top of page

Γυμναστική, χορός, ακροβατικά για μικρούς & μεγάλους | Νέα Μάκρη

Έγινε ενημέρωση: 29 Σεπ 2021



To Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στην παραλία της Νέας Μάκρης το πρώτο Yoga Φεστιβάλ, όπου με χαρά πήγα με την κόρη μου. Είχα ακούσει για ένα πρόγραμμα ακροβατικής γυμναστικής στο οποίο μπορεί κανείς να εξασκηθεί σε ζευγάρι με έναν συναθλητή. Η ιδέα ότι θα αθληθούμε παρέα με την εννιάχρονη κόρη μου ήταν δελεαστική και τελικά όντως το απολαύσαμε πολύ, το διασκεδάσαμε και μας έφερε ακόμη πιο κοντά!




Εκεί λοιπόν γνώρισα τη Μαριέλα Κυρίλοβα, η οποία ηγείται του Αθλητικού Σωματείου «Ακροβατική Τέχνη» ή «Acroart», με έδρα στη Νέα Μάκρη, Λαμέρα 68, πίσω από το δημαρχείο.


Η Μαριέλα υπήρξε πρωταθλήτρια ακροβατικής γυμναστικής στη χώρα καταγωγής της, τη Βουλγαρία. Πριν 23 χρόνια ήρθε στην Ελλάδα, συνέχισε να αθλείται, έλαβε το πτυχίο προπονητικής από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και έκτοτε προπονεί αθλητές στην ακροβατική γυμναστική. Το 2020, εν μέσω καραντίνας, δημιούργησε έναν άρτια εξοπλισμένο και καλαίσθητο χώρο στη Νέα Μάκρη κι έχει στόχο να τον εξελίξει στο πιο σύγχρονο προπονητικό κέντρο της Ελλάδας.



Η ομάδα της στελεχώνεται από καταξιωμένους αθλητές


Ο Παντελής Παπαγεωργίου είναι ο καλύτερος και πιο παλαιός προπονητής πρωταθλητών ακροβατικής γυμναστικής. Προπονεί αθλητές κι άλλων αθλημάτων που περιλαμβάνουν ακροβατικά στοιχεία, όπως οι καταδύσεις, η συντονισμένη κολύμβηση κ.ά.


Η Λίτσα Ζαμπούνη είναι καθηγήτρια χορού και καλλιτεχνική διευθύντρια του σωματείου. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Acrodance Teachers Association με έδρα τον Καναδά. Η συμβολή της είναι ουσιαστική καθώς το άθλημα της ακροβατικής γυμναστικής είναι ένας συνδυασμός χορού και ακροβατικών, επομένως το μπαλέτο και ο χορός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης.



Η προέλευση της ακροβατικής γυμναστικής και η σημασία της για τη σωματική και πνευματική υγεία



Η ακροβατική γυμναστική έχει γενέτειρα την Ελλάδα. Ο όρος είναι ελληνικός, καθώς ακροβατώ σημαίνει περπατώ στα άκρα, κι έχει εδραιωθεί διεθνώς ως επίσημη ονομασία του αθλήματος.



Εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 650 σκελετικοί μύες στο σώμα μας. Η κα Κυρίλοβα μας εξηγεί ότι η ακροβατική γυμναστική ενεργοποιεί και γυμνάζει όλους τους μυς, μέσω μιας πνευματικής διαδικασίας αναγνώρισης και αξιοποίησης των δυνατοτήτων του σώματος. Ακριβώς για αυτό το λόγο, όσοι εξασκούνται στην ακροβατική γυμναστική βλέπουν τεράστια εξέλιξη, όχι μόνο στο σώμα τους αλλά και στην προσωπικότητά τους.



Καθώς εξασκείται κάποιος στην ακροβατική γυμναστική και κατακτά τις ασκήσεις, αναπτύσσει αυτοπεποίθηση κι αυτοπειθαρχία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους. Επιπλέον, η συνεργασία με τους συναθλητές του θέτει τις βάσεις για πιο αρμονική συνεργασία κι επικοινωνία σε όλους τους υπόλοιπους τομείς.



Ένα ακόμη εκπληκτικό στοιχείο της ακροβατικής γυμναστικής είναι η ισότητα μεταξύ όλων και ο εναγκαλισμός της διαφορετικότητας. Μέσα στην αίθουσα γυμναστικής, όλοι είναι ισότιμοι και απαραίτητοι για την ολοκλήρωση των ασκήσεων. Οι πιο σωματώδεις αθλητές γίνονται ιδανική βάση που θα στηρίξουν τους πιο μικροκαμωμένους. Επομένως, όλοι αναδεικνύουν τις δυνατότητες τους!


Η Μαριέλα Κυρίλοβα και οι συνεργάτες της έχουν πηγαίο πάθος για το άθλημα που υπηρετούν, το οποία πραγματικά σε συμπαρασύρει. Προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προγραμμάτων για όλες τις ηλικίες και όλες τις ανάγκες.


Υπάρχουν προγράμματα για παιδιά (Acrokids), για ενήλικες (Acroadults), ειδικά για γυναίκες (Acromoms) καθώς και Workshops που διοργανώνονται τα Σάββατα και μπορεί να συμμετέχει κάποιος είτε μόνος του είτε σε ζευγάρι προκειμένου να έρθει σε πρώτη επαφή και να γνωρίσει το sport.



Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Acroart, επισκεφτείτε τη σελίδα ή το facebook page της ή επικοινωνήστε με την Μαριέλα Κυρίλοβα απευθείας στο 6985624745.



Βίκυ Λιάππη


Δες παρακάτω επιπλέον φωτογραφικό υλικό του Χρήστου Μαλέτσικα από το 1ο Yoga Festival αλλά και βίντεο από άσκηση ακροβατικής στο Acroart.



 

Φωτ.: Cover pic - WIX



Συμπλήρωσε το mail σου για να ενημερώνεσαι όταν ανεβαίνει ενδιαφέρον άρθρο στο site μας

Φόρμα Εγγραφής

Ε-mail

+30 6981866272

Μαραθώνας

©2019 by We Love Marathon. Proudly created with Wix.com

bottom of page