top of page

6 τάσεις διακόσμησης για να γίνει το σπίτι πιο Instagramικό!

Ψάχνετε νέες ιδέες και τάσεις για να ανανεώσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας; Το τελευταίο διάστημα δεν είναι λίγοι εκείνοι που…συμβουλεύονται το Instagram, το οποίο αποτελεί αναμφισβήτητα πηγή διακοσμητικής έμπνευσης. Σύμφωνα μάλιστα με τους διακοσμητές εσωτερικών χώρων κάποιες από τις πιο δημοφιλείς τάσεις είναι η ρουστίκ διακόσμηση, τα καλάθια και οι πολύχρωμες κουζίνες. Στην κορυφαία αυτή εφαρμογή, που αποτελεί θησαυρό έμπνευσης για τη διακόσμηση σπιτιού, για να καταλάβετε τις τάσεις, μπορείτε είτε να ακολουθείτε κορυφαίους σχεδιαστές και αρχιτέκτονες, είτε να παρακολουθείτε τα hashtags και να παίρνετε ιδέες για το δικό σας σπίτι.

Μακραμέ τοίχου ή κρεμαστό


Μεταξύ των πιο δημοφιλών hashtags είναι τα μακραμέ τοίχου με εκατομμύρια αναφορές (3,4m). Ειδικά αν λατρεύετε το boho style, αυτό το στυλ διακόσμησης σπιτιού θα σας κάνει να θέλετε να γεμίσετε όλους τους τοίχους του σπιτιού σας, με κρεμαστά φτερά από κλωστές.

Το στυλ αυτό έχει αγαπηθεί τον τελευταίο καιρό από πολλούς interior designers παγκοσμίως καθώς ηρεμεί το πνεύμα και αποπνέει νοσταλγικότητα και ρομαντισμό.

Φωτισμός


Αναμφισβήτητα ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της διακόσμησης του σπιτιού είναι ο φωτισμός. Το #lightdesign θα σας δώσει πολλές προτάσεις για ιδιαίτερο φωτισμό στα δωμάτιά σας. Δώστε έμφαση στον φωτισμό που θα τονώσει τη διακόσμηση του σπιτιού!


Νησίδες Κουζίνας

Οι νησίδες είναι πλέον trend και έχουν γίνει βασικό χαρακτηριστικό στα μοντέρνα σπίτια. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς το γιατί, αφού μια νησίδα έχει πραγματικά πολλά να προσφέρει στον σχεδιασμό της κουζίνας.

Πρώτα από όλα, προσφέρει έναν άνετο επιπλέον χώρο προετοιμασίας φαγητού. Δεύτερον σχηματίζει ένα διαχωριστικό όριο μεταξύ της ζώνης μαγειρέματος και του καθιστικού και τρίτον σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί και ως τραπεζαρία. Στο Instagram περισσότεροι από 450.000 χρήστες φαίνεται ότι συμφωνούν, αφού το #kitchenisland είναι ένα πολύ δημοφιλές hashtag. Για κατασκευή κουζίνας μπορείτε να απευθυνθείτε στο κατάστημα Nexil στον Μαραθώνα (Νέα Μάκρη).

Παλέτες


Η μεταμορφωτική δύναμη της παλέτας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού είναι μεγάλη.

Παλαιότερα, οι ξύλινες παλέτες χρησιμοποιούνταν στη συσκευασία ή μεταφορά αντικειμένων. Σήμερα ωστόσο, και ενδεχομένως χάρη στο Instagram μπορείτε να αξιοποιήσετε αυτό το υλικό ως έπιπλο στη βεράντα σας και κυρίως χωρίς να επιβαρυνθείτε οικονομικά. Στο Instagram το hashtag #palletfurniture είναι τρομερά δημοφιλές.

Χρώματα στους τοίχους


Η νέα τάση στη διακόσμηση θέλει χρώματα στους τοίχους. Πάνε δηλαδή ανεπιστρεπτί οι εποχές που κυριαρχούσε το λευκό και το κρεμ, αφού ένας τοίχος πλέον είναι μεγάλο trend να έχει δύο διαφορετικές αποχρώσεις.

Σε κάθε περίπτωση, αν δεν είστε του ρίσκου, για μια ήπια αλλαγή επιλέξτε να κινηθείτε σε πιο παστέλ τόνους, ενώ αν θέλετε κάτι πιο τολμηρό συνδυάστε ένα σκούρο με ένα πιο φωτεινό χρώμα. Μετά μπορείτε να επιλέξετε το σχέδιο ή την κατεύθυνση η οποία μπορεί να είναι κάθετη ή οριζόντια. Μπορείτε επίσης να παίξετε και με τις αναλογίες. Πληκτρολογώντας το hashtag #featurewall στο Instagram σας μπορείτε να πάρετε πολλές ιδέες.

Χρώματα σε μεγάλη ποικιλία θα βρείτε στο χρωματοπωλείο Ο Πέππας στη Νέα Μάκρη.

Παντζούρια και παραθυρόφυλλα


Έχετε φανταστεί τα παντζούρια σε ένα διαφορετικό ρόλο από τον παραδοσιακό; Κι όμως είναι υπέροχα, μοναδικά και απρόσμενα!

Μπορείτε για παράδειγμα να χρησιμοποιήσετε τα παλιά σας παντζούρια καρφωμένα στον τοίχο, σε ένα διαφορετικό ρόλο. Σαν έναν τεράστιο καμβά, που θα φιλοξενεί τις πιο αγαπημένες σας φωτογραφίες.


Άλλη μια ιδέα είναι να βάψετε τα παλιά σας παντζούρια ή παραθυρόφυλλα σε ένα χρώμα που θα δώσει μια πιο καθαρή, νησιώτικη και φρέσκια πινελιά στο σπίτι σας. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε το παλιό σας παντζούρι σαν πίνακα ανακοινώσεων, σημειώσεων και υπενθυμίσεων.


Βιολέττα Αθανασιάδου

Δημοσιογράφος

bottom of page