top of page

Ντοκιμαντέρ για τον υδροβιότοπο του Σχινιά στο EΡΤflix

Έγινε ενημέρωση: 2 Φεβ 2021

Η νέα εκπομπή της ΕΡΤ3 με σκηνοθέτη τον Βαγγέλη Ευθυμίου ο οποίος ασχολείται με τα περιβαλλοντικά θέματα τα τελευταία 30 χρόνια, στόχο έχει να μας ξεναγήσει σε όλη την Ελλάδα και να μας παρουσιάσει ιστορίες, πρωτοβουλίες, δράσεις ή και περιοχές ολόκληρες με έντονο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον. Είτε γιατί έχουν μία μοναδικότητα, είτε γιατί παρόλη την αξία τους παραμένουν άγνωστες στο ευρύ κοινό, είτε γιατί εξηγούν και τεκμηριώνουν όσα πρέπει να ξέρουμε.


Εναέρια λήψη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων
Εναέρια λήψη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων στην παραλία Σχινιά

Σχεδόν όλοι γνωρίζουμε τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν ενάντια στην κατασκευή του Ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου στον Σχινιά. Μήπως όμως αντίθετα, ο τρόπος με τον οποίον έγινε η παρέμβαση αυτή αντί να καταστρέψει τον υγρότοπο, τον ευεργέτησε;



Ο σκηνοθέτης κ. Βαγγέλης Ευθυμίου μιλά στο WLM


Γιατί επιλέξατε τον Σχινιά για το πρώτο επεισόδιο; Είναι ένας πολύ γνωστός προορισμός, αλλά υπάρχει αυτή η ενδιαφέρουσα ιστορία που πολύ λίγοι γνωρίζουν... Μια ανατροπή: συνήθως τα τεχνικά έργα δημιουργούν προβλήματα στο περιβάλλον, εδώ όμως φαίνεται ότι η κατασκευή του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου έκανε την υπέρβαση, αφού αυτό το έργο αποδείχτηκε ότι έσωσε το υδροβιότοπο του Σχινιά, ο οποίος είχε σχεδόν αποξηρανθεί.

Στο απόσπασμά του ντοκιμαντέρ για τον Σχινιά, μας μιλάει ο Σταμάτης Ζόγκαρης, εντεταλμένος ερευνητής στο ΕΛΚΕΘΕ με ειδίκευση στην Ιχθυοπανίδα, και μας αποκαλύπτει μοναδικές πληροφορίες για τη σημασία του μοναδικού αυτού πάρκου.

Στο παρακάτω link (μετά το 32ο λεπτό) θα δεις το αφιέρωμα για το Εθνικό Πάρκο του Σχινιά, στο πρώτο από τα συνολικά 8 επεισόδια του ντοκιματέρ "Πράσινες Ιστορίες" που θα παρουσιαστούν στην ERT3 - Ertflix. Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί άλλο ένα επεισόδιο που θα αφορά την περιοχή μας με ένα αφιέρωμα στο πρόγραμμα LIFE IP 4 Natura.

Δες το βίντεο

Ντοκιματέρ για τον υδροβιότοπο του Σχινιά στο Ertflix

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ: Σενάριο – σκηνοθεσία ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΡΜΟΥΤΑΚΗΣ - ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΟΖΗΣ : Φωτογραφία ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΟΚΟΣ : Ηχοληψία – μιξάζ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΟΖΗΣ : Μοντάζ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΡΝΑΧΩΡΙΤΗ : Διεύθυνση παραγωγής LANDART PRODUCTIONS : Εκτέλεση παραγωγής ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ: Παρουσίαση



bottom of page