωπεύει το τσάκρα της καρδιάς ή το ενεργειακό κέντρο, δηλώνοντας μια αίσθηση αγάπης και συμπόνιας.


Και σε περίπτωση που δεν θυμάστε τα προηγούμενα χρώματα, το περσινό Aegean Teal χαρακτηρίστηκε ως «ηλιοκαμένο» μπλε-πράσινο, ενώ το χρώμα του Benjamin Moore για το 2020 ήταν το ροζ του μπαλέτου, γνωστό ως First Light.


Το First Light χρώμα
Το First Light χρώμα

Εκτός από την αποκάλυψη του χρώματος της χρονιάς, η εταιρεία έκανε ένα βήμα παραπέρα και αποκάλυψε ολόκληρη την παλέτα χρωμάτων του 2022, η οποία αντλεί έμπνευση από την καθημερινότητα, τα χόμπι και τις πολιτιστικές επιρροές. Τα 14 χρώματα που περιλαμβάνονται στην παλέτα κυμαίνονται από τα ανανεωμένα βασικά χρώματα έως κάποια άλλα με πιο χλωμές αποχρώσεις.«Καθώς οι χώροι στα σπίτια μας συνεχίζουν να εξελίσσονται, ανακαλύπτουμε περισσότερες ευκαιρίες για να εκφράσουμε την ατομικότητά μας και να αξιοποιήσουμε τη δύναμη του χρώματος για να σχεδιάσουμε ένα περιβάλλον που θα εξυπηρετεί διαφορετικές λειτουργίες

και στιλ» δήλωσε η Διευθύντρια Color Marketing & Development της Εταιρείας, Andrea Magno. «Το October Mist 1495 και η αντίστοιχη παλέτα χρωμάτων για το 2022 αντικατοπτρίζουν μια αβίαστη αρμονία χρωμάτων ενώ εμπνέουν μοναδικούς συνδυασμούς για οποιοδήποτε έργο», συμπλήρωσε η ίδια.


Πάντως, η επιλογή που έκανε η κορυφαία εταιρία είναι σύμφωνη με τις προβλέψεις άλλων εμπορικών σημάτων για το 2022 - σε γενικές γραμμές, οι εταιρείες χρωμάτων φαίνεται να συμφωνούν ότι ένα απαλό, σιωπηλό πράσινο είναι το ιδανικό χρώμα για το σπίτι.
Είναι γεγονός λοιπόν ότι το απαλό πράσινο είναι το νέο γκρι ή καφέ που έχει κυριαρχήσει μέχρι τώρα στους εσωτερικούς χώρους των σπιτιών μας, κατά γενική ομολογία.


Που να το χρησιμοποιήσετε


Όταν επιλέγετε ένα χρώμα για τον χώρο σας, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη πώς το χρώμα σας κάνει να αισθάνεστε, πώς θα θέλατε να αισθάνεται κάποιος άλλος μέσα στο χώρο και τον σκοπό που έχει το δωμάτιο που θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε το χρώμα.Δεδομένου ότι το October Mist έχει μια τόσο ισορροπημένη και καταπραϋντική επίδραση, μπορεί να θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για να βελτιώσετε τα δωμάτια που έχουν ήδη αυτή την αίσθηση ή σε χώρους στους οποίους θα θέλατε να δημιουργήσετε αυτή την αίσθηση, όπως ένα υπνοδωμάτιο, σαλόνι, μπάνιο ή κάποιο δωμάτιο του σπιτιού σας όπου κάνετε διαλογισμό, γιόγκα και λοιπά.Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε το γραφείο πιο φιλικό, ήρεμο και να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και του στρες.Το October Mist λειτουργεί επίσης καλά σε κουζίνα ή τραπεζαρία, καθώς δηλώνει αγάπη για τον εαυτό μας, τους φίλους και την οικογένεια.Είναι επίσης τέλειο σε κάθε χώρο όπου θα θέλατε να δώσετε μια μεγαλύτερη αίσθηση της φύσης.Ηδη το Instagram έχει γεμίσει με την απόχρωση του «October Mist» δίνοντας ιδέες για να το εντάξετε στον δικό σας χώρο:Χρώματα της εταιρείας Benjamin Moore στο δήμο μας, θα βρείτε αποκλειστικά στο χρωματοπωλείο Πέππας στη Νέα Μάκρη

Cover pic: Freepik

Πηγή: iefimerida

Comments


bottom of page