top of page

Γευσιγνωσία στο «Επώνυμο», στο κέντρο της Νέας Μάκρης

Έγινε ενημέρωση: 22 Ιουλ 2023


Στο κέντρο της Νέας Μάκρης, οδός Ελ. Βενιζέλου 5, επάνω στην πλατεία, βρίσκεται ένα παραδοσιακό ψητοπωλείο. Το “Επώνυμο”, με πάνω από 25 χρόνια στο ενεργητικό του, είναι ένα οικογενειακό ψητοπωλείο που φέρει την παράδοση στο σήμερα. Το επιβλητικό ύφος της πέτρας αντιστέκεται στην πάροδο του χρόνου, λειτουργώντας ως “πέρασμα” για τους επισκέπτες του, τόσο σε τουρίστες αλλά και σε ντόπιους, τις γεύσεις ενός παραδοσιακού ελληνικού ψητοπωλείου.


Ο εξωτερικός χώρο του ψητοπωλείου «Επώνυμο» στην πλατεία της Νέας Μάκρης.
Ο εξωτερικός χώρο του ψητοπωλείου «Επώνυμο» στην πλατεία της Νέας Μάκρης. | Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς

Οι επισκέπτες έχουν την επιλογή να καθίσουν στο όμορφα διακοσμημένο εσωτερικό του μαγαζιού ή ειδικά τώρα το καλοκαίρι στον ειδικά διαμορφωμένο πράσινο εξωτερικό χώρο στην πλατεία της Νέας Μάκρης.


Tip: Η παιδική χαρά που βρίσκετε κοντά είναι ευκαιρία να “ξεκουράσει” τους γονείς και να τους επιτρέψει να απολαύσουν το γεύμα τους.

Η εμπειρία μας στο «Επώνυμο»


Το σέρβις ήταν εξαιρετικά εξυπηρετικό και φιλικό και οι συνταγές του κ. Νίκου μας άφησαν πολύ ικανοποιημένους καθώς υπάρχει μεγάλη ποικιλία κρεατικών, αλλά και vegan.

Εμείς ξεκινήσαμε με την σαλάτα του μαγαζιού “Επώνυμο”, με δροσιστικό μαρούλι, αγγούρι, τραγανά κρουτόν, ζουμερό κοτόπουλο, άφθονο τριμμένο τυρί και σος.


Μερίδα μπιφτέκια στο «Επώνυμο»
Μερίδα μπιφτέκια στο «Επώνυμο» | Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς

Από ορεκτικά δοκιμάσαμε τις χειροποίητες και νόστιμες τυροκροκέτες αλλά και τα παραδοσιακά ντολμαδάκια με αυγολέμονο και κιμά.


Καλαμάκια κοτόπουλο στο «Επώνυμο»
Καλαμάκια κοτόπουλο στο «Επώνυμο» | Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς

Τέλος, ξεχωρίσαμε τα χειροποίητα κεμπάπ αλλά και τους ζουμερούς γύρους του μαγαζιού με την συνοδεία σος και φυσικά τζατζικιού.


Το “Επώνυμο” αποτελεί ιδανική επιλογή για στην τοπική αγορά της Νέας Μάκρης, διατηρώντας τις παραδοσιακές γεύσεις των ελληνικών ψητοπωλείων στο σήμερα.


Πίτα γύρος στο ψητοπωλείο «Επώνυμο»
Πίτα γύρος στο ψητοπωλείο «Επώνυμο» | Φωτ.: Σάντρα Μεταξάς

Παναγιώτης Τσαχτσίρης


Τηλέφωνο: 2294 090043

Καθημερινά 12:00μμ.-1:00πμ. (και delivery)




bottom of page