top of page

Πρωταθλήτρια ιππικής αντοχής η αμαζόνας μας Αναστασία Κακαβά! | Αγώνες Κατερίνης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή το Πρωτάθλημα Ιππασίας Ιππικής Αντοχής 2021 στην Κατερίνη, όπου διοργανώθηκαν αγώνες ελεύθερης ταχύτητας με κατώτερη επιτρεπτή μέση ταχύτητα τα 12 χλμ την ώρα.


Η αμαζόνα Αγγελίνα Σταμάτη προηγείται της κούρσας των 40 χλμ |
Η αμαζόνα Μαρία Σπηλιανάκη στην κούρσα των 80 χλμ | Φωτ.: fb Anastasios Charisiou

Αγώνες Ιππικής Αντοχής | Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2021


Μια διαδρομή Ιππικής Αντοχής (Endurance) είναι ένας αγώνας με χρόνο, που έχει στόχο να

Η προπονήτρια Αντιγόνη Νταλιάνη μαζί με την αμαζόνα ... κατά τη φάση προετοιμασίας στους αγώνες
Η προπονήτρια Αντιγόνη Νταλιάνη μαζί με την αμαζόνα Μαρία Σπηλιανάκη με τον ίππο Ga Gorgia κατά τη φάση προετοιμασίας στους αγώνες | Φωτ.: Fp page Marathon Endurance

δοκιμαστεί η αντοχή και η ταχύτητα του αλόγου. Στους αγώνες η έμφαση από αγωνιζόμενους και διοργανωτές, δίνεται στο να τερματίσει ο αγωνιζόμενος με το άλογό του σε καλή κατάσταση και ας μην κερδίσει τον αγώνα. Οι αγώνες Ιππικής Αντοχής έχουν αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια.


Ο αγώνας πρωταθλήματος Ιππικής Αντοχής, διοργανώθηκε φέτος υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας από τον Ιππικό Όμιλο Πιερίας στις 23-24 Οκτωβρίου 2021 στην Κατερίνη. Οι αθλήτριές του Ιππικού Ομίλου Μαραθώνα, Αναστασία Κακαβά και Μαρία Σπηλιανάκη αγωνίστηκαν στα (80 χλμ) ενώ στον αγώνα των 40 χλμ, μας εκπροσώπησε η Αγγελίνα Τσαμάτη, κατακτώντας την 1η θέση.


Η Αγγελίνα Τσαμάτη με τον ίππο Ευαγγελία
Η Αγγελίνα Τσαμάτη με τον ίππο Ευαγγελία (ιδιοκτησίας Βαγγέλη Κάκκαρη) | Φωτ.: Anastasios Charisiou

Η αμαζόνα Αναστασία Κακαβά


Η νεαρή αμαζόνα 16 ετών του ΑΙΟΜ, Αναστασία Κακαβά από τον Μαραθώνα με το άλογο Ga Nikias (ιδιοκτησίας Στέλλας Πέτρου) κατέκτησε το Πρωτάθλημα Εφήβων στα 80 χλμ, τερματίζοντας σε 06:17:42 με μέση ταχύτητα 12,8770. Η έναρξη ήταν στις 7:00 το πρωί και μετά από μία πολύωρη κουραστική διαδρομή κατάφερε και τερμάτισε όντας η μόνη από τους εφήβους που το κατάφερε φέτος!

Η πρωταθλήτρια ιππασίας αντοχής Αναστασία Κακαβά
Η πρωταθλήτρια ιππασίας αντοχής Αναστασία Κακαβά | Φωτ.: Μιχάλης Βλαστάκης

Η Αναστασία Κακαβά ξεκίνησε να ιππεύει από 9 χρονών στον Ιππικό Όμιλο Μαραθώνα, ο οποίος εξειδικεύεται στην Ιππασία Αντοχής. Με τον πρωταθλητισμό ασχολείται ενεργά τα τελευταία 3 χρόνια με καθημερινές προπονήσεις καταφέρνοντας σημαντικές διακρίσεις όπως τη 1η θέση στο Πρωτάθλημα Παίδων το 2018, διαφημίζοντας τον Μαραθώνα μας σε όλη την Ελλάδα.


"Με τον Nikia έχουμε συμμετάσχει σε αρκετούς αγώνες μαζί, η συνεργασία μου ήταν άψογη οπότε δεν δυσκολευτήκαμε πουθενά" μας λέει η Αναστασία. "Με σύμμαχο τον καιρό και έχοντας προσήλωση στον στόχο μας, με απόλυτη εμπιστοσύνη σε εκείνον αλλά και σε εμένα ο αγώνας είχε το αποτέλεσμα που περίμενα, παρόλο τον απαιτητικό συναγωνισμό. Είμαι από μικρή ηλικία κοντά στα άλογα και είχα από τότε αδυναμία στον Nikia. Ξεκίνησα να τον ιππεύω όταν ήμουν 9 χρόνων και η αγωνιστική μου δράση ξεκίνησε περίπου 2 χρόνια αργότερα, το 2017. Είμαι απίστευτα ικανοποιημένη με αυτή μας την επιτυχία και οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές μου και ιδιοκτήτες του: τον Πέτρο Στέλλα και την Αντιγόνη Νταλιάνη για την εμπιστοσύνη τους και την ευκαιρία που μου έδωσαν να πάρω μέρος σε αυτόν τον αγώνα."


Η προπονήτριά της, η πρωταθλήτρια Ιππικής Αντοχής Αντιγόνη Νταλιάνη και ο πρόεδρος του Αθλητικού Ιππικού Ομίλου Μαραθώνα (ΑΙΟΜ), Στέλλας Πέτρος με απίστευτη αίσθηση ομαδικότητας φροντίζουν για την εξέλιξη και επιτυχία των αθλητών τους.


Συγχαρητήρια στις αμαζόνες μας και σε όλη την ομάδα από το WLM! Επόμενο ραντεβού στις 20-21 Νοεμβρίου στους Πανελλήνιους Αγώνες Αντοχής που διοργανώνονται φέτος στη Ρόδο.




bottom of page