top of page

Καλοκαιρινή δραστηριότητα για παιδιά | Μπαλέτο & Σύγχρονος Χορός

Η Σχολή Χορού "Κατερίνα Ζαχμέτη" διοργανώνει ένα διβδόμαδο πρόγραμμα εκμάθησης χορού για παιδιά εν όψει καλοκαιριού από 27 Ιουνίου έως 7 Ιουλίου.


Καλοκαιρινή δραστηριότητα για παιδιά - χορός | Μπαλέτο & Σύγχρονο

Η σχολή χορού στεγάζεται στη Νέα Μάκρη από το 1996, ενώ η ιδρύτρια της Κατερίνα Ζαχμέτη είναι δασκάλα χορού για πάνω από 30 χρόνια. Τα μαθήματα που θα διοργανωθούν χωρίζονται σε διδασκαλία Μπαλέτου και Σύγχρονου.


Μπαλέτο


Το μπαλέτο είναι είδος χορού, με καταγωγή από την Ιταλία του 15ου αιώνα όπου αργότερα εξελίχθηκε στη σκηνική σημερινή του μορφή, κυρίως στη Γαλλία και τη Ρωσία. Πλέον έχει διαδοθεί σε όλες τις χώρες του κόσμου ενώ παράλληλα αποτελεί τη βασική επιρροή των περισσότερων δυτικών χορών. Κάθε χώρα και κάθε εποχή την οποία διένυσε, έδωσαν στο μπαλέτο τα στοιχεία που συνθέτουν σήμερα την ταυτότητά του.

pointe
Οι pointe είναι τα παπούτσια που έχουν σχεδιαστεί για το μπαλέτο για να χορεύουν οι μπαλαρίνες στις μύτες των ποδιών τους - ακόμα και σήμερα παραμένουν χειροποίητα!

Το μπαλέτο ως άθληση, βοηθά το παιδί να αποκτήσει χάρη και ευελιξία στο σώμα αλλά και παράλληλα ως τέχνη, το βοηθά να εκφράσει τα συναισθήματά του. Τέχνη και αθλητισμός συναντιούνται και δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα για την παιδική ψυχοσύνθεση.


Αν σκεφτούμε ότι οι πρώτοι χορευτές του μπαλέτου ήταν όλοι άντρες, παροτρύνουμε αγόρια και κορίτσια να αδράξουν την ευκαιρία και να δοκιμάσουν τον εαυτό τους σε αυτή την εντυπωσιακή τέχνη! Οι δασκάλες Έυελιν Μαρασλή και Αδριάννα Μπούτσικου θα διδάξουν μπαλέτο στα παιδιά με το αγγλικό σύστημα σε δύο εβδομαδιαίους κύκλους μαθημάτων 27 Ιουνίου με 1η Ιουλίου και 4 έως 7 Ιουλίου. Εφόσον το παιδί το θελήσει φυσικά θα μπορεί να παρακολουθήσει και τους 2 κύκλους.


Σύγχρονος Χορός


Ο σύγχρονος χορός σε σχέση με το μπαλέτο προσφέρει περισσότερη ελευθερία. Είναι πιο "χαλαρός" από το παραδοσιακό μπαλέτο και ενθαρρύνει τη δημιουργία νέων βημάτων. Ένας υπέροχος τρόπος για αύξηση της αυτοπεποίθησης αλλά και της ανάπτυξης εκφραστικότητας των παιδιών.

Σύγχρονος Χορός

Αντίστοιχα, στον σύγχρονο χορό δασκάλα είναι η Κατερίνα Καπράλου η οποία θα διδάξει χορό σε δύο εβδομαδιαίους κύκλους μαθημάτων, 27 Ιουνίου με 1η Ιουλίου και 4 έως 7 Ιουλίου - δυνατότητα παρακολούθησης και των δύο εβδομάδων.


Τα μαθήματα είναι ωριαία, 4 φορές την εβδομάδα, το κόστος ενός κύκλου μαθημάτων ξεκινά από 40€ και όλες οι δασκάλες χορού στη σχολή Ζαχμέτη είναι διπλωματούχες. Αν κάποιο παιδί το επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει μαθήματα μπαλέτου και σύγχρονου, καθώς οι ώρες εξυπηρετούν. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω στοιχεία της σχολής.






Σόνια Γεροδήμου

ΤΕΦΑΑ

bottom of page