top of page

Διακόσμηση: Αυτό το χρώμα είναι το νέο γκρι - Iδιαίτερα κομψό, έχει το χάρισμα να συνδυάζεται εύκολα

Έγινε ενημέρωση: 28 Σεπ 2020

Τo γκρι χρώμα έχει κυριαρχήσει στους εσωτερικούς χώρους …του Instagram τα τελευταία χρόνια, φαίνεται όμως ότι σύντομα θα αντικατασταθεί από το καφέ, σύμφωνα με κορυφαίους διακοσμητές.Έτσι λοιπόν, εκεί που είχαμε τις πενήντα αποχρώσεις του γκρι, αποδεικνύεται πως οι πενήντα αποχρώσεις του καφέ γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς.

Αυτό επειδή το καφέ χρώμα κάνει αμέσως ένα δωμάτιο να φαίνεται «ζεστό και εκλεπτυσμένο» και λειτουργεί καλά και ως βάση για άλλα χρώματα που είναι τάση και trend, όπως το κίτρινο, το ροζ, το πορτοκαλί αλλά και το μπλε.«Χωρίς να έχει καμία σχέση με τα mainstream χρώματα, το καφέ έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται από τους καλύτερους διακοσμητές», σημειώνει στη Daily Mail, ο Ben Penreath, ο οποίος σχεδίασε τους εσωτερικούς χώρους για την εξοχική βασιλική κατοικία της Κέιτ Μίντλετον και του πρίγκιπα Γούιλιαμ - το Anmer Hall στο Νόρφολκ - ενώ και για τους τοίχους του δικού του διαμερίσματος στο Λονδίνο επέλεξε ένα βαθύ καφέ.Η ιστορία του καφέ


Ενδιαφέρον όμως έχει και η ιστορία του καφέ χρώματος, αφού ήταν από τα πρώτα που χρησιμοποιήθηκε ως «μπογιά» για να διακοσμήσει τους τοίχους των σπηλαίων.
Και στα 1800-1900 όμως, το καφέ ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές χάρη στην αγάπη των Βικτωριανών για τα σκούρα, πλούσια χρώματα. Έντονα διακοσμητικά, βαριά έπιπλα, ταπετσαρίες και γενικότερα ό,τι μπορεί να αντικατοπτρίζει τον πλούτο και τη χλιδή είναι τα βασικά στοιχεία της βικτωριανής διακόσμησης με το καφέ χρώμα άλλωστε να κυριαρχεί σε όλα τα παραπάνω.Ωστόσο, λίγες δεκαετίες αργότερα, οι αποχρώσεις του καφέ αντικαταστάθηκαν από ελαφρύτερα, φωτεινότερα χρώματα, καθώς η αισιοδοξία των μεταπολεμικών ετών αντικατοπτριζόταν και στις τάσεις των εσωτερικών χώρων.Έτσι, τα παστέλ χρώματα και η λάμψη επέστρεψε στη δεκαετία του '80, με τον λευκό μινιμαλισμό και την αισθητική των καθαρών γραμμών και απλοϊκών σχεδίων να προσφέρεται σε ένα ελαφρύ ντεκόρ. Ασφαλώς αποτελεί ισχυρή τάση στη διακόσμηση μέχρι σήμερα, φαίνεται όμως κάτι να αλλάζει...Βάλτε το καφέ χρώμα στο σπίτι σας


Μεταξύ εκείνων που υιοθετούν την τάση είναι και η γνωστή ινσταγκράμμερ Helen Esposito, η οποία μοιράζεται με τους followers τις γωνιές από τους καστανόχρωμους τοίχους της.

Μιλώντας στη Daily Mail, εξήγησε ότι επέλεξε το καφέ χρώμα για τη διακόσμηση του σπιτιού της, αφού αποφάσισε ότι ήθελε να είναι «πιο τολμηρή» με τις επιλογές της.


«Μετά από χρόνια που μένω στο ίδιο σπίτι, το οποίο ήταν διακοσμημένο κυρίως σε λευκούς τόνος, άρχισα να προσθέτω χρώμα και ήθελα να είμαι ιδιαίτερα τολμηρή με το σαλόνι μας», λέει αρχικά.


«Ποτέ δεν πίστευα ότι θα επέλεγα το καφέ, αλλά αφού το είδα σε ένα κατάστημα, μου άρεσε πολύ η ζεστασιά του και ο τρόπος που κάνει όλα τα έπιπλα και τα αξεσουάρ να ξεχωρίζουν», συμπληρώνει. «Είναι το τέλειο σκηνικό για το μεγάλο σαλόνι μας, καθιστώντας το ένα πολυτελές καταφύγιο ανεξάρτητο από το υπόλοιπο σπίτι», καταλήγει η ίδια.
Βιολέττα Αθανασιάδου

Δημοσιογράφος


bottom of page