top of page

AKITA | Sushi and more...


Bao Buns | Φωτ.: Νίκος Λεγάκης
Bao Buns | Φωτ.: Νίκος Λεγάκης

Νεανικό, χαλαρό, μινιμαλιστικό και οικονομικό, το Akita Sushi & more γεννήθηκε στη Νέα Μάκρη πριν από έξι μήνες κάνοντας σχεδόν αμέσως εντύπωση στους λάτρεις των sushi! Ο chef του εστιατορείου, Soli χρησιμοποιεί αγνά και φρέσκα υλικά για να φτίαξει τα βαθιάς νοστιμιάς πιάτα του και να τα προσαρμόσει ελαφρώς στα ελληνικά δεδομένα. Ο κατάλαγος αλλάζει συχνά και εκτός απο sushi, θα βρείτε και κάποια άλλα πιάτα ημέρας όπως φρέσκο ψητό ψάρι και κρέας.


Μέσα από μια μεγάλη ποικιλία Bao Buns, μας προσέφεραν να δοκιμάσουμε ενα Crispy Chicken και ενα Shrimp Tempura με μαγειρεμένη γαρίδα, ρόκα, ντομάτα και chili garlic mayo. Ήταν αρκετά για να προκαλέσουν σεισμούς στον ουρανίσκο! Το ψωμάκι ατμού έδινε μια ακαταμάχητα βελούδινη αίσθηση στο στόμα που ερχόταν σε αντίθεση με τo τραγανό crunchy κοτόπουλο. Θα το πρωτείναμε ως best bao buns restaurant στην Αττική από καθαρές value for money γεύσεις (2τμχ. Bao buns 3,50€).


Από τα ορεκτικά, ξεχωρίσαμε στον κατάλογο το Salmon tataki. Ελαφρώς καψαλισμένα φιλετάκια σολομού Sashimi με παραδοσιακό Ιαπωνέζικο homemade Wafu dressing από πορτοκάλι, σησαμέλαιο και soya. Το Υuzu εδώ ήταν ο πρωταγωνιστής αφού έδινε στον σολομό μια δροσερή αρωματική γεύση που έμοιαζε πολύ με αυτή του γκρέιπφρουτ ενώ άφηνε μια επίγευση μανταρινιού (4,50€).


Ένα πλατώ απο sushi, σαν μικρός ζωγραφικός πίνακας, έφτασε στο τραπέζι και μας προκάλεσε μια τέλεια αισθητική απόλαυση. Πανδαισία θα λέγαμε!

Το κλασικο Shrimp tempura roll ήταν το πρώτο που δοκίμάσαμε και καταλάβαμε την καλή ποιότητα της πρωτης ύλης από τις black tiger μαγειρεμένες γαρίδες με ζουμερή σάρκα και ευχάριστη οσμή θάλασσας που ξεχώριζαν για τη πλούσια και γεμάτη γεύση τους. Εδώ να τονίσουμε την ισορροπημένη παρουσία του roll με την τέλεια θερμοκρασία και υφή του γυαλιστερού ρυζιού που διαπιστώνει κανείς ότι είναι προετοιμασμένο και περιποιημένο από chef (5,80€).


Έκρηξη παραδοσιακής γαστρονομίας προκάλεσε το chef’s signature Dynamite roll. Τηγανητή γαρίδα μέσα και καβούρι καψαλισμένο on top!Σάλτσα από μέλι, τσίλι και μαγιονέζα. Συστατικά που υπόσχονται να διευρύνουν τους γευστικούς ορίζοντες όσων λατρεύουν τις "πειραγμένες" fusion μοντέρνες γεύσεις (9,50€).


Tη σκυτάλη πήρε το πιάτο Salmon teriyaki on shrimp tempura. Οι τραγανές γαρίδες τεμπούρα έδεναν απίστευτα με teriyaki και ponzu-yuzu sauce , σολομό καραμελωμένο on top και σχοινόπρασο, χαρίζοντας ένα εντυπωσιακό παιχνίδι εναλλαγών της γεύσης (8,50€).


Φυσικά, από το μενού δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τα χορταστικά Chicken noodles. Αφού καθαρίσαμε την "παλέτα των γεύσεων" μας στον ουρανίσκο με ginger τουρσί, τα τσόπστικς μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και βούτηξαν στο μπολ με τα νουντλς. Πληθωρικός λόφος με καλοφτιαγμένα noodles κοτόπουλο που μαζί με τα λαχανικά και την σάλτσα teriyaki κρατούσαν τη ζωντάνια και τη γεύση τους (6,00€).


Για ποτό τολμήσαμε ζεστό "σάκε". Εναλλακτικά μπορείς να επιλέξεις κάποια απο τα κρασιά Ζεγγίνης που έχει το μενού. Μας έμεινε απωθημένο να δοκιμάσουμε το 800αρι φαγκρί ημέρας που προσγειώθηκε στο τραπέζι της διπλανής παρέας και μερικά άλλα, γι' αυτό άλλωστε θα ξαναπάμε!







 

Akita: Λεωφ. Διονύσου 11, Νέα Μάκρη 22940 91994 (κρατήσεις & delivery)


bottom of page