top of page

Πώς να φέρετε το καλοκαίρι στη βεράντα σας!

Το καλοκαίρι θέλει το σπίτι φωτεινό, με γεωμετρικά μοτίβα και παλέτες που δημιουργούν την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να υποδεχτούμε φίλους και οικογένεια στην βεράντα ή τον κήπο μας.


Άλλωστε, δεν υπάρχει καταλληλότερη εποχή από αυτή για να χαλαρώσετε στη βεράντα σας, να κάνετε ηλιοθεραπεία, γυμναστική, μπάρμπεκιου ή ακόμη και κοκτέιλ πάρτι με αγαπημένα πρόσωπα και να νιώσετε ότι βρίσκεστε σε κάποιο νησί.


Πώς να φέρετε το καλοκαίρι στη βεράντα σας!

Βάλτε μεράκι, φαντασία και λίγο απ’ τον χρόνο σας για να μεταμορφώσετε την βεράντα σας σε έναν μικρό, «ονειρεμένο» κήπο με άκρως καλοκαιρινές πινελιές για ξέγνοιαστες, σπιτικές βραδιές!


Τακτοποιήστε


Ακριβώς όπως συμβαίνει με το σπίτι, έτσι και ο κήπος ή η βεράντα χρειάζονται τακτικό καθάρισμα.


Πώς να φέρετε το καλοκαίρι στη βεράντα σας!


Και ας το παραδεχτούμε, είμαστε όλοι ένοχοι που αφήνουμε τα ποδήλατα, παιχνίδια και άλλα αντικείμενα να σκουριάζουν για μήνες στο μπαλκόνι. Οπότε, ο ευκολότερος τρόπος για να προετοιμάσετε τον κήπο σας το καλοκαίρι είναι να το τακτοποιήσετε! Σκουπίστε το μπαλκόνι, ξεριζώστε ότι λουλούδια μαράθηκαν και ξεφορτωθείτε ότι δεν χρειάζεστε.


Φυτέψτε φρέσκα λουλούδια


Βεράντα και κήπος χωρίς λουλούδια δε νοείται, άρα σε πρώτο επίπεδο ανακαλύψτε ποια είναι τα λουλούδια που σας αρέσουν και φυτέψτε τα για να φτιάξετε τη δική σας διάθεση, αλλά και των γύρω σας. Τοποθετήστε τα σε μεγάλες γλάστρες να είναι ευδιάκριτα. Μπορείτε να διαλέξετε γλάστρες σε διαφορετικά χρώματα για να δώσουν μια χαρούμενη νότα και ζωηράδα αλλά και ένα bohο στυλ. Ο προσανατολισμός του μπαλκονιού σας είναι επίσης σημαντικός για να επιβιώσουν και να ευδοκιμήσουν τα φυτά σας, αν δηλαδή χτυπάει ο ήλιος όλη μέρα το μπαλκόνι σας, αν είναι βορεινό και πιο δροσερό κλπ.


Πώς να φέρετε το καλοκαίρι στη βεράντα σας!

Οπότε πριν επιλέξετε τα λουλούδια και φυτά, συζητήστε πρώτα με έναν ειδικό. Αφού τοποθετήσετε τα πράσινα φυτά της επιλογής σας, θα είστε ένα βήμα πιο κοντά σε μία όαση δροσιάς! Τα αναρριχώμενα φυτά είναι επίσης μια πολύ καλή επιλογή!



Μεταμορφώστε τη βεράντα σε δωμάτιο


Δεν χρειάζεστε ένα μαγικό ραβδί για να μεταμορφώσετε τη βεράντα σας σαν ένα επιπλέον δωμάτιο του σπιτιού. Σκεφτείτε απλά τι είδους δωμάτιο χρειάζεστε.


