top of page

Aerial Yoga | Η αίσθηση της πεταλούδας

Έγινε ενημέρωση: 11 Μαΐ 2022

Η Aerial Yoga είναι ένας νέος υβριδικός τύπος γιόγκα που αναπτύχθηκε από τη Michelle Dortignac το 2006, συνδυάζοντας παραδοσιακές στάσεις γιόγκα και χορευτικής κίνησης με τη χρήση αιώρας.Η εξοικείωση με την κλασική γιόγκα θα σε βοηθήσει να συνηθίσεις γρηγορότερα σε αυτό το είδος άσκησης, καθώς υπάρχουν παρόμοιες κινησιολογίες και ορολογίες. Αλλά ακόμη κι αν δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ να κάνεις γιόγκα, τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα όσο φαίνονται!


Όταν ξεπεράσεις τον αρχικό δισταγμό, οι ασκήσεις της aerial yoga θα σου δώσουν μία πανέμορφή αίσθηση ελευθερίας!


Αν δεν δοκιμάσεις όμως, πως θα καταλάβεις τι εστί Aerial Yoga; Επισκεφτήκαμε για ένα δοκιμαστικό μάθημα το Studio floor barre "Ροή" στη Νέα Μάκρη, όπου γίνονται μαθήματα σε small group από την πιστοποιημένη Hatha Yoga Teacher (ERYT 200 - ERYT 500) Καλλιόπη Πετροπούλου. Η Καλλιόπη διαθέτει εμπειρία 15 ετών ως δασκάλα yoga, συμμετέχοντας παράλληλα σε σεμινάρια για διάφορα στυλ γιόγκα όπως Hatha Yoga, Iyengar Yoga, Bhakti Flow Yoga, Vinyasa Flow Yoga, Vinyasa Krama, Ashtanga Vinyasa Yoga, Aerial Yoga, Restorative Yoga, Meditation και Pranayama.


Η  Καλλιόπη Πετροπούλου πιστοποιημένη Hatha Yoga Teacher (ERYT 200 - ERYT 500)
Η Καλλιόπη Πετροπούλου πιστοποιημένη Hatha Yoga Teacher (ERYT 200 - ERYT 500)


Η κλασική ερώτηση - Αγαπάς Μαραθώνα; Παραθέριζα από μικρή στη Νέα Μάκρη οπότε για μένα είναι μεγάλη αγάπη ο τόπος μας, μας λέει η Καλλιόπη. Ήρθα τελικά μόνιμα το 2015 ενώ δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στην πόλη μας από το 2009.


Γιατί να ξεκινήσω Aerial; H Aerial Yoga περιλαμβάνει ένα πλήρες πρόγραμμα ασκήσεων μας αναφέρει η προπονήτρια Καλλιόπη Πετροπούλου. Βοηθά ιδιαίτερα στην ενδυνάμωση του κορμού και βελτιώνει την δύναμη, την ισορροπία και την ευλυγισία. Μέσω των ανεστραμμένων θέσεων μας προσφέρει μια παθητική, απαλή διάταση στην σπονδυλική στήλη, απαλύνοντας μυϊκούς πόνους και ένταση στην μέση. Βελτιώνει την κινητικότητα των αρθρώσεων και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Όλα αυτά συνεισφέρουν στο να έχουμε καλύτερη υγεία μέσα από ένα διασκεδαστικό τρόπο άσκησης!


 Η Καλλιόπη Πετροπούλου σε άσκηση Yoga Trapeze
Η Καλλιόπη Πετροπούλου σε άσκηση Yoga Trapeze

Όπως ανέφερα προηγουμένως η aerial yoga περιλαμβάνει πολλές ανεστραμμένες ασκήσεις! Επειδή οξυγονώνεται έτσι καλύτερα το πρόσωπο θεωρείται ένα καλό αντιγηραντικό μυστικό.

Τέλος να αναφέρω (για το καλοκαίρι που έρχεται) ότι συνδυάζοντας τις θέσεις της γιόγκα με τις αναπνευστικές τεχνικές της, ενεργοποιείται ο μεταβολισμός και επιτυγχάνεται ενδυνάμωση αλλά και αποτοξίνωση του οργανισμού.


Yoga Trapeze στο Studio floor barre "Ροή" με την Καλλιόπη Πετροπούλου
Yoga Trapeze στο Studio floor barre "Ροή" με την Καλλιόπη Πετροπούλου

Ποια είναι τα οφέλη της γιόγκα; Πιστεύω βαθιά στις θεραπευτικές επιδράσεις της γιόγκα στο σώμα, το μυαλό και το πνεύμα. Καθώς αποκτούμε σταδιακά συνείδηση ​​στην αναπνοή και την κίνηση, βιώνουμε επίσης συναισθηματική απελευθέρωση μέσω της αναπνοής, έλεγχο του νου μέσω διαλογισμού και τα οφέλη των ασάνες.


Το μάθημα Aerial Yoga | Yoga Swing - Yoga Trapeze


Συμμετείχαμε σε ένα μάθημα aerial yoga με την Καλλιόπη Πετροπούλου. Το μάθημα ξεκινά με απλές ασκήσεις προθέρμανσης και εξοικείωσης με το πανί. Ο κάθε αθλούμενος έχει το δικό του χώρο, το δικό του πανί και το δικό του στρώμα.

Η κυρίως προπόνηση διαρκεί περίπου 50 λεπτά, όπου με την καθοδήγηση της προπονήτριας ξεκινάς τον πανέμορφο χορό του aerial! Οι κινήσεις της aerial yoga είναι μελωδικές, αβίαστες - χωρίς πίεση και άγχος, μέχρι εκεί που μπορείς. Την επόμενη φορά θα τα πας καλύτερα, και θα εκτελέσεις την άσκηση μια κλίμακα πιο πάνω! Καθ' όλη τη διάρκεια της προπόνησης υπάρχει μια υπέροχη χαλαρωτική μουσική, ενώ η Καλλιόπη θα φροντίσει να επέμβει ως από μηχανής Θεός όποτε χρειαστείς βοήθεια, επεξήγηση ή διόρθωση κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης.


 Aerial Yoga
Επισκεφτήκαμε το Studio floor barre "Ροή" για ένα δοκιμαστικό μάθημα Aerial Yoga

Η προπόνηση ολοκληρώνεται με χαλαρωτικές στιγμές και με ένα εγκάρδιο Namaste!


  • Τα μαθήματα γίνονται στο Studio floor barre "Ροή" στην Αγίας Παρασκευής 18, Νέα Μάκρη κάθε Πέμπτη στις 17:30 σε γκρουπ των 5 ατόμων (τηλ. 6946589129). Το μάθημα διαρκεί 1 ώρα με ζέσταμα και αποθεραπεία.

  • Κάποια μαθήματα περιλαμβάνουν Yoga Trapeze, ένας συνδυασμός γιόγκα ασκήσεων και TRX (Total Resistance Exercises).

  • Μπορείς να ξεκινήσεις οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσεις καθώς το ασκησιολόγιο και η δυσκολία εκγύμνασης προσαρμόζονται στο επίπεδό σου. Είναι σημαντικό να μην έχεις κάποιο τραυματισμό.

  • Dress code: κολλάν & T-shirt


Σόνια Γεροδήμου

ΤΕΦΑΑ Αθηνών Αεριαλ γιόγκα

Comentarios


bottom of page