top of page

Δίκτυο Αποχέτευσης στο Δήμο Μαραθώνα το 2026

Προχωρούν τα έργα στην Ανατολική Αττική με τη δημοπράτηση από την ΕΥΔΑΠ την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου του έργου για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων σε οικισμούς του Δήμου Μαραθώνα.  



Ένα χρόνιο πρόβλημα για τους κατοίκους της περιοχής βαίνει προς της λύση του, με την κατασκευή 185 km αγωγών αποχέτευσης στη Νέα Μάκρη, συμπεριλαμβανομένων και των πολεοδομικών ενοτήτων Νέου Βουτζά (το τμήμα που ανήκει στο Δήμο Μαραθώνα), Αγίας Μαρίνας και Ζούμπερι, καθώς και στον οικισμό του Μαραθώνα, στον Άγιο Παντελεήμονα και στους Συνεταιρισμό Δικαστικών Υπαλλήλων.  Εκτός από την κατασκευή των αγωγών,  στο έργο περιλαμβάνεται και η κατασκευή 7.000 συνδέσεων με τα ακίνητα με το υπό κατασκευή δίκτυο αποχέτευσης. 


Στο Συνεταιρισμό Δικαστικών Υπαλλήλων έχει ήδη γίνει μελέτη δικτύου αποχέτευσης και έχει κατασκευαστεί ο αγωγός επι της κεντρικής οδού, Δικαιοσύνης.

Η ενέργεια αυτή έγινε με πρωτοβουλία του ίδιου του συνεταιρισμού, καθιστώντας την περιοχή αυτή τη μοναδική σε όλο τον δήμο με έτοιμη μελέτη αποχετευτικού, αποδεικνύοντας έμπρακτα άλλη μια φορά γιατί αποτελεί οικισμό πρότυπο. Τα σχέδια έχουν ήδη κατατεθεί από τον πρόεδρο κ. Κώστα Μπουκούλη στο αρμόδιο τεχνικό τμήμα του Δήμου και στην αντίστοιχη υπηρεσία της ΕΥΔΑΠ για να ληφθεί υπόψη στον συνολικό σχεδιασμό του αποχετευτικού δικτύου του δήμου μας.


Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο προϋπολογισμού δημοπράτησης ύψους 72.850.000 € (πλέον ΦΠΑ), το οποίο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη “ΥΜΕΠΕΡΑΑ 2014-2020” και θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση /Ταμείο Συνοχής.  To ποσοστό συγχρηματοδότησης των επιλέξιμων δαπανών του έργου ανέρχεται σε ποσοστό περίπου 90%.


Η καταληκτική ημερομηνία του διαγωνισμού δημοπράτησης είναι η 22η Μαρτίου του 2021, ενώ ο χρονικός ορίζοντας ολοκλήρωσης του έργου, είναι τα επόμενα 5 χρόνια.


 

Ευχαριστούμε τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Δικαστικών Υπαλλήλων για τις πολύτιμες πληροφορίες

bottom of page