Μεταμορφώστε τη βεράντα σε δωμάτιο

Έναν χώρο για να παίζουν τα παιδιά, ένα καθιστικό για να απολαμβάνετε τον καφέ σας, ένα είδος γραφείου για να απομονώνεστε και να συγκεντρώνεστε ή έναν χώρο για πάρτι και συγκεντρώσεις φίλων;



Ό,τι και να θέλετε να δημιουργήσετε, αφιερώστε λίγο χρόνο για να βρείτε τα κατάλληλα έπιπλα κήπου. Μπορεί να είναι ένα σετ με καρέκλες και τραπέζι ή μεγάλες εξωτερικές μαξιλάρες ή παιχνίδια για να διασκεδάζουν τα παιδιά. Στις φωτό από πάνω σας παρουσιάζονται προτάσεις από τα Leroy Merlin.


Χρωματικά καλό είναι να κινούνται σε γήινα χρώματα, αν αγαπάτε τις ζεν καταστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση, θα προσδώσετε στο μπαλκόνι σας μια πιο μινιμαλιστική αισθητική. Εάν πάλι αγαπάτε την αίσθηση της Ανατολής και το bohemian style, τότε επιλέξετε έντονα χρώματα ή και με πολύχρωμα μοτίβα, στολισμένα με κεντήματα, φούντες κ.α. Στις φωτογραφίες παρακάτω συγκεκριμένα σας απεικονίζονται υφάσματα της εταιρείας UV Pro, αδιάβροχα και με προστασία από τον ήλιο ιδανικά δηλαδή για εξωτερικούς χώρους, διαθέσιμα στο κατάστημα "Σύνθεση" στη Νέα Μάκρη.



Για να απολαμβάνετε τις ηλιόλουστες μέρες, μπορείτε να τοποθετήσετε ακόμη και αιώρες, σεζλόνγκ και πολυθρόνες. Εάν επιθυμείτε σκιά, τοποθετήστε τέντες, κιόσκια αλλά και ομπρέλες, ειδικά σχεδιασμένες για μικρούς χώρους, που προσφέρουν προστασία από τις ακτίνες UV.


Δείπνο στη βεράντα


Κι αφού μιλάμε για τη δημιουργία ενός επιπλέον δωματίου, μία από τις απολαύσεις του καλοκαιριού είναι το φαγητό στα ταβερνάκια που τόσο όλοι αγαπάμε. Φέτος ίσως να μας λείψει λίγο, εξαιτίας του κορωνοϊού.



Όμως στη βεράντα σας μπορείτε να διαμορφώσετε το ιδανικό σκηνικό για δείπνο. Από το σωστό τραπέζι και τις καρέκλες, μέχρι τα σερβίτσια φαγητού σε υπέροχα καλοκαιρινά χρώματα - όπως τιρκουάζ και κίτρινο - θα νιώσετε ότι κάθε μέρα τρώτε έξω.



Κεράκια


Τα κεριά είναι παντός καιρού! Δίνουν μια όμορφη, ρομαντική ατμόσφαιρα αλλά εξίσου σημαντικό είναι και το άρωμα που αναδίδουν οπότε επιλέξτε προσεκτικά την αρωματική τους εσάνς. Σανταλόξυλο, βανίλια, λεβάντα, κανέλα, εσπεριδοειδή είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχετε, ανάλογα με το ύφος που θέλετε να πετύχετε: χαλαρωτικό, αναζωογονητικό κλπ.



Μπορείτε, ακόμη, να διαλέξετε και μικροσκοπικά ρεσώ, τα οποία μπορείτε θα βάλετε σε κομψά φαναράκια γεμισμένα με άμμο. Αυτά μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε διάφορα σημεία της βεράντας σας δίνοντας μια έξτρα καλοκαιρινή πινελιά.



Φέτος, δημιουργήστε το ιδανικό σκηνικό στη βεράντα σας και απολαύστε κάθε στιγμή του καλοκαιριού. Με έμπνευση και δημιουργικότητα και το μικρότερο μπαλκόνι μπορεί να μετατραπεί σε έναν όμορφο χώρο για να ξεκινάτε αλλά και να «κλείνετε» την ημέρα σας με χαμόγελο και θετική διάθεση!



Δημοσιογράφος

 

Βρες εδώ επιπλέον tips από την διακοσμήτρια Ιωάννα Γαλανού


bottom of page